Mi van akkor ha 1 hete kezdtem az új munkahelyemen és kiderült, hogy 6 hetes terhes vagyok?
Ilyenkor mit lehet csinálni 3 vagy 4 hónap a próbaidő, a 3 hónap még oké azt azért el lehet titkolni de 4 hónaposan ki tudja mennyit nő a hasam. Szeretnék Gyedet kapni,és dolgozom is az utolsó hónapig. Ráadásul mennem kell üzemorvoshoz,mert j munkahely új üzemorvos nem érdekel senkit,hogy 1 hónapja voltam,nem kell szólni a terhességről ugye?
Mit javasoltok?
Fiatal még a terhesség amúgy is,ezért sem szólnék,no meg az sem mindegy, hogy 100at kapok vagy 25öt....
Köszi előre is a választ!
én nem mondanám meg, nem vagyok saját magam ellensége.. és a gyereknek is jobb, ha anyagilag rendben vagytok...
ha sokan a helyedben lennének ugyanígy cselekednének!
próbaidő alatt indoklás nélkül kirúghatnak..
16 hetesen még nem fog látszódni, legalábbis anatómiailag nem látszódhat, max a puffadás vagy, ha alapból "hasas" vagy, vagy ha nagyon szűk a medencéd
próbaidő alatt indoklás nélkül kirúgható.
De az indoklás nélkül nem jelenti azt, hogy ok nélkül.
Ha nincs munkájával összefüggő ok, elküldik, perelhet. És a munkaügyi bíróság simán visszaállíttatja a munkaviszonyt ilyen esetben, arra hivatkozva, hogy megsértették az egyenlő bánásmódra és esélyegyenlőségre vonatkozó munkajogi előírásokat.
Éppen a napokban olvastam egy cikket szakmai oldalon, ahol pont ez történt, ráadásul az EBH is megbüntette a céget, az ő oldalukon is fent van az eset.
mást nem nagyon tudsz mint titkolni a próbaidő lejártáig.
én is hasonló helyzetben vagyok, novemberben mondtam fel a munkahelyemen mert kaptam egy sokkal jobb ajánlatot. mi próbálkoztunk már egy jó ideje, mivel nem jött össze ezért nem gondoltuk, hogy abba kéne pár hónapra hagynunk a munkahely váltás miatt. naná, hogy összejött és ott még nem is kezdtem, majd csak az ünnepek után fogok, 8-9 hetesen, még nem is számoltam. én azt gondoltam, hogy nem így indítok, egyébként is miattam elküldtek valakit, sóval kellek. 2-3 hét után leülök a főnökömmel és elmondom, lesz ami lesz. abban bízom, hogy mivel ő csábított át, így talán... ha kirúg, akkor marad az, hogy munkanélküliről megyek szülni, de akkor fele annyi lesz a gyedem :(
tényleg csak abban tudok bízni, hogy ha én is korrekt leszek akkor velem is az lesz és kitalálunk valamit ami mindkettőnknek jó.
szorítok neked, tényleg átérzem a helyzeted, nagyon necces :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!