8 hetes terhes vagyok, az az igazság, hogy nagyon félek. Tudtok adni tippeket? Többi lent.
Én is így voltam vele.. tünetek normálisak és a legtöbb elmúlik. Fáradtság nagyon durva volt de 12 hetes kor körül elmúlt. (Egyébként állandóan megyek és tevékenykedek, elég energikus vagyok alapból)
Hogy vettem rá magam az ivásra? A szervezetem megoldotta, ha nem ittam meg 2-3 liter vizet, fájt a fejem.
Először lesz egy általános vervetel, vercsoport meghatározás, szifilisz és hepatitis b szűrés, ekg vizsgálat. Majd 24 hetes korig semmi, itt általános verkep és terheleses cukor, 28 hetesen ha rh - vagy ellenanyag szűrés, 36 hetesen verkep és ellenanyag szűrés. Ugye uh 12, 18, 32 és 38 hetesen, terhesgondozás havonta.
Próbálj meg ne aggódni annyit, szülés után még rosszabb lesz. Én is rengeteget aggódtam a terhesség elején, most kisbabával meg aztán főleg.
Én a 6. héttől olyan rosszul voltam, hogy nem tudtam ilyeneken gondolkozni, kb. haldokoltam...
Inni... Hát az nagyon nehezen ment. A sima víztől hánytam, a citromos víz volt az egyetlen, ami ha kis ideig is, de bent maradt.
Kortyonként ittam. Sehogy se volt jó amúgy.
A tüneteid azt jelentik, jó a hormonális háttere a terhességednek. Ilyen tünetek mellett minden okod meglenne rá, hogy kicsit megnyugodj! :) Tökéletesen megértem az aggodalmadat, és az nem is baj, ha fokozottan ügyelsz mindenre, de a tünetek miatt ne aggódj, én ugyanígy voltam, és a babám remekül érezte magát odabent. Annyira, hogy végül nem is igen akart kijönni. :) (Aztán amikor rájött, hogy muszáj lesz, az is nagyon flottul ment, és egy olyan kis vasgyúró lett, amilyenre nem is számítottam.)
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!