Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt dohányzó kismamák, hogy...

Volt dohányzó kismamák, hogy sikerült leszoknotok a cigiről? 5+4hkm

Figyelt kérdés

Teljesen elkeseredett vagyok. Mióta pozi lett a tesztem a napi egy doboz cigimet lecsökkentettem 5-6 szálra.

Egyet sem szeretnék elszívni, tegnap nem gyújtottam rá, de ma du. elszívtam egyet.

Nagyon rosszul vagyok, ha nem gyújthatok rá, szédülök, remegek az idegtől, viszont a kisbabámat féltem, és nem szeretnék neki rosszat! Segítsetek, kinek, hogy sikerült ezeken túllendülnie???

2015. aug. 21. 14:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ha agyban eljutsz odáig, hogy tényleg a baba számít, akkor semmilyen elvonási tüneted nem lesz! De addig, amíg te magad vagy fontos és amíg nem az jár a fejedben, hogy napi 1 szál cigi is bejut a babádhoz, hanem az, hogy úristen hogy fogom kibírni, addig nem is fogod letenni!
2015. aug. 21. 16:15
 12/17 anonim ***** válasza:

megcsináltam a tesztet, és pontosan tisztában voltam vele a két vonal láttán, hogy NINCS TÖBB CIGI.

ezt nem másnak, ezt a kisbabámnak ígértem meg.

mert milyen anya is lettem volna, ha a véremből, testemből fejlődő gyermekemet már az elején nem tekintem fontosabbnak, mint bármi mást?

ennél nagyobb mankót, ennél nagyobb erőt mi más adhatna a cigi letételéhez, mint hogy benned fejlődik egy kisbaba? azt eszi, amit te, azt issza, amit te, és azt az oxigént kapja, amit te... és ha nikotint, kátrányt, toxikus anyagokat viszel be a szervezetebe, azt is megkapja. nem éri meg lemondani a cigiről?

nekem nem okozott semmiféle tünetet a cigi letétele. pedig nem volt még terhességi rosszullétem se!! amikor a párom cigizett az erkélyen, néha kimentem hozzá, és beleszippantottam a levegőbe, mert olyan tetszetős volt a cigi illata! (ő gyorsan be is hessegetett, mikor ezt meglátta) :) szóval nem volt cigiundorom, de a gondolatnak olyan teremtő ereje van, olyan akaratot tud adni! egyszerűen NEM VOLT ELVONÁSI TÜNETEM. 18 éves koromtól kezdve napi 1/2 - 1 doboz 4-6mg-os cigit szívtam, 35 évesen pedig így, simán letettem. 27 hónapja szoptatom a gyereket, és még mindig nem gyújtottam rá. bármikor megtehettem volna. tán meg is teszem, ha nem érzem a felelősségét annak, hogy nem magamért - hanem érte nem szabad...

hidd el - nincs elvonási tünet (az étvágy növekedése, hányinger, idegesség, hangulatingadozás, székrekedés a TERHESSÉG tünete is lehet) - CSAK AKARAT KÉRDÉSE.

az első lépés a jó anyaság felé az, ha a kis életke egészséges fejlődéséért mindent megteszel.

engem nem is érdekelt a cigi amúgy, ahogy rájöttem, hogy állapotos vagyok. elvileg el kéne jutnod a cigivel kapcsolatban a teljes érdektelenség felé - erre törekedj. nem azt kell érezned -jaaj, nem gyújthatok rá, hanem azt, akár rá is gyújthatnék, de nem fogok, mert egy új élet fejlődik bennem, ez a legfontosabb!

hajrá hajrá :)

2015. aug. 21. 16:31
 13/17 anonim ***** válasza:

Bekerültem a kórházba, más miatt, ès egy frissen szült anyukával kerültem egy szobába. A babája a 38.hètre született, de teljesen kèk volt, 1800gr volt, 46cm. Egèsz nap üvöltött a nikotinhiány miatt. Inkubátorba került, lèlegeztetőgèpre, ès az egyik fèl tüdeje majdnem teljesen el volt halva. Az anyukát az osztályon dolgozók úgy kezeltèk, mint egy darab rongyot. Se fájdalomcsillapít nem voltak hajlandóak adni neki, ha pedig valamièrt panaszkodott, közöltèk vele, menjen, nèzze meg a gyerekèt, neki több oka van panaszkodni.

Akkor megfogadtam, ha gyereket szeretnèk, előtte leteszem, mert folyton az a baba járt a fejembe. Hogy vajon mi lett vele. Fèl èvvel kèsőbb vèrzès miatt kerültem be 22 hetesen, akkor tudtam meg, hogy a kisfiú 2 hónap szenvedès után meghalt. Az anyukára kíváncsi lennèk, hogy számolt el magával....

2015. aug. 21. 16:34
 14/17 anonim ***** válasza:
Dec 10.-én lett pozi a tesztem. A hirtelen örömtől 4-5 napig nem gyújtottam rá, aztán volt egy kis visszaesés, ami napi 2-3 szálat jelentett. Egyet reggel, egyet munkából hazaérve és néha egyet késő este. Aztán dec 31.-én ez lett a fogadalmam. Éjfél előtt elszívtam az utolsót, többet nem. Nem fogok hazudni, én nagyon megszenvedtem. Sírtam sokszor a feszültségtől, a férjem már nem szólt hozzám inkább. Viszont ez kb 1 hónapig tartott, aztán napról napra jobb lett. Még most is hiányzik néha és imádom a cigiszagot a férjemen, néha kinyitom a cigis dobozt és megszaglászom, de már rég nem szorongok miatta. Ez a kicsi ember minden áldozatot megér. 41. Hkm
2015. aug. 21. 17:39
 15/17 A kérdező kommentje:
14-es nagyon kitartó vagy, minden elismerésem előtted! :)
2015. aug. 21. 17:48
 16/17 anonim ***** válasza:
én fél évvel a baba előtt tettem le,nehéz volt de összeszorítottam a fogamat. az első hét a leghúzosabb,ha azt kíbirod már éltet az eddig már kibirtam
2015. aug. 22. 11:36
 17/17 anonim válasza:
Kedves kérdező :) én 32 éves vagyok és 17 éve dohányoztam. Idén február 14.én pozitívat teszteltem. Izgalmamban elszívtam egy cigit és végig az járt a fejemben, hogy ez rossz..aztán.megpróbáltam keveset, napi 2-3 szálat szívni. A 9.héten derült ki, hogy a terhesség nem fejlődött így missed ab lett a vége. Ezután vissza mentem dolgozni és munkahelyen szívtam, itthon már nem. Azután júniusban pozitív lett a teszt...egy szálat sem szívtam azóta sem. Egyébként ne várj arra, hogy rosszulléteid legyenek és majd akkor nem kívánod mert van akinek egyáltalán nincsenek :) sok sikert kívánok neked, 13hkm
2015. aug. 26. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!