Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi van akkor ha 1 hete kezdtem...

Mi van akkor ha 1 hete kezdtem az új munkahelyemen és kiderült, hogy 6 hetes terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Ilyenkor mit lehet csinálni 3 vagy 4 hónap a próbaidő, a 3 hónap még oké azt azért el lehet titkolni de 4 hónaposan ki tudja mennyit nő a hasam. Szeretnék Gyedet kapni,és dolgozom is az utolsó hónapig. Ráadásul mennem kell üzemorvoshoz,mert j munkahely új üzemorvos nem érdekel senkit,hogy 1 hónapja voltam,nem kell szólni a terhességről ugye?

Mit javasoltok?

Fiatal még a terhesség amúgy is,ezért sem szólnék,no meg az sem mindegy, hogy 100at kapok vagy 25öt....

Köszi előre is a választ!

2015. dec. 7. 19:56
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
25%
Szégyen... Hogy kaptál te diplomát, amikor kötelező tárgy volt a munkajog?
2015. dec. 7. 20:48
 12/27 anonim ***** válasza:
34%

én nem mondanám meg, nem vagyok saját magam ellensége.. és a gyereknek is jobb, ha anyagilag rendben vagytok...

ha sokan a helyedben lennének ugyanígy cselekednének!

próbaidő alatt indoklás nélkül kirúghatnak..

16 hetesen még nem fog látszódni, legalábbis anatómiailag nem látszódhat, max a puffadás vagy, ha alapból "hasas" vagy, vagy ha nagyon szűk a medencéd

2015. dec. 7. 21:05
 13/27 A kérdező kommentje:
75%os senki sem kérdezett,szégyen,hogy te idegen emberekkel így beszélsz,hidd el azóta sok minden változott és érdeklődöm, köszi a válaszokat
2015. dec. 7. 21:24
 14/27 anonim ***** válasza:
38%

próbaidő alatt indoklás nélkül kirúgható.

De az indoklás nélkül nem jelenti azt, hogy ok nélkül.

Ha nincs munkájával összefüggő ok, elküldik, perelhet. És a munkaügyi bíróság simán visszaállíttatja a munkaviszonyt ilyen esetben, arra hivatkozva, hogy megsértették az egyenlő bánásmódra és esélyegyenlőségre vonatkozó munkajogi előírásokat.

Éppen a napokban olvastam egy cikket szakmai oldalon, ahol pont ez történt, ráadásul az EBH is megbüntette a céget, az ő oldalukon is fent van az eset.

2015. dec. 7. 21:59
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
2015. dec. 7. 22:00
 16/27 anonim ***** válasza:
82%
Az üzemorvosnak meg kell mondani, a főnöknek nem. Próbaidő alatt kirúghat.
2015. dec. 7. 22:23
 17/27 anonim ***** válasza:
56%

mást nem nagyon tudsz mint titkolni a próbaidő lejártáig.

én is hasonló helyzetben vagyok, novemberben mondtam fel a munkahelyemen mert kaptam egy sokkal jobb ajánlatot. mi próbálkoztunk már egy jó ideje, mivel nem jött össze ezért nem gondoltuk, hogy abba kéne pár hónapra hagynunk a munkahely váltás miatt. naná, hogy összejött és ott még nem is kezdtem, majd csak az ünnepek után fogok, 8-9 hetesen, még nem is számoltam. én azt gondoltam, hogy nem így indítok, egyébként is miattam elküldtek valakit, sóval kellek. 2-3 hét után leülök a főnökömmel és elmondom, lesz ami lesz. abban bízom, hogy mivel ő csábított át, így talán... ha kirúg, akkor marad az, hogy munkanélküliről megyek szülni, de akkor fele annyi lesz a gyedem :(

tényleg csak abban tudok bízni, hogy ha én is korrekt leszek akkor velem is az lesz és kitalálunk valamit ami mindkettőnknek jó.

szorítok neked, tényleg átérzem a helyzeted, nagyon necces :(

2015. dec. 7. 22:39
 18/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kèrdèsre adott vàlaszokat!
2015. dec. 8. 05:59
 19/27 anonim ***** válasza:
72%
Én viszont nem tudnék utána olyan munkahelyen dolgozni, ahol szívatnak meg utálnak. Mert arra lehet számítani,hogy mivel rájön,hogy átverted, nem lesz éppen szívélyes. Lehet,hogy végig szívatni fog a terhességed alatt. Hú, én dolgoztam ilyen helyen, inkább a halál.
2015. dec. 8. 06:30
 20/27 A kérdező kommentje:
Az vagyok,tudom hol keressem csupàn èrdeklődtem nagyokos,nem vagyok ebben tapasztalt,sajnàllak,hogy te azzal töltöd a nspjaidat, hogy idegeneknek beszòlogatsz sajàt lelki problèmàid miatt,ettől neked se jobb csak azt hiszed.
2015. dec. 8. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!