Baj lehet a babával? A kórházba mit tudnak ezekkel csinálni? Többi lent.
Szerintem arra számíthatsz, hogy korábban kiveszik a babát, ha tartósan magas lesz a vérnyomásod, vizesedsz. Fehérjevizelés van? Patikában kaphatsz hozzá tesztcsíkot.
Megértem az aggodalmadat, de az UH is tévedhet. Nálunk a császár napján mondták az egyik fiamra, hogy hány kiló, erre pár órával később megszületett úgy, hogy fél kilóval kevesebb volt, ami nem semmi tévedés!
Egyrészt ha ott volt csak magas a vérnyomásod, akkor az lehet az idegességtöl is.
Másrészt a gyerek súlyát/méretét UH-val nagyon rosszul lehet megsaccolni, fél kg-egy kg eltérés símán elöfordul. (Nekem a 36 héten 4 kg feletti babát mértek, a 40 héten 2950-nel született)
Harmadszor ha egy orvos ilyet mond neked, hogy a baba "retardált", akkor jobb, ha keresel még idöben egy normálisat.
:) Utolsó,a retardált szó jelentése, "fejlődésben visszamaradott"-ami orvosilag helytálló.Azokra a babákra szokták mondani,akik nem megfelelőek súlyra,méretre az általános paraméterek szerint!
Kérdező ne aggódj,ha valóban kicsi is a babád,cukros koktéllal szokták "növeszteni" de az orvos biztosan többet tud mondani erről és ha nagy baj lenne,rögtön cselekednek.
Nem akarlak megijeszteni, de a leírt tünetek alapján sajnos ez kezdődő toxémiának (praeeclampsia) tűnik :( Gyakorlatilag a főbb tüneteid megvannak (magas vérnyomás, alacsony thrombocyta, ultrahang alapján retardált magzat (ami itt NEM a leendő értelmi képességeire vonatkozik, hanem hogy méretben elmarad a normálisnak tekintendőtől). Nem volt fehérje a vizeletedben? Ha nem vizsgálták, hívd fel a védőnődet, ő meg tudja nézni, végszükségben tudsz te is vizsgáló stixet venni a gyógyszertárban.
Be akarnak fektetni a kórházba? Lélekben kezd el magad felkészíteni a császármetszésre, mert ha súlyosbodik, akkor a baba és a te érdekedben ez lesz a legjobb megoldás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!