Miért hiszik azt, hogy lustaságból nem dolgoznék?
Mert sok olyan kismama van, aki a pozitív teszt után hirtelen annyira terhes lesz, hogy munkakeptelenne válik, pedig valójában semmi baja. Aztán olyan is van, aki simán viseli az egészet, nem fogja fel betegségnek és dolgozik, amíg tud. Ez a kettő az etalon, a középső réteg valahogy megszunik sok ember agyaban: amikor a kismama valóban veszélyeztetett terhes és valóban orvosilag ellenjavallat számára a munka.
Nem kell velük foglalkozni, ennyi az egész.
Ez bizony táppénzcsalás és nem csak hogy a családnak van igaza, de még szarul is jössz ki a nagy munkaundor miatt anyagilag.
Ha nem végezhető egy munkakör terhesen, akkor távolléti díj jár, ami lényegesen több (~dupla annyi) mint a táppénz.
Ne haragudj, de ez szerintem sem indok otthon maradni. Komolyan a doki javasolta? Azért ez nem veszélyes munkakör. Engem a dokim nem írt ki, pedig volt egy vetélésem is előtte. Egy nagy sportüzletben dolgoztam, ketten voltunk, de létrázni kellett, meg 6-7 doboz cipőt egyszerre felvinni a 3 méteres ponc tetejére. Csak azért jöttem el 23 hetesen táppénzre, mert nem fértem ki a kirakatba a 40 cm-s résen már a hasamtól, meg a méter széles raktárban is útban volt már a hasam, főleg létrázáskor. Amúgy bírtam volna, nem volt bajom. De egy barátnőm szintén postán dolgozott, szintén egyedül, ráadásul utazott 3 órát naponta. 30 hetesen jött el táppénzre. Ja, és szintén vetélés után...
Persze nyilván, ha orvosi indoka van, akkor felelőtlenség dolgozni, de a terhesség maga nem betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!