Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tapasztalat az alábbiakról?

Tapasztalat az alábbiakról?

Figyelt kérdés

Már többször előfordult ez a dolog. A tisztasági betétbe beleszáradt váladék (bocsánat, ha gusztustalan) színe érdekes narancssárga volt, olyan mediterrán narancsos-barackos. Mindig megijedek ilyenkor, hogy vér, de a WC papírral ha alaposan megtörlöm magam akkor látom, hogy gyönyörű tiszta fehér, majdnem átlátszó a váladék. Ráadásul amikor ez a váladék még nedves, akkor nincs színe, csak látszik, hogy nedves. Ez egyébként olyankor fordult elő, amikor a melóhelyre (irodai munkám van) elfeljtettem másik tiszti betétet vinni, mert cserélgetnem kell napközben is. Ilyenkor estére lett mindig a betétnek ilyen érdekes színe, kb 10 forintos nagyságú darabon.

Szerintetek mi a bánat lehet ez? Esetleg reakcióba lép a folyás a betéttel?

MÚlt héten voltam amúgy dokinál, teljesen zárt a méhszáj, a keményedéseken kívül semmi bajom. Arra magnéziumot szedek. A baba mozog rendesen. Jövő hét szerdán megint doki, akkor az fog megvizsgálni, akinél szülni fogok.

Előre is köszi a válaszokat!

27 km

2010. márc. 19. 09:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
nekem még nem volt ilyen. a doki nem mondott rá valami okosat?
2010. márc. 19. 09:31
 2/17 anonim ***** válasza:

Ez érdekes. Nekem is volt olyan, hogy szinte összeállt a tisztasági betétemen, de az inkább sötétebb sárga, de nem narancssárga volt. Akkor kiderült hogy gombásodásom van, csak nem kísérte viszketés stb.....semmilyen kellemetlen tünet.

A doki mit mondott rá?

2010. márc. 19. 09:37
 3/17 A kérdező kommentje:

Ez a dolog eddig talán 3-szor fordulhatott elő, utóljára tegnap. Egyébként hetekkel ezelőtt, és egymás utáni napokon nem volt ilyen. Miután láttam, hogy nem vér, mindig úgy gondoltam, hogy ha "holnap" is ilyen lesz, akkor doki. De másnap tiszta volt és utána jó darabig. Vagyis nem tiszta, hanem a megszáradt folyásnak nem lett ilyen színe. Az előbbiek miatt még nem is mondtam dokinak, mert mire egyéb dolgokkal kellett mennem, teljesen el is felejtettem.

Én komolyan azt gondoltam, hogy esetleg valami olyan ph lehetett, ami ilyen színűvé vált. Vagy esetleg még az, hogy tüsszentéskor előfordult , hogy szó szerint egy csepp vizelet becsurgott. Tegnap is tüsszentettem, bár nem tudom, hogy csurgott-e, ha nagyon minimális nem is veszem észre. Csak tegnap éppen elfelejtettem betétet hozni magammal, egyébként - ha nincs semmi komoly - alapból kicserélem délben. Szóval esetleg a megszáradt vizelet lehetett? Sok gyümölcsteát iszunk egyébként, azért gondoltam rá.

2010. márc. 19. 09:52
 4/17 A kérdező kommentje:
Ja, és ha addig nem lesz semmi, természetesen szerdán megkérdezem a dokitól. Mert amúgy minden ok.
2010. márc. 19. 09:54
 5/17 anonim ***** válasza:
Nem igazán tudom. Ha tényleg csak egyszer-egyszer vetted észre akkor gondolom nincs baj. Csak azért ha legközelebb mégy dokihoz, kérdezz rá bátran, hogy ezt szerinte mi okozza!
2010. márc. 19. 09:55
 6/17 A kérdező kommentje:

Természetesen szólok neki, most úgyis sikeresen felfáztam ismét, mint télen általában, minimum két hetente.

És még annyi, hogy hét végén sosem használok tiszti betétet, mert az hallottam, hogy nem jó. Ilyen színesedés olyankor soha nincs is. Vagyis az a néhány eset nem hétvégére esett.

2010. márc. 19. 10:10
 7/17 anonim ***** válasza:

Nekem ez volt már tünetmentes gombától is, és felfázástól is! Nálad is valamelyik lesz, szerintem.

29 h

2010. márc. 19. 10:29
 8/17 A kérdező kommentje:

Szia 10.29!

Még ha nem leányálom, akkor is megnyugtató lenne, ha valami ilyesmiről lenne szó! Az ember mindig gondol rémségekre is, ha nem tuja valaminek az okát.

Az az igazság, hogy fel vagyok fázva. Méghozzá rendszeresen, de egyszerűen nem tudnak velem mit kezdeni. Nem tökéletes a lábamban a vérkeringés, mindig jég hideg. Ezért éjszaka vastag téli zokniban és mamuszban alszok. De még így is fel tudok fázni, tulképp minden második héten. Még ha útálatos dolog, akkor is megnyugodnék ha ez derülne ki, mert ez végül kezelhető.

Közben már ételszínezékre is gondoltam. Újabban sok szénsavas narancsot iszok. Láttam már boltban állott üdítőt, annak az alján pont ilyen színű massza volt.

Tudom, ne fundálkodjak, majd a doki megmondja. Szólok is neki feltétlenül.

2010. márc. 19. 10:54
 9/17 anonim ***** válasza:
Szia!Szerintem az lehet hogy nem tudtál cserélni,és az egész napi hüvelyváladékod,ugye egy helyre csurgott ki,ami igy egyre sötétebb szinü lett.Nekem elég sok a folyásom alapból is,és most a terhesség alatt még jobban van.Napi 3-4 betét elmegy,de hamar erős sárgás szinü lesz.A doki adott rá már kúpot is,de a folyás ugyanúgy nem változott,ezért már annyira nem foglalkozom vele.Mondjuk nekem mindig van bent,akár éjszakára is,nem tudom ez mennyire lehet káros,majd rá is kérdezek a dokitól.31 hetes km
2010. márc. 19. 11:04
 10/17 anonim ***** válasza:
anionos betét! csak ennyi
2010. márc. 19. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!