Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Komolyan, aki babát vár, az...

Komolyan, aki babát vár, az kész, ennyi, nem csinálhat konkrétan SEMMIT?

Figyelt kérdés

Nem én várom a babát, hanem a társaságunk egyik tagja, egy barátnőm. A párommal terveztünk menni korcsolyázni, és felötlött bennem, hogy karácsony előtt találkoztunk az említett párral, igazán hívjuk már meg őket is. A párom teljesen kiakadt, hogy korcsolyázni, egy kismamát, hogy gondolom én ezt?! 14. hétben van most, nem veszélyeztetett terhes, a karácsonyi szünetben síelni is voltak (amiért, megjegyzem, azért a társaság egy más tagjától kaptak is pár epés megjegyzést, hogy milyen dolog ez, ennyire nem vigyáz magára).

Komolyan ez a helyzet, ha valaki babát vár, akkor tessék szépen csak otthon ülni és semmit se csinálni?! Én úgy gondolom, hogy az a magzatnak sem jó, de ismét, nem vagyok anyuka (csak majd szeretnék idővel), de ezt a hozzáállást nem tartom normálisnak, hogy még csak ne is hívjuk, mert jajj, terhes kismama nehogy szórakozni merészeljen. Ha ő úgy érzi, hogy nem akar, akkor majd mondja, de szerintem ez a hozzáállás, hogy rosszalló tekinteteket kap, ha esetleg ki mer mozdulni otthonról, nagyon nem okés.

Vagy én látom rosszul? Tényleg max dolgozni mehet egy teljesen egészséges, erős fiatal (26 éves) lány egy 14 hetes, egészséges és erős magzattal ki a házból?

2016. jan. 10. 14:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%
Újévkor elmentünk barátokkal a hegyekbe, volt aki síelt, volt aki túrázott. 28 hetes voltam akkor, simán ment a túrázás, viszont síelni, vagy korcsolyázni eszembe nem jutna terhesen. Nem hiányozna, hogy hasra essek vagy más a hasamnak ütközzön stb. Szóval szórakozhat a kismama is, de tudni kell mi való neki és mi nem...
2016. jan. 10. 14:47
 12/25 anonim ***** válasza:
92%

Találkoztam már kórházban olyan nővel, aki azért vetélt el, mert megcsúszott a felmosott padlón. Pár nappal ezelőtt a szomszédos faluban a jeges járdán esett el egy kismama, mázlija volt, hogy "csak" koraszülés lett belőle.

A korcsolyázás, síelés, extrém sportok az esés, ütődés miatt veszélyes, kismamáknak tilos. 8 hónapot, 1 telet ki lehet bírni korcsolya nélkül. Rengeteg más, veszélytelen téli program van, nem kötelező otthon ülni és nem csinálni semmit.

Majd ha te vársz gyereked, a te döntésed lesz, hogy mit csinálsz és mit nem. Addig meg más is úgy dönt, ahogy akar.

2016. jan. 10. 15:13
 13/25 anonim ***** válasza:
92%
Karácsonyi vásáron voltunk,és korcsolyázni a barátokkal. 30 hetes voltam akkor,sétáltunk teáztunk a többiek el mentek korcsolyázni ,én pedig kintről nevettem rajtuk nagyon jókat :D Eszembe sem jutott volna be menni,a sok ember közé akik össze vissza esnek stb. Nem maradtam otthon de a jégre sem mentem. Tényleg az arany közép út !
2016. jan. 10. 15:18
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Sokmindent lehet terhesen is csinálni, séta, kirándulás, úszás, városnézés, nyaralás, színház, mozi, libegőzés, és úgy alapból a mindennapi élet. Node korcsolyázni, síelni, trambulinon ugrálni, bungee gumpingolni és hasonlók az veszélyes! Miért kockáztatná a gyerekét?
2016. jan. 10. 15:50
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
én sem mentem idén a gyerekemmel korcsolyázni mert babát várok, nem kockáztatok egy hasra esést. kibírjuk, illetve ő. egyébként körülbelül mindent csinálunk, pár dolgot hagytunk el, mondjuk a 22 kilós nagy gyerekemet nem cipelem, mint terhességem előtt (mármint nem az utcán cipeltem eddig sem, hanem mondjuk a lábánál fogva lógattam viccből vagy felkaptam, hogy megnézzen valamit ami magasan van) vagy nem megyünk korcsolyázni és nyilván nem eszem nyers dolgokat, de ennyi, egyébként pont olyanok a hétköznapjaink mint előtte, simán futok a gyerek után vagy épp hógolyózok, azért a veszélyes dolgokról való lemondás nem egyenlő a bezárkózással :)
2016. jan. 10. 16:09
 16/25 anonim ***** válasza:
88%

36 hetesen még dolgoztam forgalmi vizsgaztan, 40 hetesen kint kapaltam a kertben.

de korcsolyazni mentem colna. van ami veszelyes a magzatra es van ami nem. kori kozben még a profik is el-elesnek. marpedig az veszelyes a magzatra nezve. ne okoskodj ha nem vagy tisztaban a dolgokkal.

2016. jan. 10. 16:22
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Párodnak van igaza. Te meg ne okoskodj!

Korcsolyázni? Ő is eleshet, meg simán fellokheti más, úgy esik, és máris elmegy a baba. Hajrá! De te majd menj nyugodtan korizni! :D

Egy csomó mindent lehet csinálni, de ami veszélyes lehet a babára és az anyára nézve, azt épeszű ember próbálja elkerülni.

2016. jan. 10. 16:36
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Én sok mindent csináltam.terhesen, voltam.discoban (ott tartották a diplomaosztó bulit, nem volt annyira hatalmas tömeg), voltam koncerten (nem első sorban álltam), kerékparoztam is, tornáztam, de nem síeltem volna, nem korcsolyáztam volna, de pl kosárlabdazni sem álltam volna neki, meg trambulinozni. Ha nem lett volna állandóan hüvelygombám, akkor lehet, hogy fürödtem volna, de így nem kockáztattam. De pl végig dolgoztam, lakásfelújításban is segítettem. Nem arról van szó, hogy a kismama üljön otthon csöndben, de azért mindent sem szabad, vannak fokozatok. Lakásfelújításnál is pl tapétát vágtam, adogattam egyesével a csempét, takarítottam,.de bútort nem huzigaltam, nehéz dolgokat nem emelgettem.
2016. jan. 10. 17:05
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

9 hetes vagyok.

En csak a postaladat akartam megnezni a heten.

Hatalmas zako lett belole a jeges udvaron.

En se ulok itthon, egyikkel se tettem, de megvallogatom hogy mit csinalok

2016. jan. 10. 17:10
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak az a lényeg, hogy olyan tevékenységeket, ami során megütheted a pocakot,vagy nagyon megerőltethetnéd, inkább ne csinálj. Mi mindenhova mentünk, de amit megerőltetőnek gondoltam, azt nem csináltam...Amíg pl. a többiek korcsolyáznak, én sétálgatok , majd később csatlakozok hozzájuk, ha befejezték.Ennyi.
2016. jan. 10. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!