Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hetes terhesen elmehetek...

6 hetes terhesen elmehetek táppénzre? Mit mondjak az orvosnak? Nincs semmi panaszom, csak fárasztó már a munka.

Figyelt kérdés
2015. dec. 6. 18:30
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
Azért ezt most túl komolyan veszed kérdező! Itt leginkább egymást szapultak a valaszadok és nem téged. Te pedig kicsit furán tetted fel a kérdést. Ezen az oldalon egyébként nem szokott ez menni. Csak tudod mivan ha nnők össze kerülnek :) 6 heteseb egyébként normális a hányinger és fáradtság, szinte minden nőnek van.
2015. dec. 7. 08:48
 32/43 anonim ***** válasza:
Egyébként nem itt kellene ezt megkerdezni hanema hazidokidat, mert minden eset más és a magyar törvények is kicsit átláthatatlanok nekem. Németországban 8. hó ig kell dolgozni ha minden oké a terhességgel és irodai munkád van, a gyárit nem tudom.
2015. dec. 7. 08:53
 33/43 anonim ***** válasza:

Első körben a munkáltatónak lehet elmondani hogy terhes vagy, emiatt vagy könnyebb munkakört kell felajánlaniuk - terhesen nem dolgozhatsz veszélyes anyagokkal és műszakban sem ajánlott -, vagy ha nem tudnak mást adni, otthon maradhatsz. Én is otthon vagyok a 6. héttől, mivel fertőző osztályon dolgoztam és nem akartak áthelyezni máshová.

A háziorvosodnak, nőgyógyászodnak pedig mondd el ugyanezt, amit itt leírtál.

2015. dec. 7. 10:28
 34/43 anonim ***** válasza:
Én osztály vezető voltam. Semmi bajom nem volt a munkával. Csak annyi hogy elaludtam mindenhol. Az orvos 6 hetesen kiirt állományba. Nem tudtam egyszerűen ébren maradni. A vérnyomásom is volt hogy 80/ 50 volt. Így elküldtek állományba. 14 hétig ez volt velem. Utána meg energiabomba lettem. De már nem engedett vissza az orvos dolgozni.
2015. dec. 7. 11:28
 35/43 anonim ***** válasza:
De azt is csinálhatod hogy a munkahelyeden szolsz h terhes vagy,mert ugye a törvèny vèd ès kismamát nem dolgoztathatnak gyárban főleg nem ilyen anyagok közöt.Ja ès amugy ne foglalkozz senkivel,csak 1 pèlda az eggyik koléganőm 8 hetes terhesen mèg benn dolgozott olyan anyagok között amik agydaganatot okozhatnak és a gyönyörü kislánya 1 hatalmas csomoval a karjàn született.
2015. dec. 7. 14:40
 36/43 anonim ***** válasza:
43%
A kérdésed alapján csak az a baj, hogy fárasztó dolgozni, utána meg már 3 műszakról, éjszakázásról és veszélyes anyagokról is szó van. Megint egy eszetlen kismama, aki helyből táppénzre menne ahelyett, hogy tájékozódna a jogszabályokról és kihasználná a törvény adta lehetőségeket. De ha nem, akkor lehet sírni, hogy kevés a táppénz.
2015. dec. 7. 14:48
 37/43 A kérdező kommentje:
Eszetlen vagy te!!!! Ha nem tudsz normális választ adni, akkor ne írj! A rosszindulat sugárzik belőled! Biztos szar az életed otthon, azért szeretsz kötekedni!
2015. dec. 7. 15:49
 38/43 anonim ***** válasza:
0%

Nyugi kérdező,ezek csak veszekedni akarnak.Ki nem sz@arja le,hogy ők meddig dolgoztak?Jupppi végig?hát ez nagyon király.És számit valamit?baromira nem.itt verik a nyálukat ezzel a táppénz csalással.Komolyan ha találkoznék ezekkel az emberekkel akkora pofont kevernék le,hogy a fal adná a másikat.fogják már be a szájukat,a kutya se kíváncsi rájuk.

Ha kicsit több lenne a táppénz,akkor már én se dolgoznék.De sajnos most minden pénzre szükség van,kizárólag ezért tartok ki.Egyébként én is szörnyen fáradt vagyok,fele annyi erőm nincs mint előtte.Legszívesebben kiíratnám magam!!!! :)

2015. dec. 7. 16:34
 39/43 anonim ***** válasza:
én még mindig csak azt tudom írni döbbenetes ahogy a nők egymást bántják.....szégyelheti magát mindegyik .....kedves kérdező a nyugalom is fontos ám, úgy hogy ne idegesítsd magad ezeken a válaszadókon.....
2015. dec. 7. 17:34
 40/43 anonim ***** válasza:
72%
Az is döbbenetes, hogy mennyire ostoba itt sok kismama. Nyilván a legegyszerűbb táppénzre menni (nincs mit gondolkodni rajta), nem pedig utánajárni, hogy nem kötelezhetnek éjszakázásra, túlórára vagy éppen veszélyes anyagok közötti munkára, hanem más munkakört kell biztosítania a munkáltatónak, ellenkező esetben távolléti díj járhat, ami jóval több, mint a táppénz.
2015. dec. 7. 19:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!