Miért is nem tanácsos háton feküdni? 29 hetes vagyok
Azert mert a Kicsi (el)nyomhat fontos ereket, igy nem juttok esetleg elegendo oxigenhez esetleg. En ettol fuggetlenul szoktam haton aludni is, amikor nem kenyelmes, ugyis megfordulok.
Boldog babavarast Neked!
28 hetes mami
Úgy aludj,ahogy bírsz és kényelmes!
A várandósság idején leginkább a test fizikai átalakulása jelenthet problémát. A megszokott pózok helyett kénytelenek vagyunk más testhelyzeteket keresni. Főleg azok helyzete nehéz, akik korábban szerettek hason feküdni. Az egyre növekvő has szinte lehetetlenné tesz a kényelmes elhelyezkedést, hiszen közben még a babára is ügyelni kell.
Emellett más tényezők is zavarhatják az alvást. A várandósság idején a szívverések száma növekszik, ez már magát az elalvást is nehezítheti. A méh növekedése a környező szervekre, izmokra is hatással lehet. Előfordulhat, hogy a megnövekedett méh nyomja a tüdő alatt található izmokat, így a lélegzés felületesebbé válik. A szervezet azonban igényli az több oxigént, így előbb-utóbb gyorsabbá válik a lélegzetvétel.
A megnövekedett pocak, a felszedett kilók megterhelik az izmokat is. Előfordulhat a várandósság későbbi szakaszában hát- és derékfájás, mely szintén megnehezíti az alvást. Az emésztőrendszer is lelassul, ezért nem tanácsos egyszerre nagyobb adag ételt elfogyasztani. Együnk két-három óránként egy keveset, így elkerülhetjük a gyomorégést.
Nekem eleg sok gondot okoz hogy mar nem tudok hason aludni. Igy marad a 2 oldalam es a hatam. De ha barmalyik oldalamra fekszek, a babam nem hagy aludni , mert kirugdosa a haza oldalat :D Szoval marad a haton elalvas. Nekem eddig bevalt es nem volt vele semmi gondom. Ejjel meg ugyis forgolodok. Vagyis nem vagyok olyan sokaig egy helyzetben hogy elnyomhasson barmit is a picurka. Szoval en minden oldalamon alszok ahol epp el tudok aludni.
31 hetes kismami
Én 15 perc hátonfekvés után szédülök. Hát ezért.
Üdv, 30 hetes kismama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!