Érdemes orvost fogadni, vagy nem?
Sokt és sok mindent tudnék írni, de nem fogok.
Én abszolút fogadott orvos párti vagyok, el sem tudtam volna képzelni, hogy enélkül menjek szülni. és nem bántam meg, minden pénzt megért a befektetés.
Mert oxigénhiányos volt a fiam és hipotón lett, de nem volt szüksége Dévény tornára és a többire, mert időben világra segítették. Már ezzel sok idegeskedést és nem utolsósorban pénzt spórolt meg nekünk ez a tényleg miinimális befektetés.
Mert 2006-ban 4 szer voltam nála és az egész nem került 50 ezer forintba, császárral, gondozással együtt.
Jó most már nyilván valamivel több lenne, de a minimálbér is emelkedett annyival.
Szia!
Ez olyan mint a lutri! Ember és orvos függő az egész!
Az ismerősöm nem rég szült itt nyíregyházán , nem volt fogadott orvosa és nagyon jó tapasztalatai vannak. Semmi rossz élménye nem volt a szüléssel kapcsolatban. Nekem van fogadott orvosom , nem is a legdrágább orvos. Én eddig megvagyok elégedve, de hallottam olyat, hogy nem ment be a szülésre. Kitudja lehet én fogok roszabbul járni. 26 hetes kismami!
Hát én most igazán megnyugodtam, hogy maradtam a fogadott orvosnál. Az első gyermekemnél is kiderült, hogy jó dokim van. Mondtam neki, hogy amíg nem indul be igazán a szülés nem kell bejönnie, meg a szülésznő is azt mondta, hogy két újjnyi előtt felesleges is lenne behívni. (Elfolyt a magzatvizem) 3 orvos vizsgált meg 12 óra alatt és mindegyik azt mondta, hogy nagyon lassan haladunk... mindegyik megvizsgált, sőt még méhszájpuhítót is helyezett fel az egyik. Aztán otthagytak.
Az orvosom mégis megérkezett, mert úgy érezte már ott a helye. Jó hogy jött, mert a buroksapka még fent volt és azért nem tudott a babám lentebb csúszni és ezért nem tágultam. Leszedte és onnantól kezdve minden ment, ahogy kellett. Ki tudja, hogy meddig lettem volna ott el, mert nem veszik észre, hogy fent van a buroksapka. Aztán vittek volna császárra, hogy már régen elfojt a magzatvíz...
Szóval már ott is tudtam, hogy jó, hogy van dokim.
Aztán most a másodikkal még biztosabb vagyok benne, mert beszélgettem anyukákkal akiknek nincs a mi kórházunkban.
Még a négy kötelező genetikai uh-t se nagyon akarják elvégezni a kismamákon. Én akkor látom a babám, amikor szeretném. A vizsgálatokért órákat állnak sorba, a leletekért nekik kell rohangálni. Nekem a leleteim az orvosomnál vannak és időpontra megyek hozzá. A szülőszobában 4 anyuka várt arra, hogy megszülessen a gyermeke. Vagy magas vérnyomás miatt kellett bent feküdniük, vagy mert túlhordták és be kellett indítani a szülést. A befektetésüktől számolva egy héten belül nem nagyon csináltak velük semmit, csak vártak és vártak. Volt akinek 2 héten keresztül húzták a szülésindítását, mert addig nem volt egyik dokinak sem kedve hozzá... A baba, meg nst szerint jól volt. (Ez akkor igazán gáz, amikor otthon vár a gyereked.) Az én dokim naponta jött meglátogatni, lekezelte a sebemet, mindig megkérdezte, hogy miben segíthet. Nálunk (Flór Ferenc) mindenképpen ajánlott a véleményem szerint a doki fogadása. Ami az összeget illeti az viszont tényleg durva és felháborító, de én csak így érzem biztonságban a gyermekem és saját életemet, így ezt a pénzt nem sajnálom rá, akár mennyire is össze kell húzzuk a gatyaszárat, hogy kifizessük. 24 heteske
Nekünk első Baba lesz, és nem fogadtunk, és nem is fogadunk orvost (bár megtehetnénk). Mi is pont ezeket hallottuk, amiket leírtál kedves kérdező.
Nyilván orvos-, illetve kórházfüggő is, de én eddig nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy bánnak velünk. Mindenki nagyon kedves volt így is, hogy nem fizetünk egy fillért sem. Úgy gondoljuk, hogy az orvosokban van felelősségérzet és így pénz nélkül is odafigyelnek. Szerencsére problémamentes a terhességem, felesleges is lett volna a semmiért eddig is fizetni. (22 hetesen kellett elmennem dokihoz, mert keményedtem, kaptam magnéziumot és azt mondta, inkább már ne dolgozzak, pihenjek. Azóta rendben vagyok.) A Párommal úgy beszéltük meg, hogy majd aki épp benn lesz, és elégedettek leszünk vele, neki úgyis adunk valamennyit.
26h kismama
Mondjuk nyilván a dolog ott kezdődik, hogy alapból mondjuk ki jár magánorvoshoz és ki nem.
Mondjuk nőgyógyászhoz-rákszűrésre
fogorvoshoz
illetve ha valami problémája van.
nyilván aki alapból magánorvoshoz jár, terhessége idején sem fog elkezdeni SZTK alapon orvoshoz járni.
ha én belegondolok, rákszűrésre is magánorvoshoz jártam. Fel sem merült, hogy SZTK-ba menjek terhesen. Illetve voltam, mert beutalókat ott adták, de beláttam, igazam volt, hogy egyébként kerülöm a helyet. Úgyhogy táppénzzes papírért is anyukámat küldtem el.
9/9
Azért ez nem így van. Az én dokimnak van magánrendelése, de tőlünk messze van, ezért én bejárok a helyi rendelésre és ott fizetek neki. Kb. ugyanaz van, mintha magánon lennék, behív stb.A te orvosod is rendel sztk-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!