Be szabad veni gyógyszert?
Figyelt kérdés
12 hetes veszélyeztet terhes vagyok. De most mértem 38.7 a lázam. Faj a torkom rossz a közérzetem . Be vehetek valami gyógyszert hogy legalább a láz le menyen? Köszönöm a válaszokat.2015. szept. 7. 19:54
11/15 anonim 

válasza:

Terhesség alatt elég meredek egy anonim fórumon tanácsot kérni, ahol jószándkból is adhatnak rossz tanácsot, vagy rossz szándékból is.
Legalább az ügyeletet hívd fel, vagy gyógyszertárban kérj tanácsot, ott biztosan hozzáértő fog tanácsot adni a gyógyszerezést illetően.
Ez ugyanígy igaz, ha a leendő gyereknek kell majd gyógyszer, NE internetes fórumokon kérj tanácsot, hanem szakemberektől!!!
12/15 anonim 

válasza:

Algopyrint az első 12 hét és utolsó 6 hét kivételével szabad szedni. Nyilván nem egy pici fájdalomra de a 38,7 az láz, csillapítani kell. 12 hetesen meg már jöhet az is, egyébként ugyanaz a hatóanyagú Panalgorin betegtájékoztatójában benne van.
13/15 anonim 

válasza:

Én első terhesség elején lázas voltam, algopyrint szedtem plusz fejfájós is voltam. Sajnos elment a baba, de szerintem a láz és fertőzés miatt, pont akkor alakultak a lágy részek, ilyenkor nem tesz jót a láz.
14/15 anonim 

válasza:

Ibuprophen, algopyrin vérzést okozhat. Paracetamol tartalmú gyógyszert javasolnak ezért (is), ha muszáj.
15/15 anonim 

válasza:

Egy szemtől (nekem doki mondta) semmi baja nem lesz. Az,hogy valaki SZED egy gyógyszert, az rendszerességet jelent.
De valóban ilyenkor az ügyeletes patika a legjobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!