Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért rosszalják az emberek,...

Miért rosszalják az emberek, ha valaki terhesen viszonylag korán elmegy táppénzre?

Figyelt kérdés

16 hetes voltam amikor kiírattam magam végleg táppénzre. Egy kereskedelmi cégnél dolgoztam, de nem kaptam kímélő munkát, egész nap rohangálnom kellett, volt hogy kint fagyoskodtam decemberben a raktárba, de még nekem kellett felmásznom magasabb polcokra is, nem beszélve a sok vásárlóról, akikkel nap mint nap találkoztam, stb.

Egyszerre csak jól megbetegedtem, egy hétig feküdnöm kellett nehezen gyógyultam. Akkor betelt a pohár, és az orvosom is javasolta, hogy felvesz táppénzre. Ráadásul előtte volt már vetélésem is.

Azóta otthon vagyok és nagyon jól érzem magam. Ha valaki megkérdezi, hogy mi újság és mondom, hogy már nem dolgozok, akkor mindig gúnyosan néznek, vagy mondják, hogy ők bezzeg végig dolgoztáki a terhességüket. Miért fáj ez nekik?

2010. jan. 22. 17:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert fétékenyek,hogy te megteheted!Ne is foglalkozz velük!Én 10 hetesen mentem el táppénzre és nem azért,mert nem akartam dolgozni hanem a férjem mondta,hogy legyek itthon!Most a baba a legfontosabb és nem a munka!Jól tetted,hogy elmentél!Boldog Babavárást!18 hetes kismama
2010. jan. 22. 17:17
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyanígy voltam!Én most vagyok 10hetes,és 8hetesen mentem el táppénzre!Kereskedelembe dolgoztam én is,napi 12óra állás,rohangálás,pakolás...,hetente jött 300karton áru...stb,a lényeg hogy egyáltalán nemvoltak rám tekintettel,pedig emelnem sem lehetett volna,így fogtam magam és eljöttem táppénzre!Valószinű ha olyan munkám lett volna ahol 12 órát ülni és nem állni..stb kellett volna,én is dolgoznék akár a 8.hónapig is..!Azokkal meg nemkell foglalkozni,hogy ki mit gondol,te tudod hogy nem azért nemdolgozol mert nem akarsz,hanem mert nem veszélyezteted a gyereked,ennyi!:)Úgyhogy ne törődj a gúnyos megjegyzésekkel,én is nagyívben lexarom..!
2010. jan. 22. 17:18
 3/12 anonim ***** válasza:
74%

Én erre csak azt tudom mondani, hogy aki hülye, az tényleg dolgozza csak végig az egész terhességét. Aki rá van szorulva attól elnézést kérek, de aki nincs, az minek veszélyezteti a babáját, ha nem muszáj. Teljesen jól tetted, hogy táppénzre mentél. Neked kell eldöntened, hogy mi a jó nektek a babával. Én a 16. héttől olyan vizes vagyok, hogy amikor ülő munkát végeztem estére 4-5-szörösére dagadt a bokám+ a munkahelyen sem voltak idegileg elfogadhatóak a körülmények, ezért a férjemmel úgy döntöttünk nem ér annyit, hogy veszélyeztessük a baba egészségét, inkább kijövünk kevesebb pénzből. Ma 40 hetes vagyok, tehát koraszülött már nem lesz:) Nyugodtan megvásároltam mindent a babának,mindent kimostam, összepakoltam, kipihenten várom a manót.

Ne hallgass senkire, csak Te tudod, hogy mi a jó a babádnak, nem más!

2010. jan. 22. 17:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is ker-ben dolgozom,egy nagy áruházláncnál.Kaphattam volna állandó ülőmunkát,ami a kassza lett volna,de szerintem egyáltalán nem jobb a 8 óra ülés mint a 8 óra állás.Mindkettő nagyon nehéz.10 hetesen mentem táppénzre,ma pedig első napom GYES-en.Nem bántam meg hogy végig itthon voltam.Nem hiányzik a több 100 vásárló naponta,akik arra nem képesek hogy a kezüket a szájuk elé tegyék ha köhögnek,,,
2010. jan. 22. 17:22
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A baba a fontosabb,az hogy egészségesen hord ki.Én dolgoztam 8 hóig,de vezetőként,a papírlapon kívül semmit nem emelgettem,és távoli autoutakat már nem vállaltam,nem volt megerőltető.Csak magadra figyelj,ne másokra.
2010. jan. 22. 17:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

én 7 hetes voltam, mikor felvett a dokim betegállományba! már akkor is utáltam korán kelni, vonatozni, késik a vonat, ráadásul hidegben fagyoskodni, de a fő ok az epekövek voltak...

szerencsére olyan munkahelyem van, ahol 100%ot kaptam betegállomány alatt is!

én egy percig sem bántam meg, hogy ilyen korán itthon maradtam, sőt a következőnél sem tervezem máshogy!

ne foglalkozz másokkal, nekem a főnököm is megjegyezte, hogy az ő felesége 4héttel szülés előtt maradt otthon csak,de nem érdekelt!

csak a magam, és a bébim érdekeit néztem, és valóban az állhat a dolog mögött, hogy irigykednek, hogy ezt ők nem tehették meg!

NE FOGLALKOZZ SENKI MÁSSAL CSAK MAGATOKKAL!!!!!

boldog babavárást neked!!! :-)

2010. jan. 22. 17:31
 7/12 Nikcsi ***** válasza:
100%

Na, azert azt se kell lenezni aki sokaig dolgozik terhesen... En mindket terhessegemmel dolgoztam a 30. hetig, de a munkahelyem biztositotta a megfelelo korulmenyeket, amit otthon Magyarorszagon sajnos keves helyen. Teljes mertekben megertem az olyanokat mint a kerdezo, egyertelmu hogy ne dolgozz ilyen helyen, foleg hogy volt mar vetelesed is. Meg azokat akiknek veszelyes a munkakoruk, tobb muszakoznak, nehez fizikai munkat vegeznek stb., termeszeszetes hogy elmennek tappenzre.

Ne foglalkozz senkivel, elvezd a babavarast! :)

2010. jan. 22. 17:44
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
17:44-es. Én a lepontozott válaszoló vagyok és természetesen nem azokra gondoltam, akik a 30. vagy 32. hétig dolgoznak, hanem azokra, akik a végéig és erre büszkék+lenézik azokat, akik hamarabb elmennek táppénzre. Csak a kérdezőnek írtam, hogy ne foglalkozzon azokkal, akik ezért lenézik.
2010. jan. 22. 17:49
 9/12 Nikcsi ***** válasza:
100%

Kedves lepontozott valaszolo! Nem elsosorban rad gondoltam, volt mar itt hasonlo kerdes es engem speciel szetszedtek, mert szerintuk felelotlenul ilyen sokaig dolgoztam ahelyett hogy otthon fekudtem volna oxigensatorban hogy minden ok legyen. :)

Azt meg hozzateszem hogy nem en pontoztalak le. :)

2010. jan. 22. 17:54
 10/12 A kérdező kommentje:

Kedves Kismamik!

Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Én sem nem nézek le senkit, se azt aki végig dolgozza a terhességet és azt sem aki korán kiíratja magát.

Boldog babavárást!

2010. jan. 22. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!