Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy bajt okozok ezzel a...

Nagy bajt okozok ezzel a babámnak?

Figyelt kérdés
Rendszeresen feszült vagyok a munkahelyemen, nagyon kihasználnak! Egyedül a pénz miatt maradok. Mióta terhes vagyok állandóan túlóráznom kell és azt se tudom mikor végzek. Ma bejelentkeztem kozmetikushoz, munkaidő után. Tudom hogy ez nem egy hű de fontos dolog, de karácsony előtt semmire sem jutott időm, úgy éreztem megérdemlem végre. A főnökasszony meg kiosztott, hogy képzelem én ezt, bele kell kalkulálni, hogy itt kell lenni munkaidő után is. A fél óra (mindennap minimum ennyi) nem számít túlórának. Ezen úgy felhúztam magam, mivel ő ma is munkaidőben volt fodrásznál, 2 órán keresztül, és azt találta nekem mondani, hogy ő így is itt van állandóan és halálra dolgozza magát. Sosincs az ÜZLETÉBEN, én 2 ember munkáját végzem mindenféle segítség nélkül, és még pofátlan is! Ultrahangra se nagyon akart elengedni mert sötét mint az éjszaka, nem tudja megcsinálni a munkámat, sajnálja a pénzt, hogy felvegyen valakit mellém. 29 hetes vagyok és egyre nehezebben bírom a folytonos túlterheltséget. Ha hazaérem mindig megnyugszom de féltem a babám nagyon, ő érezhet ebből valamit?
2015. dec. 30. 20:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Írasd ki magad az orvossal táppénzre, ez innentől nem játék már.
2015. dec. 30. 20:35
 2/9 anonim válasza:
Igen.
2015. dec. 30. 20:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha bármi mód van rá próbálj meg visszavenni vagy ha minden kötél szakad elmenni táppénzre. Írtad, hogy a pénz miatt maradsz, de a pici ezt érzi szerintem. Én is az utolsó pillanatig dolgoztam tavaly, dec 13ig és idén január 31-re voltam kiírva. A kisfiam megszületett már január 6.-án, pár héttel hamarabb. Egészséges, minden rendben van vele, de lehet ha egy kicsit hamarabb táppénzre megyek és pihenek akkor maradt volna még 1-2 hetet odabent. Ha nagyon úgy érzed próbálj beszélni az orvossal akihez jársz és írjon ki táppénzre, a picinek ez a pár hét borzasztó sokat számít a fejlődésben.
2015. dec. 30. 20:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Ebben a helyzetben én lelkiismeret furdalás nélkül felállnék munkaidő végén és elmennék, ahogy UH-ra is előzetes jelzés mellett, ha pedig szóvá tenné a kedves főnök, akkor megmondanám neki, hogy a jogszabályok ismeretében aki inkorrekt, az nem én vagyok.
2015. dec. 30. 20:51
 5/9 A kérdező kommentje:
De most komolyan napi félóra + munka INGYEN, az nem túlóra? Ha összeadnám amit terhességem alatt pluszba dolgoztam, nem lennének anyagi problémáim. Volt hogy előbb kellett bemennem egy órával, az ebidőm elmaradt és a főnökasszony szerint ez természetes. Azóta van így mióta egy emberrel kevesebben lettünk és nem akar fizetni plusz egy embert, de ő neki is fáj a munka.
2015. dec. 30. 20:59
 6/9 anonim ***** válasza:

Nézd szon kár idegesiteni magaf, hogx a főnök mennyit van bent,ő megteheti.

Te viszont ne hajtsd tul magad, nem ér annyit!!!

2015. dec. 30. 21:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is táppénz, menjen a francba az a nő..:((((
2015. dec. 31. 06:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Mar a multkori kerdesedet is olvastam (kb egy hete, ha jol emlekszem).

Most is azt tudom irni, amit akkor: kontorfalazas nelkul mondd meg a fonokodnek, hogy nem erzed magad jol, ugy nez ki, hogy hamarabb megy el tappenzre, mint tervezted, mert nem birod ezt a tempot.

Keressen embert, mert ugyan te szerettel volna szulesig dolgozni, de ebben a formaban nem tudsz. Nem tulorazol es ebedszunetre is szukseged van.

Ha nem tudja, vagy akarja megoldani, akkor meg valoban menj tappenzre. Ha nem is vegig, de elso korben vegyel ki egy hetet, kimerultel, pihend ki magad, intezd el a dolgaidat.

Nyilvan anyagilag nem eri meg, de ha ennyire stresszes vagy, akkor sajad magad miatt megeri ez az egy het piheno.

Arra is nagy esly van, hogy a fonok igy rajonne, hogy tenyleg szukseg van meg egy alkalmazottra, illetve te is lelazitanal annyira, hogy utana kibirnad meg azt a nehany hetet a munkahelyen.

Szoval: pihenj, lazits egy kicsit, felejtsd el az egeszet egy hetre majd menj vissza, ha szukseg van a penzre es vedd be a lesz.rom tablettat.

Szamold vissza a napokat es gondolj arra, hogy mar csak igen rovid idot kell kibirnod, a tobbi meg legyen a fonokod baja.

2015. dec. 31. 09:33
 9/9 anonim ***** válasza:
igen,mert nyügös lesz sok baja lesz.munkahely váltás,táppénz,nyugodj le
2016. jan. 1. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!