Mi van akkor ha 1 hete kezdtem az új munkahelyemen és kiderült, hogy 6 hetes terhes vagyok?
Ilyenkor mit lehet csinálni 3 vagy 4 hónap a próbaidő, a 3 hónap még oké azt azért el lehet titkolni de 4 hónaposan ki tudja mennyit nő a hasam. Szeretnék Gyedet kapni,és dolgozom is az utolsó hónapig. Ráadásul mennem kell üzemorvoshoz,mert j munkahely új üzemorvos nem érdekel senkit,hogy 1 hónapja voltam,nem kell szólni a terhességről ugye?
Mit javasoltok?
Fiatal még a terhesség amúgy is,ezért sem szólnék,no meg az sem mindegy, hogy 100at kapok vagy 25öt....
Köszi előre is a választ!
Nem verem àt, a 12 hètig nem szòlok addig bàrmi lehet. Hamarabb mondom el mint hogy bàrki ràjönne.
Bànom hogy itt kèrdeztem meg azt hittem,hogy vàltozott a vàlaszadòk stìlusa,sajnàlatos mòdon csak romlik a helyzet....
Annak köszönöm aki normàlisan vàlaszolt.
Próbaidő alatt kirúghat terhesen is.
Amúgy elég kaka helyzet!!DE, csakis a saját érdekeidet nézd.Nekem is bűntudatom volt, amikor hasonló szituban voltam, de ezt most félre kell tenni.Anyagilag nagyon nem mindegy, hogy alakul a jövőd.
csak mondom annak, aki lepontozta a 15-öt, hogy a 16-ban ott a link, amit megnyitva olvasható, hogy ha nincs munkával összefüggő ok, próbaidő alatt terhessége miatt elküldött kismamát bizony visszahelyezi a bírósága munkaviszonyba.
Mert az indoklás nélküliség nem ok nélküliséget jelent.
Elmondom, nálam hogy volt, hátha kicsit pozitívabban látod a dolgot. Július 16-án kezdtem egy új munkahelyen, hat hónapos fix szerződéssel, augusztus közepén kiderült, hogy terhes vagyok. Nem elég, hogy a próbaidő alatti kirúgás veszélye ott lebegett a fejem felett, az sem volt mindegy, hogy meghosszabbítják-e a szerződésemet. Én azt csináltam, hogy amikor már éreztem, hogy nem lehet tovább titkolni, mert el fog kezdeni látszani (december elején; ugye január közepéig volt szerződésem), leültem a főnökömmel, és elmondtam, hogy mi a szitu. Azt is elmondtam, hogy nem tervezett terhesség volt, és azt is, hogy mennyire szeretek ott dolgozni. Emellett elmondtam, hogy jó lenne mielőbb tudnom, hogy hosszabbítják-e a szerződésem, hogy úgy tudjak készülni a továbbiakra. Illetőleg ha elégedettek a munkámmal, és visszavárnak, akkor én amint lehet visszamegyek dolgozni, mert szeretem a munkám és a munkahelyem. Sokat segített, hogy ez mind igaz is, illetve hogy nagyon keményen dolgoztam végig. Határozatlan idejű szerződést kaptam, januártól megyek vissza dolgozni részmunkaidőben.
Szóval van remény, ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!