Apasági nyilatkozatot tehetünk-e ha élettársam van de férjnél vagyok?
Mivel férjnél vagy, nem tehettek apasági nyilatkozatot. A férj lesz automatikusan az apa, majd valaki megtámadja ezt a vélelmet (vagy a férj, vagy az apa, vagy te...) és akkor UTÓLAG megváltozhat a dolog.
Valóban esetleg megoldás lehet a te vezetéknevedre anyakönyvezni a babát, kivéve, ha xy-né vagy, mert akkor gondolom, ez se járható...
Bizony ahogy írta az első. Sőt, a születési anyakönyvi kivonatába is a férjed neve fog kerülni apaként, aztán ha megvan a válási papír, akkor intézhetitek a névváltoztatást.
Sőt, a te nevedet is csak akkor kapja, ha nem vetted fel a férjed nevét, mert törvény szerint közös házassági nevet viselő házastársak gyermeke csak a szülők közös házassági nevét viselheti.
Sajnos mivel a törvény a férjedet tekinti apának, minden szülői jog őt illeti az apasági vélelem megdöntéséig.
Semmiképpen nem tudtok elválni a baba születéséig? Tudom, a bíróságok lassúak:(
ҝ
ha van idő, egyezzetek meg és váljatok el, egy-két szóból kimondják a válást közös megegyezéssel!!!
remélem normálisan el tudjátok intézni a dolgaitokat, hogy ne érje hátrány a babádat és a kis családodat!
aztán jöhet az apasági!
sok sikert!!
én is csak az utolsó válaszadót tudom megerősíteni. mégha el is válnál egy hónap alatt, a fogantatás idejében házastársad volt, még akkor is ha nem éltetek együtt....
neked mi a neved? ott van a "né" jelző vagy a sajátot viselted továbgbra is?
fel a fejjel! :-) ezen ne aggodalmaskodj most!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!