Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van az hogy majd szétaka...

Miért van az hogy majd szétakar mindenem ( hasam, combom, csípőm. Stb) szakadni?

Figyelt kérdés

Úgyérzem mintha szétpukkadnék...mint egy tehén. Pedig csak 4 kilót híztam eddig.

Az önbizalmam alábbhagyott, kicsit megvisel a dolog..

20 hetes kismama

2008. szept. 13. 09:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!Most tartok a 28 hétben és már nem bírom ugyanezek a tünetek nálam is,de az a tudat nyugtat,hogy nemsokára túl leszek rajta.Szeritem,ahogy nővekszik a méhed és a babád uyg tágulnak a csontjaid is és fája derekad mert döl leőrre a méhed és készül fel a szervezeted a szülésre.Én 20 hetesen nem érzetem ezt,hanem 24-héttől:)

De ha nagyon aggaszt,akkor kérdezd meg a dokidat vagy a védőnődet:)Boldog babavárást!Kiatrtást_)

2008. szept. 13. 09:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 21 hetesen ugyanezzel küszködöm! Majd leszakad a derekam és fáj a keresztcsontom is! Utánaolvastam, és ezt találtam:

"A has egyre nagyobb lesz, megváltozik a tartás, ami keresztcsonti fájdalmakkal is járhat. Azoknál a várandósoknál, akik egész nap íróasztalnál ülnek, még gyakrabban jelentkezik a baj. A has összenyomódik, a hát és a vállak nehezen tartják a nagy súlyt, mindez fájdalommal jár."

Kitartást és boldog babavárást! :)

2008. szept. 13. 09:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Ugyanezt éreztem én is a 20-22. hét környékén. Úgy éreztem magam, mint egy bálna, ülni is alig tudtam, mert olyan érzésem volt, hogy a méhem menten kifeszíti az alsó bordáimat. Tényleg így, ahogy mondod, ez a "szétpukkadok" érzés. Most a 31. héten tartok, még bálnábbnak érzem a pocim (egyébként vékony alkatú vagyok), de ez a "szét akarok szakadni" már ritkábban van. Talán "alkalmazkodtak" a szerveim, és utat engedtek a babának. Mondjuk most fog beindulni igazán... :) Nekem az segített, hogy a páromba csimpaszkodtam, nyújtóztam egyet, vagy az oldalamra feküdtem.
2008. szept. 13. 10:29
 4/4 anonim ***** válasza:

A hasadról nyilatkoznék annyit, ha erős a hasi izomzatod, ami nem feltétlen kockahas volt , akkor ilyenkor sajnos az izomzat ami a legnehezebben alkalmazkodik, tulajdonképpen kicsit elkell gyengülnie..

Múltkor mondta a dokim, hogy faros a baba és jó lenne ha megfordulna, mert nem szeretné az én hasizmomat átvágni, erre mondta, hogy jobb ha nincs ilyen erős izom..nekem is ez van a 20. héttől egyre jobban.

2008. szept. 13. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!