Akinek magasabb lett a vércukra terhelés után, azt elküldték szemészetre, hasi uh-ra és egész napos vérvételre a diéta megkezdése után? A hasi uh-on mit tudnak kimutatni ilyenkor?
Engem elküldtek ugyanezekre a vizsgálatokra, a hasi uh-ra éhgyomorra kellett mennem, nem mondta volna magától a doktornő, hogy mi a helyzet, így rákérdeztem, azt mondta, nyugodjak meg, minden rendben a babával, és a hasnyálmiriggyel, gyomorral is. (tehát gondolom ezeket a belső szerveket nézik meg)
Szemészeten is nagyon alaposan vizsgáltak, mert a diabétesz egyik szövődménye lehet a szem romlása, de szerencsére nem érintett ez sem.
Elég hülye tortúra ezeket végigjárni, főleg az egész napos vérvétel, de legalább megnyugtat, hogy minden rendben!
Szülés után 6 héttel csináltattam egy kontroll vérvételt, teljesen normális a cukorszintem, és azóta is. (néha megnézi a háziorvos)
És van egy előnye a diabétesznek: nem fogsz elhízni a terhesség alatt! :)
Kitartást kívánok és sok boldogságot!
Én nem éhgyomorra mentem, ez lehet baj? Nekem annyit mondott, hogy ki van tágulva a jobb oldali vese üregrendszere tágabb, mert nyomja a méhem, de el fog múlni ha megszültem.
A terheléses eredményem 8.4 lett.
Szia, első válaszoló vagyok.
Egy hét diéta után (180 grammos szénhidrát diéta) kellett mennem 4 pontos vérvételre.
1. reggel 7-kor éhgyomorra
2. fél 11-kor reggeli után két órával (reggeli kb 30 gramm szénhidrát)
3. délután fél 3-kor edéd után két órával (kb 50 gramm szénhidrát)
4. este fél 7-kor vacsora utám két órával (kb 40 gramm szh, a maradék 60 grammot elosztotta napközben tízóraira és uzsonnára, meg néha pótvacsorára)
Egy hét ilyen diéta után mind a négy értékem 4 és 5 között volt.
Kitartás, könnyen bele lehet jönni, és sosem leszel éhes.
Igen, a Semmelweisben voltam!
Háromszor is végigszenvedtem az egész napos hercehurcát, mindig hétfőnként, mert kedden mentem Sikó doktorhoz a GDM ambulanciára, és akkorra már látta az eredményeket a számítógépben.
Még negyedjére is akart küldeni, de csak elővigyázatosságból, mert az eredményeim jók voltak, de a vérnyomásom nagyon magas lett az utolsó hetekben. De negyedjére már megúsztam, mert pénteken megszületett a kislányom.
De annyi biztatót tudok mondani, hogy az egyik sorstárs kismamát csak kétszer küldte, és mivel a második 4 pontosnak is jó eredményei lettek, mert persze tartotta rendesen a diétát, már csak reggeli vérvételre kellett mennie, ha jól emlékszem 3 hét után. Engem sem küldött volna minden héten, ha nem olyan magas a vérnyomásom, hogy gyógyszert is kellett szednem.
Az uh eredményhez nem tudok hozzászólni, de ha azt mondták, hogy szülés után helyre jössz, akkor biztos nincs gáz, reméljük a legjobbakat!
Minden jót kívánok, és kitartást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!