Jajj nem tudom, mi a kellemetlenebb. Megírnátok a véleményeteket?
Figyelt kérdés
31 hetes kismamaként új orvoshoz kerültem.Másik városba költöztünk,és itt a védőnőmhöz "tartozik" az orvos(ugyanazon a napon lehet őket megtalálni a kórházban,így evidens,hogy hozzá járok).A szülést nem feltétlen ő vezeti le,csak ha épp bent van,egyébként az ügyeletes dolga.Arra lennék kíváncsi,hogy ebben az esetben "kell"-e pénzt adnom az orvosnak(mármint annak,akinél szülök),és ha igen,mennyi az amit ilyenkor szokás?Őszintén megmondom,hogy nagyon kivett minden pénzt a zsebünkből a költözés(albi,kaució)+hogy mindent megvegyünk a babának.Tehát sokat nem tudok adni,bár szívesen tenném... Esetleg egy ajándékkosár vagy ilyesmi ciki a mai világban?Vagy CSAK pénzt szokás?Mert azt csak minimálisat tudnánk,akkor inkább a semmi a tanácsosabb?Ki hogy csinálja/csinálná?És a szülésznőnek?Annyira gáz,hogy ilyen helyzetbe kerültünk....bár gondolom sajnos nem egyedi eset.2010. márc. 21. 20:54
1/6 anonim válasza:
Ha nem tudsz adni, akkor ne adj. Gesztusnak tökéletesen megfelel egy ajándékkosár, és az nem kerül olyan sokba. Szerintem még örülhetne is neki, hogy így is kimutatod a háládat. Ha nem magánrendelésre jársz, akkor amúgy sem kell adni.
Viszont valószínűleg jobban éreznéd magad, ha egy ajándékkosarat összeraknál neki:)
Én nem adnék pénzt, van annak helye nálatok is.
Jó babavárást!
ҝ
2/6 anonim válasza:
Nem kell ebben az esetben adni. Nem a "felbérelt" orvosodról van szó.
3/6 anonim válasza:
NEKEM SEM VOLT FOGADOTT ORVOSOM AZ ELSŐ BABÁMNÁL. DE A DOKI NAGYON RENDES VOLT VELEM.ADTAM NEKI 10 EZRET. AZAZ, ADTAM "IS MEG NEM IS", MERT EZ ELÉG SZERÉYN ÖSSZEG, DE NEM ÉREZTEM MAGAM MÉGSEM KELLEMETLENÜL VARRATSZEDÉSKOR, KONTROLLON.
4/6 anonim válasza:
Én az ügyeletesnek akkor adnék, ha meg lennék vele elégedve. Egyébként van aki el sem fogadja. (pl a dokimnál szült egy ismerősöm, ő volt ügyeletben, neki más volt a dokija és nem jött be, és nem fogadott el a dokim pénzt. Ez a munkahelye, munkaideje alatt kapja a fizit.) Szerintem ha adsz, inkább adj egy 10est, én nem rohangálnék ajándékkosárral a folyosón, nekem az cikibb mintha nem adsz semmi. A borítékba valamennyi, és csak ő lássa, ha elfogadja elfogadja, ha nem akkor sem ciki vele visszakullogni a folyosón.
5/6 anonim válasza:
szerintem is akkor adj ha meg vagy vele elégedve, mondjuk egy 10-est. de meglátásom szerint az sem feltétlenül szükséges! ha nem adsz, hát nem adsz! van elég kiadásotok nektek is! az ügyeletes meg egyébként is bent lenne.
nekem olyan ismerősöm van, aki a saját maszek orvosának nem adott a szülés után. szerencsére nem pénzéhhes a doki és nagyon rendes.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi,akkor valószínűleg az marad,hogy ha még akkor is úgy gondolom,hogy adnom kéne,akkor kap egy tizest.A semminél ez is több :) (csak azért kérdeztelek titeket,mert mindenhonnan ilyen 30-40eket hallottam,na annyink aztán nincs momentán)Mégegyszer köszi a válaszokat! :)
2010. márc. 22. 15:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!