Ha a kismama tisztában van azzal hogy terhes (de még nem látszik) és van annyira jól hogy úgy döntsön, hogy dolgozni szeretne? Többi lent
Nem köteles bejelenteni a terhesség elején és akár végig is dolgozhat. Sokan megvárják a 12 hetes kort és csak utána jelentik be.
Próbaidő alatt mivel a munkáltatónak nem kell indokolnia a felmondás okát, simán kirughatnak. Ha a próbaidő lejár, akkor már nem.
Nem vagy köteles bejelenteni. De érdemes, mert a munkáltatónak kötelessége elengednie a vizsgálatokra. Ha meg nem tud a terhességről, nehezebben oldod meg a szabadnapokat.
Próba idő alatt kirúghat, nem vagy védett.
Addig dolgozol, amíg akarsz (én sörözőben 37. hétig dolgoztam).
Nem igaz, hogy addig dolgozhatsz ameddig akarsz!
Elvileg egy kismama csak 8 órában és nappal dolgozhat! Tehát ha más a munkarended automatikusan ki fog írni az orvos.És a munkáltató sem fog engedni dolgozni, mert őt büntethetik meg. Persze sok munkáltató sza.ik a törvényekre.
Próbaidő alatt kirúghat, de szélsőséges esetben utána is, ha te eltitkolod, mert erre hivatkozhat. Ok, macerás, de igazából ja...
Mondjuk HR-esként sosem tudtam felfogni, hogy azemberek miért nem képesek legalább 3 hónapig, 90 napig gumit húzni??? Nem baromira ráér 3 hónap UTÁN teherbe esni?
De a kedvencem, mikor valaki 6 hónapon belül teherbe esik, majd csodálkozik, hogy GYES után nem várjuk tárt karokkal vissza. Jah, mert olyan sokat adott az értékteremtő munkájával a cégnek, hogy biztos, vissza fogja kapni azt a helyet, amit már más betöltött, aki szíveskedik dolgozni is...
Na hagyjuk. Nőként megértő vagyok, de HR-esként herótom van a kismamáktól. Tisztelet a kivételnek, van kb a fele nem hülyül meg, mert gyereke lesz és képes logikusan gondolkodni.
Na bocs, ez kijött, de elképzelni nem tudjátok mennyit küzdök a sok hormontúltengéses idiótával, akiknek annyi eszük nincs, hogy bejelentsék, hogy bankszámlaszámot változtattak, aztán sírnak, hogy hol a pénz... WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!