Lehet terhes vagyok! Hogyan tovább? (21L)
Na tehát a bevétel 150 ezer, plusz csp az 12 ezer, plusz gyes az ha jól tudom 26 ezer ft körül van. Ez összesen 188 ezer.
Ebből lejön az albérlet amit számoljunk 90 ezernek rezsivel együtt. Tehát a babára és megélhetésre maradna kb 90 ezer. Ezt ki lehet hozni, ha akarjátok. Mi is ennyire vállaltuk az elsőt.
Ha már 3 hónapja dolgozol, akkor szűkösen, de meglehet az 1 éved. Ha táppénzre kell menj, az is beleszámít az 1 évbe. Viszont, te még csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál, mert ha jól értem, ez az első rendes munkahelyed. Jelenleg 3 hónap táppénzre mehetsz csak.
Ha szüléskor is meglesz a munkahelyed és pár nap fog hiányozni a csedhez és gyedhez, akkor méltányossági alapon igényelheted az OEP-től! Bár, ha a párod nettó 150 ezret keres, akkor cinkes hogy megadják, de ez is egy lehetőség lehet. Az is lehet, hogy méltányosságból csak csedet kapod meg, de az is jobb, mint a gyes.
Plusz még jár a párodnak a családi adókedvezmény :)
Figyi meglehet oldani :)
Sőt manapság már szinte szép állapotban lehet venni használtan olcsón baba cuccokat :) (pl Facebookos börzék, jófogás stb) nem muszáj mindent újonnan megvenni 100ezrekért:)
Én úgy gondolom, hogyha etetni, ruházni, tetőt tenni tudtok a feje főlé - már pedig a leírt bevételetek és költségeitek alapján azért ki lehet hozni, ha össze is kell húzni a nadrágszíjat - , akkor én válllalnám a helyetekben. Elvetetni mondjuk nem is tudnám, és ahogy írod, hogy szeretnél is gyereket, szerintem te sem.
Tesztet csináltál egyébként? Vagy miből gondolod, hogy baba van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!