Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon sok fájdalom csillapító...

Nagyon sok fájdalom csillapítótól lehet beteg a magzat?

Figyelt kérdés
Tehát ha anyuka a terhesség 3-4-5 hetében extra sok gyógyszert szedett, mondjuk napi 1 doboz algopirin. Ha károsodhat, ez mikor derül ki, hányadik hétben? Akinek kötekedős napja van az kíméljen!
2015. okt. 14. 11:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Olvasd el a betegtájékoztatóban, meg a szlogen "kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét"
2015. okt. 14. 11:50
 2/14 anonim ***** válasza:
91%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Az előző kérdésedben nem kaptál választ, ugye?

Nem vagy terhes, de ha az lennél, akkor az orvosod meg tudná mondani neked.

2015. okt. 14. 11:52
 3/14 A kérdező kommentje:
November 4-ére van időpontom.
2015. okt. 14. 11:57
 4/14 anonim ***** válasza:
Addig még egyszer megjön, vagy épp akkor fogsz vérezni...
2015. okt. 14. 11:58
 5/14 Vilcsianyuja ***** válasza:
Napi egy doboz Algopirin már szerintem nem egy esetleges korai terhességre lenne veszélyes, hanem a fogyasztójára. Gyakorlatilag gyógyszermérgezés. Én a saját májamért-vesémért aggódnék a helyedben.
2015. okt. 14. 12:01
 6/14 anonim ***** válasza:

Erre mondják talán a "mindent vagy semmit" elvet. Ha az embrió valami korai behatástól károsodik (gyógyszer, vegyszer, alkohol, röntgen) akkor meg sem marad. Ha megmarad akkor meg nem károsodott. Én azért ezt teljesen nem tudom elhinni...

A kérdésedre egyébként lehetetlen válaszolni, mert csak a problémák egy része szűrhető ki már a terhesség alatt.

2015. okt. 14. 12:03
 7/14 anonim ***** válasza:

Én ebben a helyzetben nem a babáért aggódnék (mert az ugye nincs), hanem miattad. Az Algopiryn ilyen mennyiségben eszeveszettül megterheli a szervezetet, amúgy sem a legkifinomultabb fájdalomcsillapító, fogfájásra meg aztán felesleges is szedni, mert lócitromot nem ér.

Ha szigorúan a kérdésre kell válaszolni: károsodhat a baba, és valószínűleg meg sem marad.

2015. okt. 14. 12:07
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Fokozatosan szedtem, tehát nem ennyit szedtem 2 hét alatt. Csak a fogászaton nem tudták kihúzni, hanem szétszabdalták a fogínyem és nem volt kellemes. Ezért ki kellett húznom valahogy, hogy kibírjam a szájsebészetig. Tehát akkor ha ne adj isten terhes vagyok valószínű hogy károsodott. Köszönöm szépen azoknak akik a kérdésre válaszoltaK.
2015. okt. 14. 12:13
 9/14 anonim ***** válasza:
De nem vagy terhes.
2015. okt. 14. 12:21
 10/14 A kérdező kommentje:
Mivel már estem teherbe védekezés mellett, van bennem egy alap félelem. Jobb félni mint megijedni :)
2015. okt. 14. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!