Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A rövidebb combcsont tényleg...

A rövidebb combcsont tényleg Down-kórra utal?

Figyelt kérdés
Nagyon meg vagyok ijedve, mert olvastam itt, és az én babámé is le van maradva 1-2 héttel,29 hetesen 52 mm volt!
2008. szept. 15. 15:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Én eddig csak azt olvastam babás könyvben,hogy ha az orrcsont nem látszik az UH-n az utalhat Down-kórra.
2008. szept. 15. 15:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

szia! 29 hetesen az én babám adatai: bpd: 80 mm, fl: 51 mm. Akkor én is kicsit aggódtam, hogy kicsi a combcsont, de a 36 hetes korára behozta a lemaradást. Nem egyforma ütemben fejlődnek, ne aggódj emiatt.

A mérettáblázatokban átlagos értékek vannak, attól elég jelentős eltérések lehetnek. 37 hetes kismama

2008. szept. 15. 15:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Ne aggódj,A down kór az az orrcsont hiánya, vagy nem teljes kifejlődése, nyaki tarkó rövid, afp nagyon. alacsony, stb..de ezek a fők utalhatnak down kórra.A rövidebb comcsont függ a fejlődés ütemétől, az anyuka és apuka adottságaitól.Tehát, nem akarhatsz nagy babát, ha te kicsi nővésű vagy, vagy akár fordítva.De ha úgy gondolod, el van maradva.nem aggódnék én ezen, mert ez egy 29 hetes terhesnek jó adat.:-)
2008. szept. 16. 12:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is mondta a doki, hogy a méretét nem tudja egész precízen megmondani a combcsont miatt.Kissé rövidebb volt, de semmi baja nem volt a babámnak, egészséges kislányom lett.Én is nagyon megijedtem, de a down kórt ki tudják szűrni úgyis.Kinevetsz,azt hittem, esetleg törpe lesz a gyermekem, de 54 cm-esre sikerült születéskor!
2008. szept. 17. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!