Hogyan mondjam el a munkahelyemen?
Szia! Szerintem egyszerűen állj elé és közöld vele, hogy várandós vagy, én is ezt tettem a munkahelyemen anno. Ha még nem tervezted el, hogy meddig szeretnél dolgozni (én 9 hónapos terhesen is bejártam)akkor gondold végig és mond meg neki is. Gondolom nem hétfőn szeretnél betegállományba vonulni(de ha igen ahhoz is JOGOD VAN), így még időben tud gondoskodni a helyettesítésedről. Miért félsz tőle? Kirúgni nem tud mivel a törvény védi a várandós anyákat, ha mégis megtenné munkaügyi bíróság bevonását ajánlom. Nagyon sok szerencsét és bátorságot, valamint jó egészséget kívánok.
Egy 25 éves anyuka
Lejárt már a próba időd? Ha nem akkor én azt megvárnám. Persze ha mostanában jár le. Aztán szerintem szedd össze az összes bátorságod, állj elé és mondd el. Közben gondolj arra, hogy ki ő hogy akármilyen megjegyzést tehessen, semmi köze hozzá hogy te mit szeretnél a magánéletedben.
Bátorság! :)
37h km
Ha nem írsz hivatalos levelet, akkor sem küldhetnek el, nem értem, miért ír ilyeneket a második válaszoló:(
Rendes felmondás ellen védve vagy a fogantatás vélelmezett idejéig visszamenően, hivatalos irkafirkák nélkül is.
Ha próbaidőn vagy, akkor a próbaidő alatt nem él a felmondási védelem, és a határozott időre szóló szerződés is lejár a meghatározott idő leteltekor, nem kell megújítania.
De ha már nem vagy próbaidőn, akkor védett vagy, elég közölni, felesleges írkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!