Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Komolyan, aki babát vár, az...

Komolyan, aki babát vár, az kész, ennyi, nem csinálhat konkrétan SEMMIT?

Figyelt kérdés

Nem én várom a babát, hanem a társaságunk egyik tagja, egy barátnőm. A párommal terveztünk menni korcsolyázni, és felötlött bennem, hogy karácsony előtt találkoztunk az említett párral, igazán hívjuk már meg őket is. A párom teljesen kiakadt, hogy korcsolyázni, egy kismamát, hogy gondolom én ezt?! 14. hétben van most, nem veszélyeztetett terhes, a karácsonyi szünetben síelni is voltak (amiért, megjegyzem, azért a társaság egy más tagjától kaptak is pár epés megjegyzést, hogy milyen dolog ez, ennyire nem vigyáz magára).

Komolyan ez a helyzet, ha valaki babát vár, akkor tessék szépen csak otthon ülni és semmit se csinálni?! Én úgy gondolom, hogy az a magzatnak sem jó, de ismét, nem vagyok anyuka (csak majd szeretnék idővel), de ezt a hozzáállást nem tartom normálisnak, hogy még csak ne is hívjuk, mert jajj, terhes kismama nehogy szórakozni merészeljen. Ha ő úgy érzi, hogy nem akar, akkor majd mondja, de szerintem ez a hozzáállás, hogy rosszalló tekinteteket kap, ha esetleg ki mer mozdulni otthonról, nagyon nem okés.

Vagy én látom rosszul? Tényleg max dolgozni mehet egy teljesen egészséges, erős fiatal (26 éves) lány egy 14 hetes, egészséges és erős magzattal ki a házból?

2016. jan. 10. 14:06
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Jól korizok, de nem mentem terhesen. Ellenben minden terhességem alatt dolgoztam, lakást újítottam, vezettem végig. A jégen nem elég, ha úgy érzed, ügyi vagy, vannak ott mások is, engem jópárszor fellöktek pl.
2016. jan. 10. 21:47
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Azért korizás és sielés közben lehet akkorát esni, hogy még egészséges terhességnél is baj lehet...

Mondom ezt úgy, hogy 41 hetes terhesen aktivan pingpongoztam a barátokkal, simán forgóztam velük, ahogy kell. Jó tudom, ez nem olyan menő sport, mint a sielés vagy a korizás, de azért elég rendesen mozgunk közben :)

2016. jan. 10. 22:16
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy az utolsó mondatod nem állja meg a helyét, mert pont a munka az, ami alól sokan egyből kivonják magukat, a terhességre hivatkozva és utána 8 hónapot ülnek otthon facebookozva, forumozva és blogolva...

Persze, tisztelet a kivételnek!

2016. jan. 10. 22:19
 24/25 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a válaszokat.

A várandósság nem betegség, persze, hogy meghívhatod programokra. Vannak viszont dolgok, amiket nem árt egy nőnek ilyenkor figyelembe venni, ide tartozik pár mozgásforma, főleg, amiken eleshet, megütheti magát, ez ugyanis vetélést okozhat, a korcsolyázás és a síelés ezért nem jó ötlet. De van sok más program, amit lehet helyette csinálni.

Pár dologra kell csak figyelni a mindennapokban (pl. van pár dolog, amit nem kellene enni, mert veszélyes következményei lehetnek a magzatra nézve), pl. steaket enni ne most hívd.

Wellnessfürdőbe szintén ne, mert sem a meleg víz, sem a szaunázás nem jó ilyenkor, vetélés, fertőzések, illetve később túlmelegedő magzatvíz miatt.

Aztán kb. ennyi. Annyival érdemes még számolni, hogy esetleg többet kell pisilnie, ezért jó, ha van a közelben wc. Valamint a terhesség második felétől már légszomja lehet, pl. lépcsőzéstől, de egy hosszabb bevásárlókörúttól is akár. Ezt viszont mindenki magának érzi, hogy mennyit bír.

34hkm

2016. jan. 10. 22:34
 25/25 anonim válasza:

Én szerintem a vállalt program attól is függ, hogy mennyire ért hozzá az illető... Nyilván egy tök kezdő ne menjen el esni-kelni, de én például 10 évig versenyszerűen szinkron korcsolyáztam. A hozzám hasonló kismamák még sokszor edzésre, fellépésre is jártak hobbi szintű csapatokhoz (mivel már évek óta nem estek el, semmivel se veszélyesebb, mint futni menni). Én közönségkorcsolyázni simán elmennék, mert az számomra nem megterhelő és nem is veszélyes, hiszen értek hozzá. Edzeni is jártam volna még, ha nincs reggeltől estig hányingerem. Persze aki sose volt, az ne most tanuljon meg.

A síelés kicsit durván hangzik nekem is, de ha már hazajött úgy, hogy semmi baja, akkor igazából mind1 is.

Programokra is eljárunk a férjemmel, barátokhoz késő estig, vagy a városba vacsorázni, moziba, esetleg sörőbe (nyilván én nem iszok). Például voltunk egy nagyon jó sörözőben, és volt finom alkohol mentes sörük, nekem is tök jó volt.

Máskor meg sétálni se megyek el a párommal, mert fáradtnak érzem magam.

Nekem külön jól esik, ha a barátok nem úgy kezelnek, mint valami beteget, hanem hívnak engem is. Maximum ha úgy érzem valami nem fér bele, akkor nemet mondok.

Illetve nálunk annyi a szabály, hogyha mondom, hogy elfáradtam vagy ezt már nem bírom, akkor indulunk haza.

Hozzátenném ennyi erővel szexelni se lehetne, vagy dolgozni menni, takarítani... Van aki szerint ezeket se lehet. Nyilván vigyázni kell sok mindennel, de azért nem áll meg az élet. Sokkal nagyobb gátakat szab a saját fáradtságunk, mint amit valóban nem lehet. (12 hkm)

2016. jan. 11. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!