Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy kell orvost fogadni?

Hogy kell orvost fogadni?

Figyelt kérdés

Még kezdő vagyok. Még nem voltam orvosnál, csak az 1-es klinikán, ahol megállapították, hogy 7 hetes vagyok. Azt mondták ott, hogy fel kell keresnem a területi védőnőt és terhesgondozót. Nem magándokihoz szeretnék menni, mert sajnos nincs rá egy halom pénzem, és ami van, azt inkább a babára akarom költeni, viszont szeretném, hogy legyen orvosom, mert ha netán valami problémám, kérdésem lenne hétvégén, akkor kit hívhatnék fel különben? Vagy hogy működik ez? Az sztk-ban vagy akármelyik kórházban is fogadhatok orvost? Akkor annak mindenképp fizetnem kell? Vagy

És kihez kéne most mennem először? Orvos, védőnő vagy terhesgondozás?

Kicsit zavarosan írtam le, de köszi, a válaszokat. :)

2012. júl. 6. 14:02
 1/6 anonim ***** válasza:

hívd fel a védőnőt, megmondják, kihez tartozol, odamész, kapsz kiskönyvet és ő informál.

Terhesgondozásra meg egy szimpi dokihoz menjél, informálódjál, ki lenne jó neked. A 30. hét előtt nem érdemes megfogadni, sőt ha nem vagy megelégedve vele, átmész máshoz. A megfogadás annyi, hogy megkérdezed, levezetné-e a szülést. Ha normális, akkor utána adsz neki pénzt, amennyit akarsz, nem mond előre árat. Lényeges, hogy abban a kórházban vezessen le szüléseket, ahol szülni fogsz.

2012. júl. 6. 14:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát, ellentmondassz magadnak azzal, hogy fogadnál orvost, de ne legyen magánorvos. Ha fogadsz, akkor az már magán és annak fizetni kell. Ha nem szeretnél fogadni, akkor majd a területileg illetékes sztk-ban vagy kórházban fognak ellátni és vizsgálni, viszont csak rendelési időben, az ingyenes. A védőnő fog beutalni a különböző vizsgálatokra, ha jó fej, akkor megadja a mobilszámát és őt hívhatod bármikor. Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy orvoshoz tudj fordulni bármikor, az sajnos pénzbe kerül. Védőnőt keresd fel, miután van róla orvosi papírod, hogy terhes vagy, ő mindent el fog mondani, kihez és mikor kell elmenned, milyen vizsgálatokat fognak csinálni és mikor. Beutal laborra, elküld a házi orvoshoz, fogorvoshoz, majd kapsz időpontot UH-ra is, stb.
2012. júl. 6. 14:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! A védőnőt a gyermekrendelőben kell keresnem? Mert az sztk-ban azt mondták, hogy ott csak délelőtt szokott lenni fél óra rendelés.
2012. júl. 6. 14:37
 4/6 anonim ***** válasza:
Azért járj utána mert pl.ahol én lakom ott 20.hét után már nem lehet orvost fogadni. Nehogy kicsusszal az időből. A védőnő meg tudja neked mondani meddig lehet orvost fogadni.
2012. júl. 6. 14:37
 5/6 anonim ***** válasza:

nálunk a gyermekrendelőben van a védőnő, de mikor dolgoztam, akkor időpontra mentem, nem a tanácsadásra.

Én a terhesgondozós orvosomat fogadtam meg. Kizárólag a szülésért fizettem.

Aki magánorvost fogad meg és végig magánba jár hozzá, az kisebb vagyont hagy ott.

2012. júl. 6. 14:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Én magán orvoshoz járok és ő is lesz a fogadott orvosom. Ill.van fogadott szülésznőnk is.

Első baba félek a szüléstől így ezt láttuk jónak. Szülés után meglátom,hogy kell-e orvos is és szülésznő is.

Mikor a tesóm szült csupán 6 különböző orvos ment be hozzá... ha nem muszáj ne turkáljanak benne m6-an..én így vagyok vele!!

De mindenkinek a saját dolga eldöntenie!!

2012. júl. 6. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!