Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség bejelentése a...

Terhesség bejelentése a családnak mikor? Ki mikor jelentette be?

Figyelt kérdés

6 hetes terhes vagyok, jövő héten megyek a következő uh-ra, ahol remélhetőleg lesz már szívhang is.

Mivel a családunk messze él, elgondolkoztunk rajta elmondjuk-e karácsonykor a nagy hírt (leendő nagyszülőknek és dédiknek). Nem vagyunk babonásak, hiszen ha bármi gond van az nem azért, mert bejelentettük, de mégis ott van bennünk egy kis félsz.

Ki mikor jelentette be? Nem akarunk semmi extrát csak közöljük, nem lesz kis cipő, uh kép semmi ilyen...

A munkahelyen már 5 hetesen be kellett hogy jelentsem, mivel olyan munkám van (veszélyes anyagok) ahonnan azonnal kivesznek terhesen.

2015. dec. 18. 18:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Anyunak és a húgomnak rögtön a pozitív teszt után, férjem viszont megkért, hogy másnak ne mondjam, mert a családnak csak a 12. héten akarta elmondani, ha személyesen találkozunk. 10 hetes uh-n minden rendben volt, akkor zöld utat adott, hogy a két legjobb barátnőmnek elmondjam. Mindenki másnak személyesen mondtuk el, mikor hazalátogattunk.

Párod hogy áll hozzá, mikor szeretné elmondani? Azokkal én biztos megosztanám, akikkel minden örömöm és bánatom amúgyis megosztom. A távolabbiaknak elég a 12. hét után mondani szerintem.

2015. dec. 19. 08:29
 12/17 anonim ***** válasza:

A karácsony nagyon jó alkalom!

Ha bármi baj lenne, (ne adj isten!) jobb lenne azt tudnijuk, hogy sziasztok babát vártam, de .... ???

Mondd el, jobb a jó hír, mint a rossz.

Jó egézséget, és boldogságot nektek

2015. dec. 19. 10:28
 13/17 Judit1987 válasza:
Mi 15én tudtuk meg hogy 3an leszünk.. Igen azt mondják, hogy a 12.hétig várni kell a bejelentéssel, de én azt gondolom hogy nyugodtan mondjátok el a családnak. Mi is ezt fogjuk tenni karácsonykor. 5hetes vagyok és nagyon boldog! :)
2015. dec. 19. 16:31
 14/17 anonim ***** válasza:
Mivel a munkahelyen tudjàk,ìgy màr mindenkèppen. 8 hetes vagyok màr az első Uhn 2 hete is volt szìvhang de ùgy döntöttem megvàrom a 2. UH-t ès a szüleimnek elmondom, a többieknek kèsőbb,a kisfiunknak is a 12. hèt utàn,ès a munkahelyen utoljàra.
2015. dec. 20. 05:57
 15/17 anonim ***** válasza:
12-es, pont azért nem mondja el az emberek nagy része 12 hét előtt, mert addig sokkal nagyobb az esélye annak, hogy elmegy a baba. Nyilván a legtöbb ember ezt a dolgot annyira magánügyének érzi, hogy ha elmegy, azt nem mondaná el fűnek fának, mert épp elég a fájdalmát magának megemészteni, nem hiányzik, hogy mindenkinek magyarázkodni kelljen, hogy ja ő már nincs. Meg mi történt.
2015. dec. 20. 07:31
 16/17 Judit1987 válasza:
100%
Értem én.. De mi van ha a 12.hét után megy el?? Szerintem teljesen mindegy mikor van bejelentve, nem attól függ hogy megmarad-e a pici.... Én annyira örülök és boldog vagyok, hogy mindenkinek elmondtam. :)
2015. dec. 23. 08:22
 17/17 anonim válasza:

Nagyon szerettünk volna már babát és mikor az eljegyzést követő pár napra kiderült, hogy várandós vagyok, olyan boldogok voltunk, hogy szinte azonnal elmondtuk mindenkinek. Néhány hétre rá, elvetéltem. Volt, aki még rá két hónapra is megkérdezte a mizujs mellett, hogy most akkor hány hetes is vagyok... Okosan az ilyesmivel, mert amekkora az öröm, akkora lehet a fájdalom is.

Most egyébként 9 hetes vagyok. 12 hetet megvárjuk, aztán hazautazunk és szólunk. Eddig az anyukám (sajnos úgy alakult a helyzet, hogy nem tudtam titokban tartani) , az egyik legjobb barátnőm és néhány munkatársam tudja, plusz a főnök. Ők viszont csak azért, mert néha nehezet kell emelni és azt ne rám hagyják... meg hát amikor ki kell rohannom, mert annyira hányingerem van... Még többet eszek, ráadásul már elvétve húst is (Vega voltam), szóval ők se azért, mert szerettem volna elmondani, hanem mert szegről-végről közük van hozzá, hisz ez befolyásolja a munkámat.

2019. ápr. 16. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!