Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért hiszik azt, hogy lustasá...

Miért hiszik azt, hogy lustaságból nem dolgoznék?

Figyelt kérdés
Babát várok és az orvos a munkahelyem miatt táppénzre akar küldeni. A férjem családja nem ért meg, olyanokkal példáznak, hogy van aki szülés előtt 10 nappal ment utoljára dolgozni. Meg hogy a nővére végig vérzett a terhesség alatt, de saját felelősségére kijött a kórházból és dolgozni ment. Én meg otthon ülnék még hónapokat...
2015. szept. 1. 06:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Jó az sem normális ha valaki veszélyeztetettként dolgozik, meg úgy hogy vérezget...

De én is furán néznék rád, ha nem akarsz postán dolgozni. Sok a beteg ügyfél...úgy mint oviban, tanárként, hr-en, vendéglátósként, eladóként. Akkor kb szinte senki nem dolgozna. Nem tudom, hogy mennyit kell emelned, de nem hiszem hogy többet, mint aki boltban, vagy vendéglâtósként dolgozik. Igaza van annak, aki írja, hogy nem táppénz, hanem másik munkakör vagy ha nem megoldható, akkor távolléti díj.

De csak hogy leírjam az én példámat. Sóg.nõm irodában dolgozik, màr 12 hetes terhesen nem dolgozott. Nem volt semmi baja, se terhességi rosszullét, se semmi. Ráadásul papírmunka, nem kellett még ügyfelekkel sem foglalkoznia. Utána nyaralgatott terhesen stb.(nem azt mondom, hogy onnan kellett volna szülnie menni) Nyilván anyósék savazták, mert....

Most én várok babát. Mondjuk speckó helyzetben vagyok, mert külföldön melózom és most költözünk haza. Vendéglátásban dolgozom. Itt nem számít hogy max 8 óra legyen a munkaidõ és nappal...de nem is nyavajogtam miatta, de úgy voltam vele, hogy amíg lehet és nem veszélyeztetem magam. Anyósék meg mondták h ne dolgozzam annyit. Elõször leálltam az estékrõl, majd a hosszú mūszakokról, pláne hogy egész nap rosszul voltam, hánytam. Most már nem dolgozom egy-két hete.Pedig még nem vagyok 30 hetes terhes sem. De! Mi költözünk haza! Biztos maszatolnék bent egy pár órában. Jó megtehetem,mert rugalmas m.hely.

De látod a különbséget? Sóg.nõm tudott volna, de... ezért savaták. Én csináltam, engem meg azért hogy hagyjam abba, mert sok.

Most nem magamat sztárolom, csak sokan elfelejtik, hogy nem két véglet van. Sztem mindenki akinek olyan a munkahelye(nem veszélyes) és bír dolgozni, semmi baja nem lesz, ha dolgozik 25-30 hétig.

2015. szept. 1. 13:17
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell másokkal hasolnítanod magad, teljesen más munka, más emberek stb. Ne foglalkozz vele, hidd el majd jön a többi, hogy valaki még 3 évesen is szoptatott te meg még a pár naposat sem tudod, vagy hogy más gyerek első perctől kezdve átaludta az éjszakát, a tiéd hogy hogy nem alussza még át. Amikro nem akar majd aludni a gyereked este akkor majd hallgatod, hgoy a másikat csak letették az ágyra és elaludt magától. Sőt van aki már 1 évesen szobatiszta :))) a tiéd még 2 évesen is pelusos. Szóval hidd el a java most jön :) kitartás és egyik füleden be a másikon ki, már rég elfelejtették hogy is volt valójában és amúgy mindenki más, minden helyzet más.

De viccet félretéve, amit írtál, hogy valaki vérzett terhesség alatt és inkább dolgozni ment, az az ő dolga, az ő felelőtlensége nem kéne ilyen példát pozitív példának felhozni , hiszen örülhetnek hogy minden rendben lett, ne legyen ez számodra jó példa.

2015. szept. 1. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!