Miért néznek rám furán az emberek, hogy 30 hetesen végre táppénzre megyek! Túl korai?
Nem korai, sőt!
Sokan máűr elmennek, mikor megtudják, hogy babát várnak. Én a 16. héten mentem el.
Most már csak a babádra koncentrálj.
A cégnél csak a saját érdeküket nézik!
Szia!
Nem korai. Szíved joga eldönteni, hogy mikor mész táppénzre. Én 18 hetesen mentem. De nekem erre rásegítettek a kolléganőim is. Miután megtudták, hogy terhes vagyok, sokat szemétkedtek velem. Mintha irigyek lettek volna.
Mert bórzasztóan utálatosak az emberek és mindenki csak magára gondol.Na most már tedd azt te is!Na meg főként a babócára.Az a baj,aki még nem volt terhes az nem tudja,mennyire legyengit és már nem csak magadra kell gondolj az egész napos munkán,aki meg már volt,az meg elég gyorsan elfelejti.Én ahogy megtudtam,azóta táppénzen vagyok,mert fizikai munkát,ráadásul fertőzésveszélyben dolgoztam. Velem csak most utálatosak,mert most tudtam meg 4hónap után,hogy már nem tb kifizetőhely a cég és lehet karácsonyig sem ér ide a pénzem.De persze a kismamit nem értesiti senki,hogy pénz nélkül marad,örüljek,hogy nem kell dolgoznom....Érdekes egy világ.
De kivánok egészséget nektek és minden kismaminak, az utálatos emerekkel,meg nem kell foglalkozni,azt hiszem most van mivel :)
Szerintem inkább későinek érzik sokan. Mivel azért hamarabb el szoktak menni a leendő anyukák táppénzre, pláne aki még olyan helyen dolgozik még jobban. De vhol nekik igazuk is van, mert az ott a hasukban egy élet, ami az ő sokáig dolgozásuk miatt akár el is veszhet, vagy örökre beteg lehet. Ezért szerintem jobb is ha úgy érzik sokan hogy inkább hamarabb mennek táppénzre mint hogy késő legyen. Igaz kevesebb, meg a gyed is utána, de a baba egészsége mindent megér.
Te még nagyon sokáig is dolgoztál. De ha most úgy érzed hogy most kell menned akkor menj és ne foglalkozz senkivel. A munkakörtől, a kollégáktól, a főnöktől, és nagyban a terhes nőtől is függ hogy meddig bírja a munkát terhesen. Örülök hogy eddig bírtad és hogy nem volt ezalatt semmi gond. De mostmár szigorúan pihenj otthon és csak a picire hangolódj. Nálad így hipp hopp itt lesz.
A másik oldala még hogy furcsán nézhettek az is lehet, hogy mivel ilyen sokáig dolgoztál úgy gondolták hogy akkor már végig fogsz szülésig és lehet meglepődtek hogy mégsem. Még erre tudok gondolni.
Vagy lehet hogy szemétkednek csak direkt!
Ne foglalkozz senkivel! Ha te neked így volt jó és a babának is akkor így volt jó és nem számít senki és semmi véleménye!
Vannak sokan akik esetleg anyagi okok miatt dolgoznának tovább de nekik meg a munkakörük nem engedi meg hogy dolgozzanak és inkább a korábbi táppénzt választják.
Az meg szép mese hogy biztosítani kell a terhes nőnek a könnyebb fizikai munkát, persze biztos van ilyen hely is annak tisztelet, de ritka.
Hát az meg még szebb mese hogy ha nem tud neki olyat biztosítani és még az anyuka nem szeretne táppénzre menni akkor hazaküldi de fizet neki vmi bér jellegű pénzt. Ilyen nincs a valóságban. Úgy csinálják a színfalak mögött hogy a kedves terhes nő ha már problémát okozott a cégnek akkor vagy dolgozik ameddig bír, vagy húz táppénzre. De mégegyszer mondom, biztos van kivétel, csak én még nem hallottam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!