Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi van akkor ha 1 hete kezdtem...

Mi van akkor ha 1 hete kezdtem az új munkahelyemen és kiderült, hogy 6 hetes terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Ilyenkor mit lehet csinálni 3 vagy 4 hónap a próbaidő, a 3 hónap még oké azt azért el lehet titkolni de 4 hónaposan ki tudja mennyit nő a hasam. Szeretnék Gyedet kapni,és dolgozom is az utolsó hónapig. Ráadásul mennem kell üzemorvoshoz,mert j munkahely új üzemorvos nem érdekel senkit,hogy 1 hónapja voltam,nem kell szólni a terhességről ugye?

Mit javasoltok?

Fiatal még a terhesség amúgy is,ezért sem szólnék,no meg az sem mindegy, hogy 100at kapok vagy 25öt....

Köszi előre is a választ!

2015. dec. 7. 19:56
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Nem verem àt, a 12 hètig nem szòlok addig bàrmi lehet. Hamarabb mondom el mint hogy bàrki ràjönne.

Bànom hogy itt kèrdeztem meg azt hittem,hogy vàltozott a vàlaszadòk stìlusa,sajnàlatos mòdon csak romlik a helyzet....

Annak köszönöm aki normàlisan vàlaszolt.

2015. dec. 8. 10:35
 22/27 anonim ***** válasza:

Próbaidő alatt kirúghat terhesen is.

Amúgy elég kaka helyzet!!DE, csakis a saját érdekeidet nézd.Nekem is bűntudatom volt, amikor hasonló szituban voltam, de ezt most félre kell tenni.Anyagilag nagyon nem mindegy, hogy alakul a jövőd.

2015. dec. 8. 10:46
 23/27 anonim ***** válasza:
52%

csak mondom annak, aki lepontozta a 15-öt, hogy a 16-ban ott a link, amit megnyitva olvasható, hogy ha nincs munkával összefüggő ok, próbaidő alatt terhessége miatt elküldött kismamát bizony visszahelyezi a bírósága munkaviszonyba.

Mert az indoklás nélküliség nem ok nélküliséget jelent.

2015. dec. 8. 11:56
 24/27 anonim ***** válasza:
55%

Elmondom, nálam hogy volt, hátha kicsit pozitívabban látod a dolgot. Július 16-án kezdtem egy új munkahelyen, hat hónapos fix szerződéssel, augusztus közepén kiderült, hogy terhes vagyok. Nem elég, hogy a próbaidő alatti kirúgás veszélye ott lebegett a fejem felett, az sem volt mindegy, hogy meghosszabbítják-e a szerződésemet. Én azt csináltam, hogy amikor már éreztem, hogy nem lehet tovább titkolni, mert el fog kezdeni látszani (december elején; ugye január közepéig volt szerződésem), leültem a főnökömmel, és elmondtam, hogy mi a szitu. Azt is elmondtam, hogy nem tervezett terhesség volt, és azt is, hogy mennyire szeretek ott dolgozni. Emellett elmondtam, hogy jó lenne mielőbb tudnom, hogy hosszabbítják-e a szerződésem, hogy úgy tudjak készülni a továbbiakra. Illetőleg ha elégedettek a munkámmal, és visszavárnak, akkor én amint lehet visszamegyek dolgozni, mert szeretem a munkám és a munkahelyem. Sokat segített, hogy ez mind igaz is, illetve hogy nagyon keményen dolgoztam végig. Határozatlan idejű szerződést kaptam, januártól megyek vissza dolgozni részmunkaidőben.

Szóval van remény, ne aggódj.

2015. dec. 8. 16:40
 25/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy elmondtad,igen ùgy gondoltam,hogy mikor ùg èrzem tovàbb nem lehet titkolni, beszèlek a főnökömmel addig meg tovàbbra is lelkiismeretesen vègzem a munkàm.
2015. dec. 8. 18:21
 26/27 anonim ***** válasza:
Mi történt, elmondtad végül?
2016. jan. 25. 22:29
 27/27 A kérdező kommentje:
Igen elmondtam a 12. heti Uh után, nagyon rendes volt a főnök örült neki,és maradhatok :-)
2016. jan. 26. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!