Van itt vallaki, aki profi terhességi cukor témában?
Szia! Mire lennél kiváncsi? Én 1,5 éve szültem, terhességi diabéteszem volt,ami azóta is megmaradt. Most várom a 2. babámat így cukorbetegen....
2010. márc. 10. 19:49
2/13 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi, hogy segítesz!
Első babámmal volt cukrom, nagyon necces volt, de az inzulint végül megúsztam, szülés után nem maradt meg. Most várom 2. babám (11. hét) és egy kb 50-60 CH-os ebéd után 2,5 órával 8,1-et mértem. Éreztem, hogy valamiért nem érzem jól magam és megnéztem a cukrom. Szerinted ez az érték nagyon gáz?
Másfél hét múlva megyek az első terhelésesre.
szia.én alapból cukor beteg vagyok.a 3-dik gyerek után 1-évére jött ki.a 4-dik babát cukrosan szültem.be kell szigoruan tartani a diétát és nem lesz gond.az enyémről lemondtak az orvosok.hogy vetessem el mert ugyis beteg lesz.semmi baja nem volt és most sincs.4 hónapos.jó baba várást.
2010. márc. 10. 21:36
Reméljük, csak anyagcsere - inkontinenciád van, nem cukorbetegséged, ami azt jelenti, hogy nincs egyensúlyban az anyagcseréd. Sokszor kell enni keveset, de értékeset. A 8.1 két és fél óra múlva nagyon sok. Légyszi mérj egy teljes napon át cukormérővel minden étkezés előtt, majd 1 órával étkezés után, majd kétszer másfél óra múlva is étkezés után, mondjuk ebéd és vacsi után, akkor legyen 1 és másfél óra múlva is. Az alapján kiderül, hogy mennyire van szükséged diétára. Kell éhgyomri és lefekvéskori érték is. Reméljük, nem lesz inzulin, elkerülheted, csak mérj és nagyon figyelj a GI-kre. A magasakat kerüld most, lisztes cukros dolgok.
2010. márc. 11. 10:02
nem inkontinencia, tolerancia, bocsi, csak épp abban a témában is segédkezem, és véletlen azt írtam:D:D:D:D
2010. márc. 11. 10:05
6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
Megpróbálom akkor egész nap mérni holnap!
Ma reggel az éhgyomri volt 6, 40-es reggeli után 1 órával 8,3, 2 órával pedig 6,8. Szerintem ez így nagyon nem jó.
Érdemes lenne már most elkezdeni a diétát rendesen, szabályosan, ugye?
Lehetséges, sajnos :( magasak az értékek. Figyelj, cserélj teljesen új elemeket a mérődben és nézd meg a hozzávalók szavatosságát is! Drukkolok, egyébként, és várom az értékeket!
2010. márc. 11. 21:45
8/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Elemet most cseréltem, de észrevettem, hogy amire csepegtetni kell, annak fél éve lejárt a zsavija, újat fogok venni!
Köszi mégegyszer a segítséget, megírom mjad mire jutottam!
2010. márc. 12. 15:01
hahóó, milyen értékeid lettek?
2010. márc. 14. 22:17
Kapcsolódó kérdések: