Miért baj, aha babavárás alatt szénsavasat iszom? Mit okozhat?
2.babámat várom,aki már 19+4hetes.Amíg az első bébivel meg tudtam állni,sőt nem is kívántam a szénsavasat,most annál inkább.Már az elejétől nagyon kívánom a bubisat.Főleg a kólát.Nem iszok(ennek ellenére sem) L szám,mondjuk heti 0,5Lösszesen.De miért kívánhatom ennyire?Sose voltam egy nagy kólás.
és már olvastam(itt)hogy több 2.babát váró van így.
Szerintem semmit nem okoz, csak puffadást, amit nem sokan bírnak. Én első babámmal voltam terhes, mégsem bírtam a szénsavmentest. :) Kóláztam, mert jól esett, bubis vizet ittam. Csak sok kismamánál puffaszt és nem érzi jól magát, mivel a baba is eltolja a szerveket a helyéről, így ha a poci is felfújódik, az igazán kellemetlen lehet. Nálam nem volt így, annyit ittam, amennyi jól esett. :)
Boldog babavárást!
Én is kívánom a szénsavasat és ezért meg is kérdeztem a dokimat, aki csak annyit mondott, hogy csontritkulás esélye nagyobb a babánál, ha fogyasztod, mert gátolja a kalcium felszívódását, beépülését. Azóta visszafogtam magam, de most az ünnepekkor bűnöztem:)
29+4 hetes kismama
köszönöm a válaszokat.
akkor talán nem baj,ha néha néha megiszom egy egy pohárkát,amúgy is megvárom,míg kicsit csillapodik benne a bubi.
engem abszolút nem puffaszt,sőt,könnyebb tőle a székelés is :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!