20 hetes terhes vagyok. Uh-on a következőt mondta a doki, mire számítsak?
Szóval: flowmetriát is csinált a doki,és (ha jól értettem)valami eltérés van a jobb és bal oldali lepényt ellátó vér áramlásában.Mondta h ettől még kap mindent rendesen a baba,de én nagyon aggódóm.Kérdezte,h ittam-e kávét(igen),mert nagyon gyorsan vert a szívem,h nincs-e baj a vérnyomásommal,(nincs),hányadik baba(2).Hozzáteszem,és nem vagyok rá büszke,de cigarettázom,amit mire 2hét múlva mennem kell kontrollra,leteszek.
A kérdésem az lenne,hogy mondtak-e valakinek ilyet,megszűnt-e a probléma,és egészséges született-e a baba? Szóval kell félnem?? Már van egy 9hónapos egészséges kislányom.
Igen,cigizek,de napi 2-3szálat szívok csak.Tudom ez pont annyival több mint amennyit kellene,DE nem ezért tettem fel a kérdést,h ilyen válaszokat kapjak,mert akkor azt írtam volna ki,h CIGIZEK TERHESEN,VÉLEMÉNY??
Szóval ilyen irányú válaszokat nem kérek,köszönöm.
Arra vagyok kiváncsi,mint már írtam,hogy volt-e akinek ilyet mondott a doki,rendbe jött-e és a baba egészséges lett-e,ha cigizett,hanem!!
Bocsi a durva hangnemért,de a kislányommal is sajnos végig cigiztem,ugyanennyit szívtam,és neki semmi baja.
Kit érdekel, hogy te milyen válaszokat vársz, ez itt drága nem a kívánságműsor. A kérdésedben megfogalmazott probléma, hidd csak el lehet acigitől, de miért is foglalkozol azzal, hogy egészséges-e a babád, és még aggódsz is, miért nem akkor vagy ilyen csupaszív anyuka, amikor beleszívsz a cigibe. Komolyan mondom, nem értem minek gyerek az ilyen nőnek. Reméljük nincs olyan, aki tud neked válaszolni, aki járt már hasonló cipőben és mondott neki ilyet a doki, mert az azt jelenti (már ha a cigi a gond), hogy más nem ilyen hülye mint te, hogy cigizteti a magzatát.
Természetesen ennek ellenére egy gyönyörű egészséges kisbabát kívánok neked, de tudd gusztustalan amit művelsz.
Nem elkeseriteni akarlak, de nagy esellyel a cigi miatt van. Ha dohanyzik a kismama, akkor az esetek donto tobbsegeben az nem fejlodesi rendellenesseget okoz, hanem kis sulyu babat, vagy koraszulest, esetleg a kettot kombinalva, ami nagyon rossz.
Epp ez a lenyeg, hogy a dohanyzas szukiti az ereket (az egesz testben), a mehlepenyben is szukebbek, rosszabbak lesznek tartos terhessg alatti dohanyzastol, emiatt a lepenyben nem megfelelo az aramlas, a baba kevesbe van ellatva, mint mondjuk egy egeszseges lepeny altal lenne.
Tenyleg minel hamarabb szabadulj meg a cigitol, mert ez a helyzet javulni mar nem fog, sot,ha tovabb folytatod, akkor valoszinuleg drasztikusan rosszabb lesz a lepeny allapota, rossz lesz a keringes, meszesedni kezd. Ha nagyon elmeszesedik, akkor a szervezet ugy fogja erezni, hogy jobb kint a babanak, mint bent es beindul a szules. Mindegy, hogy a 30. heten leszel es nem mondjuk a 38-on. Ha vigyazol magatokra, akkor talan meg stagnalhat.
Ezt akkor tudtam meg en is, amikor szules utan eszrevettek, hogy valami nem stimmel a mehlepennyel. Egybol soroltak, hogy mi okozhatta: dohanyzas, magas vernyomas, vagy kezeletlen cukorbetegseg. Nalam egyik sem volt, igy vadul nyirbalni kezdtek a lepenyt es rajottek, hogy ikerterhessegnek indult a dolog, de az egyik embrio meg nagyon koran elhalt es valahogy osszenott a masik baba lepenyevel, emiatt a lepeny egyik reszen serultek az erek. Egyebkent meg meszes sem volt a lepepny, a tobbi resze tokeletesen mukodott, ez volt a szerencse. Az en babam nem serult, nem is lett koraszulott, a 40. heten jott, viszont nagyon vekonyka lett (3 kg az 56 cm-hez). Ha rendben lett volna a lepeny, akkor siman nohetett volna 4 kg-osra, mert az elso babam is annyival szuletett es elvileg a masodiknak is ekorul kellett volna lennie.
Szoval teljes joindulattal mondom, hogy kapd ossze magad es rakd le azt a cigit most, ne ket het mulva, mert az a ket het neked keves, a babadnak sok. Ha nem akarsz bajt magatoknak es magadnak egy eleten at tarto lelkiismeretfurdalast, akkor ne varj meg hetekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!