Miért nem lehet már avége felé orvost fogadni?
Sokan írják, hogy a 20-25. hét környékén már nem nagyon találni orvost, aki elvállal. Ennek mi az oka?
Nem provokáció, komolyan kérdezem, nem vagyok otthon a témában.
(eddig én is azt gondoltam, hogy ráérek olyan 25. hét körül fogadni majd, addig ne kelljen minden alkalommal fizetnem. De ha ez nem működik, akkor nyilván az elején fogok. Csak sajnos én csak 1 orvost ismertem, aki külföldre ment, így nincs tapasztalatom - de majd kérek tőletek :) ) - amúgy nem vagyok még terhes, csak érdekel
De ha ennyire tele vannak, akkor miért sírnak, hogy kevés a lóvé?? Vagy az isten pénze se elég, ezek szerint?
Mindegy, majd keresek akkor én is :)
És hány hetesen érdemes akkor jelezni, hogy nála szeretnék szülni? (császárt szeretnék, valószínű, papírom is lesz róla)
Azért lehet találni! Én 21 hetes voltam mikor felhívtam a mostani orvosomat (ő volt a második, mert az első tényleg nem vállalt el), rögtön igent mondott, pedig 40 éves vagyok, egy császárral a hátam mögött, szóval még nem is a legegyszerűbb eset. És nagyon rendes is volt, mert mondta, hogy lehet, hogy a magánrendelőjébe már nem is kell többet mennem (eddig csak az első alkalommal voltam), csak a kórházba. De ha kell még néhány alkalommal, az sem nagy gond. Az első alkalommal mindjárt mindent megbeszéltünk, nagyon rendes, kedves volt, megköszönte a bizalmamat.
Pedig csak a 26. héten jutottam el hozzá először, mert szabin volt, aztán már nem volt szabad hely csak akkorra.
Én is el fogok menni természetesen, nem gond az a havi 10-20e ft, de azért milliomos sem vagyok :)
(mielőtt valaki betalál, hogy ha nincs pénz, minek akarok gyereket)
Az én orvosom például egyáltalán nem a pénz miatt nem vállalja. Nem mond a szülésért árat, sőt kihangsúlyozza, hogy a friss szülőknek nagyobb szükségük van a pénzre mint neki. Mi nekünk például azt mondta, hogy a rendelés árának tízszeresét ő túlzásnak tartja, pedig nála egy terhesgondozás ára csak 3 ezer ft, tehát ő túlzásnak tartja a 30 ezret, ahogy ő fogalmazott ezért a pénzért az édesanyja fél hónapot dolgozik, ő neki pedig pár óra munkáért adják.
Ő azért nem vállal szívesn kismamát a terhesség vége felé, mert szerinte az orvos fogadásnak pont az a lényege, hogy kialakuljon egy bizalmi viszony közte és a páciens között, hogy ismerje a kórtörténetét, hogy a szülőszobán már ne egy idegenként jelenjen meg, ne akkor kelljen bújni a kartonját, hogy milyen kórelőzmények vannak, mi történt a terhesség alatt stb, hanem amikor értesítik a kórházból, hogy melyik kismamájánál indul be a szülés, akkor odaúton már végig tudja gondolni, hogy mit tud a kismamáról, állapotáról, mire készüljön. Emellett fizakailag sem bír akármennyi kismamát bevállalni, és sokszor betelik a naptár, és ilyenkor persze, hogy azokat részesíti előnyben, akik már szülték nála, vagy a teherbeesés előtt is jártak nála, vagy a terhesség elejétől nála vannak gondozásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!