Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nyúlszáj A 25. heti 3D-s...

Nyúlszáj A 25. heti 3D-s ultrahnagon azt mondta az orvos, hogy a kisbabámnak hogy nincs nyúlszája - ezt rá is írta a papírra. A 38. héten egy másik orvos azt mondta, hogy nagyon úgy néz ki, hogy nyúlszájjal fog születni a babám. Most kinek higgyek?

Figyelt kérdés
A 38. heti 3D-s felvételen a baba szája felett egy nem túl vastag, de jól kivehető csíkot látni. Ez tényleg lehet nyúlszáj? Azt nem kellettt volna látni már a 25. heti ultrahangon is?
2015. okt. 21. 10:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Az ultrahang nem diagnosztikai vizsgálat. Tehát csak annyit tudnak mondani egy-egy uh után, hogy xy dologgal kapcsolatosan nem láttak eltérést - ez nem azt jelenti, hogy nincs, hanem azt, hogy nem látták.

A nyúlszájat egyébként nagyon szépen megcsinálják, semmi sem fog látszani később. Tudom, most katasztrófának tűnik, hogy esetleg nyúlszája van, de tényleg nem az. Néhány évtizede még nyúlszájjal kellett leélni az életüket, később nagyon csúnya volt a műtét helye, de most már nagyon jó műtéti technikák vannak.

Azt, hogy az uh képen lévő csík lehet-e nyúlszáj, csak egy szonográfus tudja megmondani. Ha sztk-ban voltál és szeretnél pontosabbat tudni, érdemes befizetni egy 4D ultrahangra, ott korszakokkal jobb uh géppel dolgoznak, sokkal pontosabb képeket csinálnak.

2015. okt. 21. 10:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Sajnalom ha tenyleg az lenne, de igaza van az elsonek nagyon szepen meg lehet csinalni mintha soha nem lett volna.
2015. okt. 21. 10:32
 3/7 A kérdező kommentje:
A 25. heti ultrahangon megánúton voltam, az állítólag nagyon jó géppel volt megcsinálva. Kétszer is nézte a doki a baba arcát, hogy nincs-e nyúlszája. Akkor azt mondta, hogy nincs. Viszonta 38.ahetinél már egyásik orvos azt mondta hogy van. De gondolom nyúlszáj meg nyúlszáj köz6tt is különbség van. HA csak vékony csík látható akkor az nem lesz annyira csúnya? Fog tudni szopni a baba?
2015. okt. 21. 10:51
 4/7 A kérdező kommentje:
4D- n nem voltam, mert azt mondta az orvosom, hogy az majdnem ugyanaz mint a 3D, csak ahhoz még hozzá jön az idő.
2015. okt. 21. 10:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Ne ijedj meg. Ha esetleg mégis nyúlszájjal fog születni, akkor műtéti úton lehet korrigálni. Én jártam a fiammal a korai fejlesztőbe, ott volt egy kisfiú, akinek nyúlszája volt, kb. 2 éves volt már. Rengeteget műtötték Budapesten, de még látszott neki, igaz azt mondta az anyukája, hogy még sok műtét vár a kisfiúra. Logopédiai fejlesztésre hordta a kisfiút, szépen elkezdett beszélni. Nyugi, orvosolható probléma. Arra figyelj, hogy a beszédfejlesztéseket időben elkezdjék, ha lesz nyúlszáj problémátok.
2015. okt. 21. 11:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó, ha két évesen még műtétre járt, akkor ott szájpadhasadék is lehetett, a nyúlszájat pár hónaposan műtik.
2015. okt. 21. 12:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, igazad van, volt neki az is sajnos. Jó, hogy írtad, mert tudtam, hogy még volt valami a nyúlszáj mellett, csak nem jutott eszembe. Igen, volt neki szájpadhasadéka is.
2015. okt. 21. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!