Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig lehet fürdeni, és...

Meddig lehet fürdeni, és hogy? Most 6 hetes terhes vagyok. Imádok fürdeni, de rémisztgetnek vele, hogy nem lehet. De a boltban láttam olyan fürdőolajat ami kimondottan terhesseknek van. Mi az igazság?

Figyelt kérdés
2008. dec. 7. 14:57
 1/6 ketteske ***** válasza:
Én is hallottam már pro és kontra mindent, de én nem mondtam le a fürdésről. Most vagyok 11 hetes és még nem történt baj. Arra figyelek, hogy ne legyen nagyon forró a viz.
2008. dec. 7. 15:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A nagyon forró fürdőt nem ajánlják a vérbőség miatt, illetve fertőzésveszély kockázata is nagyobb ilyenkor. Én ezért az első trimeszterben csak zuhanyoztam, de azóta már fürdök és a lurkó imádja nagyon. Jól kimosom a fürdőkádat fürdés előtt és vigyázok, hogy ne legyen forró.

Semmi bajom nincsen tőle, és nagyon szeretjük mindketten a babával.

2008. dec. 7. 15:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A fürdés nem árt,csak a nagyon meleg víz nem tesz jót a viszereknek.Én is nagy fürdös vagyok!

Akkor nem szabad,ha kinyilik a méhszáj,vagy rövid a méhnyak,a bacik miatt,de ehhez még neked korán lenne.Szóval nyugodtan fürödj,csak ne forró vizben!A rémisztgetésről annyit:első babámmal végig zuhanyoztam ,még is elment.A másodikkal 34 hetes vagyok és rengeteget fürödtem...

2008. dec. 7. 15:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia!Hát igen,jók ezek a rémisztgetős szösszenetek....Azért azzal minden kismama tisztában van,hogy nem órákig kell áztatni magát a negyvenakárhány fokos vízben...Szerintem itt is a mértékletesség a lényeg.Én is szinte kizárólag fürödtem és kifejezetten jó volt a fájós derekamnak,többször a vesémmel is gond volt és azt is ellazította.Ha az orvos szerint nincs probléma a terhességeddel és ha te is úgy érzed,hogy nem okoz gondot akkor nyugodtan lehet fürödni.
2008. dec. 7. 16:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Most várjuk a második babát, amíg ki nem nyílt a méhszáj végig fürödtem (elsővel is és most is), minden leletem tökéletes. Akinek hajlama van a bakteriális fertőzésekre, inkább nekik ajánlják a zuhanyozást. Bár úgy is simán össze lehet szedni bármit, elvégre az ember nemcsak a törölközőt, de a kádat is kimossa.
2008. dec. 7. 19:38
 6/6 anonim ***** válasza:

34 hetes vagyok, és még mindig fürdök:)

Méhszáj zárt, és a víz sem forró...

Nem tudom mi lesz velem ha kezdek kinyílni, imádok fürdeni, de azért persze nem fogok kockáztatni!

Fürödj bátran csak figyelj a hőfokra!

Boldog babavárást!

2008. dec. 7. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!