Ha terhesen részmunkaidőben dolgoznék, az milyen
változást jelent fizetésben?
Részmunkáért teljes bért? Én még ilyet nem hallottam. Nem hiszem, hogy ilyen lenne.
2013. ápr. 2. 20:15
Ilyen nincs. Szep alom lenne, az biztos. Kerhetsz reszmunkaidot, amit nem koteles biztositani, ha megis megteszi, akkor uj szerzodessel es csokkentett munkaberrel
2013. ápr. 2. 20:21
3/10 A kérdező kommentje:
Ebben a cikkben olvastam - mondjuk ez 2008-ban íródott, azóta változott sokminden, kíváncsi lennék, ezzel hogy van...
[link]
Nem fog teljes bért fizetni részmunkaidőért, mert nem köteles. Nem mellesleg, ha gyed-et akarsz, akkor a részmunkaidőt nem fogják a gyed-hez teljesnek számolni, és netán az a helyzet áll elő, hogy nem is fog járni.
2013. ápr. 2. 20:23
5/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, a tgyás-t, gyed-et, stb-t a terhességet megelőző év jövedelme alapján számítják, tehát azt nem érinti a terhesség alatt végzett munka.
6/10 A kérdező kommentje:
Az eddigi hozzászólók milyen forrásból tudják ilyen biztosra, hogy nem járhat terhes fizetés? Egyébként veszélyeztett terhesként vagyok itthon egyelőre, az orvosom fogja megmondani, hogy mennyire terhelhetem magam, de jó lenne tudni - szóval ha van olyan, aki nem csak úgy hasraütésből mond valamit, hanem tisztában van ebben a helyzetben a feltételekkel, szívesen fogadnám az infót.
add elő a munkáltatódnak :D hasát fogja fogni a röhögéstől.
2013. ápr. 2. 20:42
Ez hülyeség ilyen nem volt és nem is lesz. A munkáltatónak annyit kell fizetnie amennyit dolgozol.
2013. ápr. 2. 20:56
Részmunkaidőért csak a szerződés szerinti bér 75 illetve 50 százalékát köteles fizetni (6 vagy 4 órára). Ez 2008-ban is így volt, a cikk pongyolán fogalmaz, amit ott írnak az csak annyit jelent, hogy arányaiban nem adhat kisebb bért. (Tehát ha mondjuk bruttó 200 ezer a 8 órás fizud, akkor a 6 vagy 4 órásat is annyi alapján kell megállapítani, tehát 150 illetve 100 ezer forintban, nem mondhatja azt, hogy 6 órára csak 120 ezret ad.)
2013. ápr. 3. 17:56
Kevered a szezont a fazonnal, kerdezo. Amire te gondolsz -"rendes" fizetes, kevesebb/konnyebb munka, az a felmentes:
Ha a terhes munkavállaló egészségi állapotának megfelelő foglalkoztatása nem lehetséges (azaz nincs neki megfelelő üres munkakör), úgy a munkavégzés alól fel kell menteni. Ide tartozik az az eset is, ha van ugyan ilyen munkakör, de azt a munkavállaló alapos okkal nem fogadja el (pl. mert bár egészségi szempontból megfelelő, de nincs meg hozzá a szükséges végzettsége). Ilyen esetekben a munkavállalót a felmentés idejére alapbére illeti meg, kivéve, ha a felajánlott munkakört alapos ok nélkül nem fogadja el.
Ehhez azonban orvosi igazolas kell, ami igazolja, hogy annyira nem vagy terhes, hogy tappenzen legyel, de a konnyitett munka sem megfelelo.
2013. ápr. 3. 20:06
Kapcsolódó kérdések: