Baj lehet a babával? A kórházba mit tudnak ezekkel csinálni? Többi lent.
Nyugi, nekem volt terhességi magas vérnyomásom 2 terhesség alatt is. Az elsőnél volt az, hogy kiemelkedően magas volt a vérnyomásom. 36. héten NST-n 170/100-at mértek. Nem engedtek haza, szülőszobára vittek, ahol kaptam infúziót és vérnyomáscsökkentőket. A gyógyszerek segítettek, kb. 1 óra múlva 120/80 lett a vérnyomásom. Megfigyeltek még 2 hétig osztályon, gyógyszerek mellett teljesen jó volt a vérnyomásom. Időre, spontán szültem természetes úton, csak a vérnyomáscsökkentőt kellett bevenni. Szülés utáni nap reggelén az ápolónő 80/60-as vérnyomást mért, abba is hagyhattam a gyógyszert.
Ez után még kétszer szültem természetes úton. Ilyen magas nem volt már a vérnyomásom a terhességek alatt, de átlag 150-160 között volt. Itt is segített a gyógyszer. Szóval ne idegeskedj. Ja és nekem sem volt egyszer sem fogadott dokim, mégis foglalkoztak velem normálisan.
Mondjuk volt aki nem volt ilyen szerencsés, mikor bent feküdtem, egy másik nőnek nem vitték le a vérnyomáscsökkentők a vérnyomásást és őt sürgősben meg is császározták a 37. héten.
Remélem már kórházban vagy... Drukkolok, hogy minden ok legyen!
Nekem 1x volt kicsit magas vérnyomásom, enyhe fehérjevizelés, a lábam nagyon vizes volt - már csak összepakolni mehettem haza.
Két napig bent voltam, kiderült, hogy szerencsére minden ok, de felkészítettek rá, hogy ha gáz van, azonnal császár! Végül hazaengedtek, 39+5 naposan mentem be indításra, de mivel ismét magas vérnyomást mértek, mentünk a műtőbe...
Kitartást, drukkolok, majd írj, mi van veletek!
16-os vagyok. Nekem is volt fehérje a vizeletemben és szintén volt ödémám. Annyi, hogy a babámnak csak a súlya volt egy kicsit kisebb, mint az átlag. 2 hetet figyeltek meg toxémia és preeclampsya gyanúval, de a vérnyomáscsökkentők segítettek, így nem lett baj. 39. hétre szültem spontán természetes úton, 120/80-as vérnyomással gyógyszer mellett. Babám 2700 gramm lett.
A Kérdezőnél, ami inkább aggasztó, hogy 36 hetesen 33 hetesnek felel meg a babája, bár Kérdező, én tanácsolom, hogy esetleg olyan nőgyógyásszal is nézesd meg a babád, aki szülész-nőgyógyász szonográfus, mert sajnos nem mindig vannak a kórházak modernebb gépekkel felszerelve. Én megnézetném a babát más orvossal is, jobb géppel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!