Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szabályos e igy vagy tényleg...

Elány kérdése:

Szabályos e igy vagy tényleg fogadjam e el ahogy mondják?

Figyelt kérdés

16 hetes vagyok. Havi munkaidő kerettel dolgozunk hétköznap 7 hétvégén 12 orában. Novemberben jeleztem h nem birom a 12 orát mégis olyan beosztast kaptam. Rosszul lettem dec 7 től tappénzen vagyok jan4 ig. Már irásban sikerült rögziteni h 8 oránál többet nem kell dolgoznom januartol. Dec 20ig kellett táppénzes papirt bevinnem ami alapján tudnak elszámolni ( a cég kifizetőhely) eddig 1 hetes papirt tudtam vinni a doki azt mondta hogy igy tudja adni 1-2-2 igazolt hét. Azaz egy heti táppénz lesz elszámolva januári fizunak meg az a 4 nap. Most kérdeztem h ha ho elején beviszem a maradék lezárt táp pénzes papirt hoközi kifizetéssel igényelhetem e

Erre kapom a választ h nincs hoközi kifizetés. Pedig volt már h 15. én kaptunk plusz pénzt. Akkor ezt miért nem lehet??

Már nem hiszem h az én érdekeimet nézve válaszolnak mert igy is 6 napokat kell dolgozzak januárba...

Bocsi h hosszu lett.

2015. dec. 29. 13:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem kifizették. Nem tudom jogilag mit tehetnek és mit nem, korrekt munkahelyen elég egy igazolás is, hogy keresőképtelen vagy. Nekem is azt mondták csak az orvosom nem adott igazolást helyette egy heti táppénzes papírt és az alapján elszámolták mindet, az azt követő hetet is ami nem volt igazolva még. Volt mikor az aktuális papírral kavar volt, akkor fizetés napján szóltak, be is küldtem és egy hét múlva kaptam meg a táppénzt. De tényleg nem tudom jogilag is így kell-e vagy mennyire függ a munkáltatótól.
2015. dec. 29. 14:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Hooi kifizetést lehet ugyan igényelni, de nem kötelező megadni. A tappénzt meg nem a munkáltató fizeti, hanem az OEP (hacsak nem tb kifizető helyről van szó, de akkor is az OEP elszámolása utan) így nem értem most mi a kérdésed
2015. dec. 29. 14:23
 3/8 A kérdező kommentje:
Éppen ez mert ezt nem tudtam.Pl barátnőm is mondta h neki is elég volt utolag bevinni a papirt mégis elszámolták. Ezért nem tudtam h csak azért nem számolják el mert nagyon becsületesen csinálnak mindent vagy azért h kicsesszenek velem.
2015. dec. 30. 06:30
 4/8 anonim ***** válasza:
El fogjak számolni, de ez konkrétan annyi, hogy a fizetés papíron az szerepel majd, hogy x ledolgozott nap, y tappenz és a munkáltató csak a ledolgozott napokat fogja kifizetni, a többit majd az OEP utalja
2015. dec. 30. 07:49
 5/8 anonim ***** válasza:
2-es, ott a kérdésében benne, hogy a cég kifizetőhely...
2015. dec. 30. 08:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem volt hasonló esetem, és kérvényt kellett írnom, a főnököm aláírta és végül kifizették, amíg nem volt kérvény tiltakoztak, hogy nem lehet, aztán mégis időben sikerült kiutalni, mert a nagyfőnök is engedélyezte....
2015. dec. 30. 08:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem láttam. De akkor is az OEP bírálja el és ők utaljak, csak ez esetben nem a kerdezonek, hanem a cégnek.
2015. dec. 30. 08:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Tudom de én rendes fizetés idoben kaptam a nagy részét (kb 2/3-át), meg kaptam még valamennyit jóval később is, gondolom miután az oep elbírálta. Az én munkahelyem is kifizetőhely.
2015. dec. 30. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!