Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, hogyan mondjam...

Terhes vagyok, hogyan mondjam meg a munkahelyemen?

Figyelt kérdés

Lassan 2 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen (irodai munka, nem stresszes). Mondhatni, egész jó a hely, a kollégákkal és a főnökkel is általában jól kijövök.

Már van két gyerkőcöm, és néhány hete úton van a harmadik. Na, ez az, amitől mindenki le fog döbbenni, mert mindenki azt hitte, hogy nem tervezünk több gyereket. Tulajdonképpen nagy feszültséget nem kelt bennem, hogy ki mit fog hozzá szólni, de mégis izgulok egy kicsit...

Aki hasonló cipőben van/volt, megosztaná velem, hogy mikor és hogyan adagolta be a hírt a munkahelyen? Pl. ti egyszerre mindenkinek mondtátok el, vagy külön a kollégáknak, majd később a főnöknek?

2013. ápr. 9. 10:24
 1/6 anonim válasza:
35%

várd meg még 3 honapós leszel tutira meg maradkjon a baba , utánna meg ha ugy van vigyáz sok helyen kilökik az alkalmazottat mert terhes .ezért aki ravasz egyből el megyen veszélyeszttet terhesnek otthon vagy és pihensz .

az a duma amit hallasz nem rughatnak ki meg vissza kell vegyenek mese habbal.

2013. ápr. 9. 10:26
 2/6 anonim ***** válasza:
első baba, de azért leírom:) én az első (7+5) UH vizsgálat után elmondtam, először a főnöknek. szerintem ez fontos, hogy ne "hátulról" jusson hozzá az infó, neki is jobban esik, ha tőled hallja először, nem a kollégáktól. kollégák közül egy valaki korábban megkérdezte, neki elmondtam, ennyi. én azért tartottam fontosnak, mert pl. csak a héten (11 hetes vagyok) mennem kell védőnőhöz, UH-ra, előtte meg vérvételre 1 hete, nem akarok kamuzni, mikor mit csinálok, persze semmi közük hozzá, de jó a viszonyunk, fura lenne, ha csak úgy lelépnék mindig. na szóval én ezért mondtam el, hogy tudja a főnököm, miért mászkálok el:) mert persze minden bőven munkaidőben van:)
2013. ápr. 9. 10:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Három hónapot várd ki, aztán a főnöknek jelentsd be a hivatalos papírokkal együtt. Te tudod milyen a munkahelyed, nálunk sosem rúgnának ki ezért senkit, így nem kellene azon törnöm a fejem, hogy mondjam el/jelentsem be, hogy annak nyoma is legyen. Ha nálatok kérdéses ez a dolog, add fel postán ajánlottan a levelet, vagy írj egy megerősítő e-mailt, miután beszéltél vele. Abban csak leírod, hogy amint szóban is elmondtad, írásban is szeretnéd megerősíteni, hogy babát vársz, jelenleg harmadik hónapban vagy, a szülés várható ideje XXX. Munkahelye válogatja, hol mit "kell" alkalmazni.
2013. ápr. 9. 11:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Én először a főnöknek mondtam,ha változtatás készülődik azt neki kell először megtudnia,aztán apránként a többieknek.Bár én 7 hetesen szívhang után eljöttem táppénzre és addig már 3 hete titkoltam.
2013. ápr. 9. 11:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2013. ápr. 9. 11:20
 6/6 anonim ***** válasza:

10 hetesen jöttem rá,hogy terhes vagyok,11.héten szóltam a főnöknek,hogy mi van,de kértem,többieknek ne modnja még.12.héten elmondtam a többieknek is.

38.hétig dolgoztam,irodai munka,felállok amikor jólesik,telefonálgatni sétálva is tudtam.

Most 1 éves múlt a kisfiunk,most jöttem vissza dolgozni 2 hónapja kb,családbarát munkahely,simán megengedték hogy 8-16:30-ig helyett 7:30-16-ig legyek benn,nem én vagyok az első,nem is az utolsó kisbabás.

2013. ápr. 9. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!