Most olvastam, hogy, ha a combcsont (femur) rövidebb a kelleténél, súlyos fejlődési rendellenességeket hordozhat magában. Ez mennyire igaz?
Azért érdekelne, mert nekem a 31 hetes vizsgálaton csak 53mm-t mértek...és ez kb olyan 28-29hetesnek felel meg.
Megilyedtem..de a dokim nem mondott semmit. Visszanéztem az adatokat, elmúlt uh-os adatokat, és mindegyiken kicsit kisebb az fl, és a hum. Ti mit tudtok erről?
Nyugi. Ne aggódj. Ha baj lenne, szólt volna a dokid, fölöslegessen ne stresszeld fel magad!Nem használ!
Az én első fiamnak fele akkora volt minden végtagja mint kellett volna, szegénykémet el is veszítettem, meg kellett szülnöm, de ez orbitálisan nagy eltérés volt, ezt a 21-ik héten vették észre.
Pihenj, élvezd a kismamaság örömeit, és hessegesd el a rossz gondolatokat!
Üdv:
27 hetes
számszerint 31hetesen 5 naposan volt a fl:53mm, hum:50mm
Kb átlagban fl:60mm, hum:55mm-nek kellene lenni...főleg az fl kevés.
Nagyon aggódom...sajnos
Az első vagyok. Bocsi, de nem megrémíteni akartalak, hanem megnyugtatni. Pont azzal, hogyha bármi baj lett volna, azt már sokkal de sokkal hamarab észrevették volna. Ergo: semmi gáz! Nem fejlődnek ugyanúgy papírforma szerint a lurkók, ne aggódj ez miatt!
Boldog babavárást!
Köszi h nyugtattok, de tuti h legközelebb, bár az majd a 35-36hetes uh lesz, megkérdezem a dokit. Remélem valóban szólt volna ha bajt lát. Egyébként az a furi, h megnéztem az előző uh-os papírokat, és azon még nincs ilyen nagy eltérés. a BPD-je meg elég nagy volt. 83mm..
Na gondolom a doki csak szólt volna....köszi a válaszokat mindenkinek.
Szia.
Nyugi, engem meg a 32. heti uhán a fejméretével ijesztett meg, azt mérte kissebbnek, pedig mindig nagyobb volt, többször is visszamérte, de még kisseebb lett, mondta hogy lehet alkati is, de engem két hét múlva megnéz hogy hova alakult a buksija.Hát nem mondom hogy megnyugtatott, de nem gondolom hogy baj lenne, bízom a fiamban.33 hetes km
Nem tudom milyen magasak vagytok, de gondolj bele hogy ekkor már mekkorát számít a genetika. Pl. vannak 46 cm-es babák és vannak 58 cm-es babák (születéskor). Nyilván nem ugyanolyan hosszú a combcsontjuk már a mami pocakjában sem. Ez a különbség még nem olyan nagy. Nyugi, minden rendben lesz. Lehet még be is hozza. Ne idegeskedj, biztos mondta volna az orvos ha baj van. És sztem már sokkal hamarabb kiderült volna ha nincs minden rendben.
(Amúgy azt olvastam hogy kb 12ik hétig ugyanúgy fejlődnek, utána már a genetika is közbeszól.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!