Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy mondjam el a főnökömnek...

Hogy mondjam el a főnökömnek hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Egy fél évvel ezelőtt megkérdezte tőlem hogy hosszú távon számíthat e rám abban hogy itt maradok dolgozni. Mondtam hogy persze,csakhogy most kiderült hogy 7 hetes terhes vagyok. Rendes főnök de ugy félek megmondani neki. Második éve dolgozom itt,és egy- két éven belül terveztem babát. Mondjam neki hogy véletlenül így alakult és természetesen megtartom? Ráadásul azért szeretnék majd visszajönni a gyes lejárta után ide dolgozni.
2008. szept. 15. 11:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem várd meg a 12. hetet ill. még a kiskönyved nincs a kezedben...így a főnök már nem rúghat ki...A főnöködnek meg mond meg, hogy te sem így tervezted, de fiatalabb már te sem leszel..és addig dolgozol, amíg állapotod engedi...remélhetőleg megértő lesz..többet nem tehetsz..
2008. szept. 15. 11:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia! Férfi vagy nő a főnököd?Mert ha nő, jobban meg fogja érteni. Arra ügyelj, hogy a kiskönyved legyen meg mikor szólsz, mert ha hivatalos nyoma vana terhességnek, már nem rúghatnak ki, ugyanis a kismamákat törvény védi ilyen esetben. Amikor megtudtam hogy terhes vagyok, és is sokat gondolkoztam, hogy mondjam meg a főnökömnek, de aztán fogtam magam, odaálltam elé, és kerek perec megmondtam. Szerintem te is ezt tedd. Üdv 31 hetes kismama
2008. szept. 15. 11:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is azt javaslom hogy várd meg a 12-13. hetet és csak akkor közöld a főnököddel.
2008. szept. 15. 11:45
 4/7 anonim ***** válasza:

szia..én elmentem táppénzre és utána közöltem vele hogy már nem jövök vissza mert babát várok.de persze nekem ott volt az is hogy nehéz fizikai melom volt.

a másik meg hogy nincs mitől félned hisz tisztában lehet vele hogy a nőt alkalmaz akkor esélyes hogy babát vállal.3 év után meg köteles vissza venni téged..1 éven keresztül még védett leszel ha vissza mész dolgozni..sok sikert.és ne idegeskedj.inkább örülj..27 hetes kismama

2008. szept. 15. 11:50
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Férfi a fönőköm amugy. A kiskönyvem már megvan ugyhogy lehet összeszedem a bátorságom. A 12.-ik hetet azért nem merem megvárni mert nagyon vékony vagyok és már most látszik rajtam a változás (a női kollégák már észre is vették) és még egy hónapig biztos nem bírom már titkolni.
2008. szept. 15. 12:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én is vékony vagyok, ezért a puffadás miatt hamar begömbölyödött a pocim. Ekkor laza ruhákban jártam, így senki nem vett észre semmit. A 12. hét után jelentettem be (neked is ezt az időpontot javaslom), és a főnököm, aki addig egy tündér volt, átváltozott egy sértett, frusztrált, idegbajos fúriává. Merthogy nálam is az volt a helyzet, hogy megígértették velem az elején, hogy hosszú távon számíthatnak majd rám. Én is azt mondtam, hogy becsúszott, de persze célozgatott rá, hogy nem hiszi el. Kellemetlen volt a szitu, de arra gondoltam, hogy itt az én kicsi babám a pocimban, és ez az öröm mindennél többet ér! A főnököd is le fogja nyelni a békát, sok örömöt a babaváráshoz!
2008. szept. 15. 12:47
 7/7 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm mégegyszer a biztató válaszokat,előbb utóbb végülis túl kell esni rajta és a tényeken ugysem változtat,és igazad van a békát lekell nyelnie:-)

Boldog babavárást kívánok mindenkinek!

2008. szept. 15. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!