Orvost fogadni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

19 hetes terhes vagyok, de még nincs fogadott orvosom.

Eddig sztk-s vizsgálatokra jártam, nem volt problémám vele, normálisan megvizsgált mindenki. Az utolsó UH-n (szerdán) az a doki vizsgált meg, akihez terhesgondozásra is járok és maximálisan meg voltam vele elégedve. Rendesen megvizsgált, nem volt az a tipikus "futószalagos" vizsgálat és mindig normálisan beszél velem. Kértem fotót a babáról, amit holnap este fog odaadni a magánrendelésén. Ez egy 4D-s kép. Állítólag ez nála így működik, hogy egyszer meg kell jelenni a magánrendelésén is (6000Ft).

Szeretném őt felfogadni orvosomnak, mivel rajta tényleg azt látom, hogy annak ellenére, hogy nem fogadtam még fel normálisan foglalkozik velem.

Azt is hallottam róla, hogy azokkal sem bánik másként, akik nem fogadták meg orvosuknak.

Igazából a kérdésem az lenne, hogy ha holnap megkérném, hogy vállalja el a szülésemet és igent mond, akkor a magánrendelés összegén felül "kell" adnom még neki valamennyit? Vagy elég ha a szülésért fizetek a végén?

Fogalmam sincs, hogy működik ez. Soha nem fizettem még orvosnak.

2015. nov. 22. 11:04
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Elõre is köszi, ha segítetek!
2015. nov. 22. 11:07
 2/13 anonim ***** válasza:

Innentől szeretnél hozzá járni uh-okra?

Úgy tudom, csak úgy vàllalják a szülést, ha hozzá jársz vizsgálatokra is.

A magànrendelésnek megvan a tarifája, azon felül nem kell adnod, plusz a szülésért is kell adni.

2015. nov. 22. 11:11
 3/13 anonim ***** válasza:
A fogadott doki úgy "működik", hogy minden magánrendelésen fizetsz. Ha az szeretnéd,hogy nála is szüljél, tehát felfogadod a szülésre, akkor azért is illik adni, úgy nevezett hálapénzt. Az,hogy ennek mekkora az összege, azt vagy a doki mondja meg, vagy ha nincs tarifája, de döntöd el.
2015. nov. 22. 11:14
 4/13 anonim ***** válasza:
35%

szerintem nyugodtan járj hozzá az sztk-ra

ettől függetlenül felkérheted a szülésre is

akár a 40ik hétben is felkérheted - ez nincs megírva h mikor

pláne akkor ha szerényebb az anyagi lehetőséged !

szülés után adjuk a hálapénzt ...

van egy trend h a magánrendelési összeg 10x kéne adni - ez mekkora hülyeség már !!!

de szerintem a hálapénz attól az ami, h te döntöd el h mennyit adsz a szolgáltatás fényében !

vagyis utólag értékeled h milyen volt ha szar akkor nem kötelező adni !!!

ezt soha ne feledd el...

pl én akkor estem be mikor amúgy is ügyeletes volt szal mért fizessem ki azt még egyszer h amúgy is ott kellet lennie ?

az más kérdés h ha miattad hívják be ügyeleti időn kívül - akkor kvázi illik adni azért mert munkaidőn kívül dolgozott ...

3 gyereket szültem mind a 3 ügyeleten :-)

lehet nekem volt mázlim de szerencsére jó kezekbe kerültem mindig

(mint mikor pont a kezelő orvosom volt ügyeletes :-)

igaz én nem kértem fel egyiket sem szülésre

az első terhességemnél mikor felkértem alapba mondta h nála x forint egy szülés - akkor kerestem mást ...

de minden esetben a szülésznőknek és a csecsemősöknek kedveskedtem inkább

többet vannak veled ha valami kérdés van akkor rájuk tuti számíthatsz ha kell ott marad veled végig :-)

2015. nov. 22. 11:16
 5/13 anonim ***** válasza:

Beszéld meg vele, hogy ha felfogadod őt dokidnak, járhatsz-e hozzá továbbra is az SZTK-ba, vagy szeretné-e, ha magánba járnál hozzá. Szerintem ezt fontos megbeszélni elsősorban, mert akkor még néhányszor 6.000 Ft plusz kiadást jelent.

A szülésért az én magándokim a konzultáció 10-szeresét kérte volna (ez a te esetedben 60.000 Ft), végül mi más irányba mentünk, nem magándokival szülök.

A szülésnél választhatsz még szülésznőt is előre, akinek szintén lesz tarifája, de egyik sem kötelező.:)

ui: a szülővárosomban pl. a magánorvosok 20. hét után nem vállalnak kismamát, mert nem ismerik megfelelően az előtörténetét, így szerintem intézkedj mihamarabb.:)

24hkm

2015. nov. 22. 11:20
 6/13 anonim ***** válasza:

ja ja

szal első körben kérdezd ki h mik a lehetőségeid

de tudd h bármikor dönthetsz máshogy !

őket köti a orvosi eskü !

2015. nov. 22. 11:23
 7/13 A kérdező kommentje:

Nagyon sokat segítettetek, köszönöm szépen! :)

Megbeszélem vele akkor a tovàbbiakat!

2015. nov. 22. 11:37
 8/13 anonim ***** válasza:

A magánrendelésnek fix tarifája van, azt ki kell fizetni.

Szülés, hálapénz, lényeg: Doki nem kérhet, nem mondhat összeget, nem lehet előre összegben megállapodni. Tájékoztatást adhat, de csak ha a beteg rákérdezett. Tehát Te önként, csak a beavatkozás után (nem előre) adhatsz, és ő ebben az egy esetben elfogadhatja. Idén volt ebben bírósági döntés, amiben szépen össze is van szedve a jelenleg hatályos törvények szerint mi szabályos, mi nem. Összeget még akkor sem határozhat meg, ha magánrendelésére jársz, de a szülésedet állami kórházban vezeti. Te döntöttél összegről, te adtál utólag és elfogadhatja. Max. amelyik pénzéhes, azt mondja, hogy így nem vállal többet szülést fogadott orvosként.

2015. nov. 22. 12:03
 9/13 anonim ***** válasza:
EBH2015.B.27. döntés: Hálapénz az a juttatás, amelyet az eü szolg. igénybevételét követően a beteg vagy hozzátartozója hálája, köszönete jeléül a szolgáltatásban közreműködő eü dolgozónak önként nyújt. A hálapénz - amennyiben az nem a kötelességszegés honorálása - nem jogtalan előny, így annak elfogadása vesztegetést nem valósít meg. Az szja törvény nevesíti jövedelemként, tehát jelenleg legálisan létezik.
2015. nov. 22. 12:05
 10/13 anonim ***** válasza:
Tájékoztatást adhat de csak ha a beteg rákérdezett gondolom ebbe belefér ha azt mondja 30.000 és 80.000 között szoktam kapni.
2015. nov. 22. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!