21hetes terhes vagyok, tegnap voltam orvosnál és kiderült hogy egy kicsit nyíltam. Most feküdnöm kell. Volt már hasonló helyzetben valaki? Végig kell feküdni az egész terhességet, vagy javulhat a dolog?
Szia!
Nekem 20 hetesen nyílt ki a külső méhszáj. A dokim nem javasolt a fekvést, még a párommal is együtt lehetünk (finoman) pedig nagyon sokat keményedek is :(
Jobban figyelek magamra, de más teendő egyenlőre nincs.
Engem nem ijesztett meg a dokim, azt mondta, hogy előfordul és amíg a belsők zárva vannak addig a babának nem lehet baja!
Szerintem, ha a következő vizsgálatig nem nyílsz tovább akkor engedékenyebb lesz a dokid is. Nem hiszem, hogy végig kell feküdni a terhességet.
Persze minden nő másképpen viseli a babavárást, a méhszáj is más-más...
Én csak a saját tapasztalatomat írtam le.
Szia!
Én én 5 hónapot feküdtem végig kórházban, mert nem pihentem és kinyílt a belső is... de a lényeg, h egészséges lett a kisfiam, aki már 7 éves és elsős. :) És nekem is ott volt a nővére, akit akkor az apukája 5 hónapon át kétnaponta hozott hozzám a kórházba. Nehéz volt, de megérte. Oldalt feküdj amennyit csak tudsz, ne egyél citrusféléket, és ne simogasd a hasad. Ezeket tanultam meg a hosszú bentlét alatt. A háton fekvés tágítja a méhszájat. Kérheted, hogy varrjanak össze, ha aggódsz. Hidd e l megteszik, nagyon az elején vagy, nem érdemes rizikózni. Tesóméknak az elsőnél nem lett összevarrva, sajnos baj is lett, és .... :( ne légy könnyelmű, mert másnak nem volt gondja, kinyílt méhszájnál, pedig eszedbe se jusson szexelni, mert az ondó semmiképp nem jó, pláne a méhszájnak a jó kis tágító mozgás... :( csak okosan. Ha bármi kérdésed van, itt vagyok. Szorítok, mert átérzem a problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!