Hogy mondjam el a főnökömnek hogy terhes vagyok?
Figyelt kérdés
Egy fél évvel ezelőtt megkérdezte tőlem hogy hosszú távon számíthat e rám abban hogy itt maradok dolgozni. Mondtam hogy persze,csakhogy most kiderült hogy 7 hetes terhes vagyok. Rendes főnök de ugy félek megmondani neki. Második éve dolgozom itt,és egy- két éven belül terveztem babát. Mondjam neki hogy véletlenül így alakult és természetesen megtartom? Ráadásul azért szeretnék majd visszajönni a gyes lejárta után ide dolgozni.2008. szept. 15. 11:33
1/7 anonim válasza:
Szerintem várd meg a 12. hetet ill. még a kiskönyved nincs a kezedben...így a főnök már nem rúghat ki...A főnöködnek meg mond meg, hogy te sem így tervezted, de fiatalabb már te sem leszel..és addig dolgozol, amíg állapotod engedi...remélhetőleg megértő lesz..többet nem tehetsz..
2/7 anonim válasza:
Szia! Férfi vagy nő a főnököd?Mert ha nő, jobban meg fogja érteni. Arra ügyelj, hogy a kiskönyved legyen meg mikor szólsz, mert ha hivatalos nyoma vana terhességnek, már nem rúghatnak ki, ugyanis a kismamákat törvény védi ilyen esetben. Amikor megtudtam hogy terhes vagyok, és is sokat gondolkoztam, hogy mondjam meg a főnökömnek, de aztán fogtam magam, odaálltam elé, és kerek perec megmondtam. Szerintem te is ezt tedd. Üdv 31 hetes kismama
3/7 anonim válasza:
Én is azt javaslom hogy várd meg a 12-13. hetet és csak akkor közöld a főnököddel.
4/7 anonim válasza:
szia..én elmentem táppénzre és utána közöltem vele hogy már nem jövök vissza mert babát várok.de persze nekem ott volt az is hogy nehéz fizikai melom volt.
a másik meg hogy nincs mitől félned hisz tisztában lehet vele hogy a nőt alkalmaz akkor esélyes hogy babát vállal.3 év után meg köteles vissza venni téged..1 éven keresztül még védett leszel ha vissza mész dolgozni..sok sikert.és ne idegeskedj.inkább örülj..27 hetes kismama
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Férfi a fönőköm amugy. A kiskönyvem már megvan ugyhogy lehet összeszedem a bátorságom. A 12.-ik hetet azért nem merem megvárni mert nagyon vékony vagyok és már most látszik rajtam a változás (a női kollégák már észre is vették) és még egy hónapig biztos nem bírom már titkolni.
2008. szept. 15. 12:22
6/7 anonim válasza:
Szia! Én is vékony vagyok, ezért a puffadás miatt hamar begömbölyödött a pocim. Ekkor laza ruhákban jártam, így senki nem vett észre semmit. A 12. hét után jelentettem be (neked is ezt az időpontot javaslom), és a főnököm, aki addig egy tündér volt, átváltozott egy sértett, frusztrált, idegbajos fúriává. Merthogy nálam is az volt a helyzet, hogy megígértették velem az elején, hogy hosszú távon számíthatnak majd rám. Én is azt mondtam, hogy becsúszott, de persze célozgatott rá, hogy nem hiszi el. Kellemetlen volt a szitu, de arra gondoltam, hogy itt az én kicsi babám a pocimban, és ez az öröm mindennél többet ér! A főnököd is le fogja nyelni a békát, sok örömöt a babaváráshoz!
7/7 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm mégegyszer a biztató válaszokat,előbb utóbb végülis túl kell esni rajta és a tényeken ugysem változtat,és igazad van a békát lekell nyelnie:-)
Boldog babavárást kívánok mindenkinek!
2008. szept. 15. 13:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!