Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet terhes vagyok! Hogyan...

Lehet terhes vagyok! Hogyan tovább? (21L)

Figyelt kérdés
21 éves vagyok , valószínűnek tartom hogy terhes lettem, sajnos még csak 3 hónapja dolgozom (szóval nem lenne meg a ledolgozott egy évem), párom már 3 éve dolgozik, albérletben élünk, van saját autónk, szeretjük egymást, jól megvagyunk, több mint 3 éve vagyunk együtt, viszont nincs félretett pénzünk, nem tudom, hogy így ezt hogy lehetne megoldani? Van pár betegségem is, így valószínű nem tudnék dolgozni terhesség alatt (12 óra folyamatos állás, nincs lehetőség leülni, fizikai munka, hajolgatni cipekedni kell)
2015. okt. 21. 20:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
72%

Na tehát a bevétel 150 ezer, plusz csp az 12 ezer, plusz gyes az ha jól tudom 26 ezer ft körül van. Ez összesen 188 ezer.

Ebből lejön az albérlet amit számoljunk 90 ezernek rezsivel együtt. Tehát a babára és megélhetésre maradna kb 90 ezer. Ezt ki lehet hozni, ha akarjátok. Mi is ennyire vállaltuk az elsőt.

2015. okt. 21. 20:43
 12/25 A kérdező kommentje:
Hát leérettségiztem és mentem továbbtanulni csak sajnos egészségügyi okok miatt nem tudtam folytatni, kb 6-7 hónapot tanultam utána otthon voltam, majd elköltöztünk, és most tudtam munkába állni, egy 3 hónapja.
2015. okt. 21. 20:44
 13/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget :) Mindenképpen megszeretném tartani a babát ha úgy van, én boldog lennék ha így alakulna! Csak tényleg szeretnék neki mindent biztosítani! És ugye ehhez azért anyagi háttérnek lennie kell.
2015. okt. 21. 20:50
 14/25 anonim ***** válasza:
79%
Menni fog. Mi sem így terveztük, de sikerült. 6 éves nagylány, most megy majd suliba :) Egyébként szülés után kapni fogod az egyszeri anyaságit, ami 64 ezer forint. Kalkulálj így. Ha kérdésed van írj bátran.
2015. okt. 21. 20:54
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Pozitívan állok a helyzethez, remélem minden rendben lesz.
2015. okt. 21. 21:04
 16/25 anonim ***** válasza:
93%

Ha már 3 hónapja dolgozol, akkor szűkösen, de meglehet az 1 éved. Ha táppénzre kell menj, az is beleszámít az 1 évbe. Viszont, te még csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál, mert ha jól értem, ez az első rendes munkahelyed. Jelenleg 3 hónap táppénzre mehetsz csak.

Ha szüléskor is meglesz a munkahelyed és pár nap fog hiányozni a csedhez és gyedhez, akkor méltányossági alapon igényelheted az OEP-től! Bár, ha a párod nettó 150 ezret keres, akkor cinkes hogy megadják, de ez is egy lehetőség lehet. Az is lehet, hogy méltányosságból csak csedet kapod meg, de az is jobb, mint a gyes.

2015. okt. 21. 21:46
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Plusz még jár a párodnak a családi adókedvezmény :)

Figyi meglehet oldani :)

Sőt manapság már szinte szép állapotban lehet venni használtan olcsón baba cuccokat :) (pl Facebookos börzék, jófogás stb) nem muszáj mindent újonnan megvenni 100ezrekért:)

2015. okt. 21. 22:13
 18/25 anonim ***** válasza:
Próbálj meg addig dolgozni, ameddig csak lehet. Még vhogy húzz ki legalább 3 hónapot, utána el tudsz menni táppénzre és kapod a GYED-et. E nélkül nagyon-nagyon karcsú lesz.
2015. okt. 21. 23:48
 19/25 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogyha etetni, ruházni, tetőt tenni tudtok a feje főlé - már pedig a leírt bevételetek és költségeitek alapján azért ki lehet hozni, ha össze is kell húzni a nadrágszíjat - , akkor én válllalnám a helyetekben. Elvetetni mondjuk nem is tudnám, és ahogy írod, hogy szeretnél is gyereket, szerintem te sem.

Tesztet csináltál egyébként? Vagy miből gondolod, hogy baba van?

2015. okt. 22. 12:23
 20/25 anonim ***** válasza:
januártól már csak fél év kell!!
2015. okt. 22. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!