Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan mondjam meg neki, hogy...

Hogyan mondjam meg neki, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
36 éves nö vagyok.Van egy élettársam, akivel együtt élek hosszabb ideje.Én nagyon szeretnék már gyereket, ö nem akar.Nemrég teszteltem pozitívat, 2 év után. Meg akarom tartani a babát,ez nem kérdés!!! A kérdés csak az, hogyan közöljem finoman vele, elkerülve a komoly vitákat.Nem az a fajta férfi, Aki csak úgy lelép, egy vita után, sokmindent "túléltünk" már az évek alatt. De a gyerekkérdés mégis komoly dolog. ITT olvastam az oldalon, sokan kis cipöt vesznek és azt csomagolják diszdobozba, de az más helyzet, ott a férfi is várja a babát. Már az is megfordult a fejemben, hogy a szülésig titkolom, csak a babát fogom megmutatni.....egy biztos, nem örül majd a hirnek...

2015. nov. 2. 16:32
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Arra gondoltam, hogy azt fogom mondani::

- Van egy nagyon rossz hirem, aminek biztosan nem fogsz örülni. Jobb, ha leülsz.....és mielött közlöm, meg kell igérned, nem esel pánikba és kezdesz kiabálni.....készenállsz?

2015. nov. 2. 17:36
 12/27 A kérdező kommentje:

Esetleg ez után még hagyok neki idöt, hogy elöre is "megeméssze" nem azonnal mondom Ki. Pl. Hagy egyen, igyon, zuhanyozzon.....addig semmit sem mondok. Hiába is kérdezgetne, várok vele még pár órát....

De azon is gondolkodom, hogy a szülésig titkolni kéne. Ha meglátja a babát úgy lenne, mint a lányainál....a gyerek most is gyerek és az övé....

2015. nov. 2. 17:40
 13/27 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem azt mondd neki először, hogy mondani szeretnél valamit, és szeretnéd megkérni, hogy egyelőre ne reagáljon rá semmit.

Ekkor mondod el neki, majd ténylge betartva azt amiben megállapodtatok folytatjátok a beszélgetést.

Hisz neked volt időd. Először rájöttél, hogy hátha, elmentél tesztet venni, egy alkalmas pillanatban megcsináltad, ezt megemészetted, majd odaáltál a párod elé.

Ne várj tőle azonnali reakciót, ha benne van, hogy az nem lesz jó.

Tudod őt így kész tények elé állítod, adj neki időt, hogy végig tudja gondolni azt, hogy mi lesz.

2015. nov. 2. 17:42
 14/27 anonim ***** válasza:
77%
Te komolyan 36 éves vagy? Egy 16 évestől is többet várna az ember. Egek...
2015. nov. 2. 17:53
 15/27 anonim ***** válasza:
61%

Én nem ugy tálalnám akkor sem h rossz hirem van,hanem csak h mondani szeretnék valamit.

De mégis hogy gondoltad szülésig eltitkolni????ez baromira érdekelne....

2015. nov. 2. 18:51
 16/27 anonim ***** válasza:
82%

Hasonló cipőben voltam mint te. Igazándiból nálunk annyival volt fűszerezve a történek, hogy az endokrinológusom szerint az én hormonértékeimmel nem eshetek teherbe. Ettől függetlenül védekeztünk mindig, kivéve egyszer... Terhes is lettem. 30 vagyok, tudtam, hogy akarom azt a babát és tudtam azt is hogy párom nem fog örülni neki, ő még nem akar. Pláne ha kislány is lesz az katasztrófa lenne! Így is lett, kiakadt amikor megtudta, azt hitte átvertem, hogy csak kitaláltam a meddő sztorit. Hetekig folyt köztünk a vita, nem bírtunk egymástól elszakadni ő is szeret én is őt. Minden este sírtam. Jártunk családsegítőbe, még abortuszra is bejelentkeztem, ahova végül nem mentem el. Aztán történt valami, párom magától rájött, hogy mekkora hülye volt, sírva kért bocsánatot tőlem(sosem láttam sírni)! Ezek után csak azon imádkoztam, hogy ne lány legyen, mert párom már évek óta emlegeti, hogy neki csak fia lehet. Nos kislányunk lesz, és nem telik el nap, hogy apukája ne simogassa meg, ne beszéljen hozzá és ne adjon puszit a hasamra. Hihetetlen, hogy egy éretlen férfi mennyit tud változni egy gyerek hatására, sosem volt ennyire odaadó mint az elmúlt hónapokban! Azt javaslom te se titkold el, az őszinteség egy párkapcsolat alapja!

20h km

2015. nov. 2. 19:32
 17/27 anonim ***** válasza:
76%
Én amúgy vacsorát csináltam neki.
2015. nov. 2. 19:46
 18/27 anonim ***** válasza:
70%
Hagy kerdezzem mar meg kerdezo te normalis vagy ??!! Megis hogy akarod eltitkolni a terheseged? Egyutt laktok nem? Gondolod olyan birka hogy nem jonne ra? Ahogy novekszik a hasad,meg a roszulletekrol nem beszelve? Vagy kamu ez a kerdes,vagy nagyon sult bolond vagy kerdezo,es igy ertheto hogy a parod nem akar toled gyereket...
2015. nov. 2. 20:07
 19/27 anonim ***** válasza:
56%

Válaszolj már arra,hogy hogyan gondoltad szülésig titkolni az ÉLETTÁRSÁD elől????

Tudod ki az élettárs??? Akivel életvitelszerűen érzelmi és gazdasági közösségben élsz...magyarul együtt laksz,alszol vele!

Amellett a szüléskor jó,ha van apai elismerő nyilatkozat,mert az anyakönyvbe bejegyzik az apát.

Ha nem jegyeznek be senkit,mehetsz intézni még ezt is...

2015. nov. 3. 06:32
 20/27 anonim ***** válasza:
76%
Hány éves a párod?
2015. nov. 3. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!