Árthat a babának ha sok szénsavasat iszom? Nagyon kívánom. A kólát próbálom kerülni inkább narancsot iszom de felüdít étkezések után segít emészteni stb.
Álítólag a szénsavas italok kiveszik a csontokból a kalciumot. De én nem vagyok vegyész.
Én is iszom naponta kb 2 deci kólát. Segít emészteni, meg ennyi koffeinre valahogy szükségem van, ha nem akarok kóvályogni. Czeizel könyvében azt olvastam, hogy napi 2 liternél több kólát ne igyunk, hát ezt az előírást azt hiszem, bőven betartom. :-)
Szia!
Én úgy a terhességem 5. hónapjáig csakis szénsavasat ittam, mert ahogy írod , nagyon kívántam. Aztán elkezdett felfújni, így átértem a zöldkupakos féligbubisra:))))
Én állandóan szódázok, illetve házi málnaszörpöt teszek bele. Szénsavmentesből csak a gyümölcstea jöhet szóba. A fiammal elképesztő mennyiségű kólát ittam, szó szerint több litert és semmi baja nem lett. A lányommal nem ittam sok szénsavasat, akkor nem kívántam. Most szinte csak azt tudom meginni, de szerencsére nem kólázok.
Remélem, hogy nem árt.
Szia!
Sok helyen olvasni, hogy nem jó szénsavasat inni terhesen, mert így meg úgy árt, hát nem tudom, szerintem a szervezeted tudja, hogy mi kell neki!! Én pl nem tudok rostosat inni, mert ég tőle a gyomrom, meg minden bajom van tőle, teát nem iszok, mert nekem mindegy milyen tea utána 5 percenként pisilni járok tőle, a szénsavasat meg kívánom, és azt is iszom, az az egy dolog amitől semmi bajom... és a babának sincs semmi baja:)
32 hetes km
Szia!
Én sokat beszélgetek a védőnővel, mindíg kérdezi hogy hogy vagyok mit eszek, iszok, és én elmondtam neki, hogy csak a szénsavas ásáványvizet szeretem. Azt mondta, hogy ha kívánom igyam, a babának nem lesz baja, csak engem pufaszthat, addig pedig nyugodtan igyak.
22 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!