Soknak számít ennyi hízás 20+4 hetesen? Ti mennyit híztatok?
Én a te helyedben nem azért aggódnék mert "kikapok a vádőnőmtől", hanem a felesleges túlsúly miatt esetlegesen kialakuló egészségügyi problémák miatt a saját és a baba részére.
A kérdésre válaszolva: szerintem nem túl sok az eddigi súlygyarapodásod, de óvatosan a nagyétkűséggel, figyelj oda hogy MIT és MENNYIT eszel.
Én 53 kg-ról indultam (168 cm vagyok) és 68 kg-mal mentem szülni betöltött 40. hetesen. 63 kg-mal jöttem haza. A babám 2700 g-mal született. 9 hónappal a szülés után - igény szerint szoptatva - az eredeti volt a súlyom.
Háát nem tudom... Én 24 hetes vagyok, egy hete voltam a védőnőnél, akkor három kiló pluszt mutatott a mérleg a kezdősúlyhoz képest. Igaz, én nem fogytam az elején semmit, viszont szerencsére nem is nagyon híztam, csak ezt a három kilót, amire azt mondta a védőnő, hogy teljesen normális, pont jó.
Szerintem a te súlyoddal sincs semmi baj, legalább is így összességében nem nagy hízás, de még az 58 kilóhoz képest sem olyan durva. Maximum az étrendedet kéne picit megvizsgálni, mert elég gyorsan jött rád ez az öt kiló, de ezt a védőnővel ha átbeszéled, biztos tud tanácsot adni.
Gyors fogyást a szervezet vissza szokta szedni gyorsan így egyáltalán nem sok.
Én is 4 kilót fogytam az elején, 16 hetesen visszajött az étvágyam, 18 hetesen már a 4-ből 3 vissza is jött. (65et kezdtem, 61re fogytam, 64 voltam 18 hetesen és 72-vel mentem szülni) szóval ennek ellenére nem is hiztam sokat, 7-et.. az meg szüléssel le is ment hiába volt hirtelen aggasztó a korai hizas ami inkább a fogyás miatt lehetett.
A kezdosulyodhoz kepest egyaltalan nem sok az egy kilo hizas.
Viszont a fogyast is belekalkulalva sok, mert 6 het alatt hiztal 5 kilot. Meg a terhesseg masodik feleben is boven eleg a fel kilo hizas akkor is, ha a kismama kifejezetten vekony volt baba elott.
Nem bantasbol irom, csak ha te is ugy erzed, hogy van mit atgondolni a taplalkozasodon, akkor erdemes, mert ha ez igy marad, akkor ujabb 5 het mulva ismet lehet ujabb 5 kilo plusz, illetve tobb, mert most mar a baba is hizni fog.
Jézusom, azért ez túlzás, hogy ennyire számontartod. Oké, hogy mérlegel a kismama, de nem biztos, hogy a hízás az zsírban van. És egyáltalán nem sok a hízás, amit leírtál, sőt, 62-höz képest csak 1 kg-val vagy több, az semmi. Hiszen félidőben vagy, a pici kb. 300 gramm lehet, mostantól pedig hetente akár 100 grammot is hízhat. Plusz ott van a méhlepény, magzatvíz. Nem kell a kilókat ennyire véresen komolyan venni. :)
Én példám:
72 kg voltam, mikor teherbe estem (180 cm magas vagyok), aztán az első három hónapban fogytam 3 kg-ot, aztán a szülés napján 88 kg voltam. VIZESEDTEM! Az egész testemen, nemcsak a lábakra koncentrálódott. Nyugtatgatott a doki, hogy nyugi anyuka, ez a hízás csak víz.
És milyen igaza volt, mert a szülés utáni napon már 78 kg voltam, és végül a 6 hetes kontrollra már 63 kg-osan mentem.
A kismama szervezete így készül fel az esetleges szülés közben vérveszteségre, majd a szoptatásra, hisz ahhoz is rengeteg "víz" kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!