Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Otthoni munka és a gyereknevel...

Otthoni munka és a gyereknevelés fárasztó?

Figyelt kérdés
A ti párotok szerint is az otthoni munka nem fárasztó? A párom szerint nem csinálok semmi megterhelőt én csak itthon vagyok.
2009. febr. 12. 19:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor menj el otthonról péntek este és legközelebb vasárnap menj haza. Na utána kérdezd meg a párodat hogy mit gondol erről a dologról. Azt hiszem hamar megváltozna a véleménye és fejvesztve hívná a mobilodat, hogy azonnal menj haza.
2009. febr. 12. 19:42
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
Már mért ne lenne fárasztó??? Nekem nagyon jó babám van, mert másfél hónapos kora óta az éjszakákat is végig aludta, és most is este 9-től reggel 9-10 óra körül ébred. (Azokról az anyukákról meg ne is beszéljünk, akik éjszakákat nem alusznak, mert manójuk éjjel is felkel jó párszor. Minden elismerésem az övék!) Ezután kajcsizás és megy a játék ezerrel. Délelőtt van egy rövid séta a mamához, és a déli alvást a mamánál töltjük. Ez idő alatt van röpke 2 óra hosszam hazarohanni és jól kiszellőztetni a lakást takarítani ezerrel, felmosni, porszívózni, port törölni, pókhálózni, mosni, vasalni..stb Ha meg telefonál a mama, hogy felkelt az unoka szaladok hozzá. Maminál, ha rossz idő van még játszunk egy sort, ha nem 1-2 órát sétálunk egyet, és utána megyünk haza. Hazaérve uzsonnázunk és lefektetem. Itt van 30 perc pihenőm amit egy gyors vacsi csinálásával töltök, amíg manó alszik. Férjem hazaérkezik és megetetem, mellette a manómat is. Ilyenkor este jut némi időm itt olvasgatni röviden, míg nem kezdődik a fürdetési ceremónia, addig férjem vigyáz a törpére, mert engem napközben teljesen lemerít. Most 7 hósak vagyunk, roppant anyásakká váltunk az utóbbi időben, talán azért, mert most ezt a fogzást érezzük, vagy talán a rossz idő miatt is. nem tudom. Már van 4 fogunk, de a többi is beindult úgy néz ki. Szóval nem egyszerű szerintem itthon sem. Álljál helyt, mint szakács, takarítónő, és anya jah meg este talán legyél egy szerető feleség is...Kimerítő tud lenni. Estére én is lefáradok. De lehet, hogy én csinálok valamit rosszul...
2009. febr. 12. 19:50
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó vagyok..na ezt csinálja meg utánunk bármelyik pasi! Épp elégszer hallgatom, hogy ő mennyire ki van merülve... Volt hogy megjegyezte, hogy nem itt-ott ottmaradt egy pókháló. Nos, minekutána a kezébe nyomtam a porcicát, azóta jobbnak látja inkább, ha ne szól semmit...Neki is ugyanannyi megcsinálni, mint nekem...
2009. febr. 12. 19:54
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Soha nem voltam ilyen fáradt, mint amióta "babázom". Pedig előtte 5 évig napi kb. 12 órát dolgoztam egy nagyon stresszes munkakörben. De hiába, ezt teljesen csak az anyukák értik meg...
2009. febr. 12. 19:55
 5/11 anonim ***** válasza:
88%

Mondd meg neki, hogy fejezze be ezt a szoveget, persze hogy a legtobb ffi ezt mondja! Meg szep.

Ha tudsz, hagyd ott par napra a gyerekkel egyutt, ne felj, utana befogja a szajat! Amikor uvolt a gyerek, amikor o sajat maga ehes, amikor ott all a mosogatnivalo, mosni kell, vasalni kell, setalni kell, vacsaora legyen, rend legyen...stb.

Mondd meg a ferjednek, visszamesz dolgozni, maradjon otthon o gyesen! Megvaltozik a velemenye.

2009. febr. 12. 19:59
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
az en ferjem is egy idobe ezt mondta nem csinalok egesznap semmit en kiprobaltam vele hogy este elmentem aztan hajnalba mentem haza se aludnui nem tudott a gyerek 10 percenkent orditott azorta nem mondja :)))
2009. febr. 12. 22:26
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem nem mondja, hogy semmi, de biztosra veszem, hogy nem bírná tobb napig. Olyan már volt, hogy szombaton maguk voltak, de semmi dolga nem volt, csak a baba, meg elpakolni a játékokat...Idoszakonként rámtor, hogy nagyon kivagyok...Most pont ilyen hullám van...10 hónapos a kicsi, napkozben max. 2 órát alszik, iszonyúan anyás lett az állando egyuttléttol, éjszaka jó ha három órát alszik egyhúzomban, egyébként tej-tea-pelus, mindenféle panaszok...Nem síros napkozben, de a nyomomban van, egyutt sutunk-fozunk, takarítunk, kozbe vigyázzak, mihez nyúl a konyhában ( a nappali maximálisan akadálymentesített, de hát ott nem lehet fozni) amikor alszik,vasalok, napi 1-2 séta... Es mindemellett kuzdok a sok plusszkilómmal, és mindenki tornát javasoll. kérdem én, mikor??? 2 hétig bírtam, de ez már végképp nem fér bele. Ja, és feleségek is vagyunk (pár napja ez sem fér bele). Hiába csináljuk mindezt szívbol, fáraszto.
2009. febr. 12. 23:28
 8/11 anonim ***** válasza:

az en ferjem rendes szeretett volna lenni, utolsó hetekben most atvallalta a mosast es a mosogatást, meg a bevasarlast.. eredmeny: ha en nem mosok, senki sem mos, en mosogatok el, amikor mar nem birom, hogy all a mosatlan napokig, és sokszor nincs itthon kaja, mert a nagybevasarlast nem tudom mar elintezni.

viszont takarit, ahogy mindig is, mert en nem tudnam olyan tokeletesen kitakaritani a lakast, mint o :))) (azt mindig is o csinalta).

hat ha megszuletik a baba, nem ketnaponta, hanem naponta kell mosni, stb.

viszont rendes olyan szempontbol, hogy nem hany a szememre semmit, és nem szól, hogy mar nem varja itthon meleg kaja, vagyis ritkabban (mondjuk ahhoz be kene vasarolni... :D)

van a spektrumon egy musor, anyak sztrajkolnak, elmennek par napra, es otthagyjak a ferjuket.. "veletlenul" megneztunk egy ket reszt, az is hatásos volt ám egy picit :D

2009. febr. 13. 07:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Az a sprektrumos műsor engem is érdekel. Mikor van adásban?
2009. febr. 13. 08:27
 10/11 anonim ***** válasza:
en reggel bukkantam ra, de a ferjemmel este neztuk. Anyak sztrajkban, vagy valami ilyesmi cime van
2009. febr. 13. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!