Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van köztetek olyan aki miután...

Van köztetek olyan aki miután terhes lett megijedt attól, hogy az élete nem olyan lesz mint eddig?

Figyelt kérdés
Hogy nem tud a párjával kettesben lenni, kettesben nyaralni?
2015. okt. 30. 17:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezzel szerintem a többség így van
2015. okt. 30. 17:52
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

Persze. Sőt, most második gyereknél is megijedtünk, mert már annyira kialakult egy ritmus, hogy most azt féltjük :D De majd megoldjuk ezt is, ahogy az elsővel is megoldottuk. Újra kell gondolni mindent.

Amúgy nem lesztek kettesben, mivel a család most már három tagú lesz. Jár lemondással, de a másik oldalon rengeteg olyan dolog van, amiért megéri.

2015. okt. 30. 18:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Annyira vágytunk már gyermekre, hogy amikor pozitívat teszteltem, mi lettünk a világ legboldogabb párja. Eszünkbe nem jutott félteni a közös életünket, inkább azt éreztük, hogy alig várjuk, hogy megoszthassuk a gyermekinkkel. Már kettő kis csodácskánk van, az egyik kicsi, a másik pici, így teljes az életünk. Közös nyaralás? Velük akarjuk megélni ezeket az élményeket! Persze, törekszünk arra is, hogy kettesben is tudjunk időt tölteni, de életünknek ebben a szakaszában a Családra koncentrálunk, ami a gyermekekkel teljes. Pár év múlva újra lesz lehetőségünk kettesben nyaralgatni, amikor a gyerkőcök már tesznek ránk magasról:-)

Addig nem érdemes családot alapítani, amíg a közös nyaralás miatt aggódik az ember.

2015. okt. 30. 18:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Miért ne tudnánk kettesben lenni?Nem értem komolyan azokat,akik szerint vége az életnek a gyerekvállalással.Az első pár hónapban kialakul egy rutin,utána fel lehet lélegezni.Persze babafüggő,meg jó,ha van segítség,de akkor sem kell mártírt játszani.
2015. okt. 30. 18:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Lehet kettesben lenni, de van, akinek nincs segítség és van, akinek nem elég pár hónap. Arról nem beszélve, hogy az ember elkezd annyira kötődni, hogy esze ágában nincs pl. egy hétre otthagyni a pl. egy éves gyerekét másra csak azért, hogy elmenjen nyaralni. Én nem is élvezném gyerekek nélkül a nyaralást. Aki nem adja bölcsödébe és nincs nagyszülő a közelben, az nem mártír, hanem így járt. És bizony jelentősen kevesebb a közösen eltölthető idő, mint előtte. Ezt kár szépíteni, így van. Nem mártíromság, hanem igazság.
2015. okt. 30. 18:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen,én is úgy értettem.Kevesebb az idő,mint előtte.De ezen az oldalon úgy látom,hogy a nők többsége teljesen alárendeli magát a gyereknek,és rossz értelemben,totál megszűnik nőnek is lenni,nem érdekli a férje véleménye,és utána itt panaszkodik.Akinek nem inge,ezt légyszi ne vegye magára,hetente egyszer-kétszer jövök fel,de ebben a kategóriában,és a családi kapcsolatokban is mindig olvasok ilyen kérdéseket,hogy a párom így,párom úgy,nem érti meg,stb.Vágjuk el elméletben is köldökzsinórt.
2015. okt. 30. 18:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem egy kicsit mindenki megijed. Nálam kb. 3 napig tartott ez a para a pozitív teszttől számítva. Aztán elkezdtem azon gondolkodni, hogy mi lesz jó értelemben más, ha megszületik. És megnyugodtam.
2015. okt. 30. 19:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Mi is nagyon vártuk a babát! :) És egészen mostanáig (a végéig) ez eszembe sem jutott. Múlt hétvégén viszont volt egy megingásom. Mindamellett, hogy világ életemben anya akartam lenni és nagyon vártam a babámat elkezdtem félni, hogy a párommal el fogunk távolodni. Most mindig a baba körül forog az agyam és hirtelen lelkiismeret furdalásom lett, hogy őt esetleg elhanyagolom (nem jelezte egy szóval sem, hogy elhanyagolnám, és folyamatosan a tenyerén hordoz, mindent megtesz értünk - talán emiatt még nagyobb volt a lelkiismeret furdalásom). Lehet csak a hormonok miatt, de teljes pánik tört rám. Olyan szürreális volt az egész! Nem tudtam abba hagyni a sírást. Ez tartott 3 napig. Azóta minden újra szép és jó. :) Persze néha mi is beszélünk arról, hogy ezt meg azt nem fogjuk tudni csinálni egy darabig. Én azért szeretném, ha a babám idővel a nagyival töltene kéthetente egy estét, persze ha beáll a napirend és viszonylag jól alszik este (plusz ha lesz elég tejem amit elvihetnek az ottalvós buliba). Akkor lenne időnk csak kettőnkre is. :)

33 hkm

2015. okt. 30. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!