Progeszteront szedő kismamák hány hétig kellet szedjétek?
Szia! A 12. hétig nyomogtattam utrogestant magamba, 3x1-et. A12. héttől kellett csökkenteni az adagot, egy hétig 2x1, majd 1x1, és végül semmi. :) Anno a biztosnág kedvéért kaptam, semmi indok nem volt rá, ha csak nem annyi, hogy nagyon nehezen jött össze a baba, előtte volt 3 inszemináció is, és még annak előtte szabálytalan volt a vérzésem, sokszor mielőtt megjött barnáztam is. Ja, és PCO-s vagyok.
MgB6-ot a 6. héttől szedek, majd a 12. héttől az orvos javaslatára abbahagytam, mondván, hogy ameddig nincs panasz, felesleges. A 18. héten kiderült, hogy a méhszájhoz kicsit hozzáér a lepény, emiatt volt némi rózsaszín folyás, akkor kezdtem el szedni újra, először 3x1-et, majd 3x2-t. A lepényem már rendben van, azonban továbbra is szednem kell(ene) a 3x2-t. Jó esetben beveszek 2x2-t, de mivel eddig a méhnyak hosszabb volt, mint az átlag, zárva a méhszáj, nem görcsölök, soha nem keményedtem, így mertem lassítani a szedését, nagyon drága. :( Jövő héten kiderül, hogy érdemes volt-e kockáztatni, kevesebbet beszedni az előírtnál.
32 hetes kismama :)
Nézd csak mit találtam! Ez kicsit megmagyarázza a pocakfájás és a progeszteron közti kapcsolatot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!