Kiderűlt, hogy babát várok, de piszok nehezen tudom
lerakni a cigit. Milyen praktikát ajánlotok?
Figyelt kérdés
Egy hete derűlt ki, meg tudom állni, de napi 3-4 szálat elszìvok még mindig.
Tudom, hogy árt a babának, de rosszul vagyok, ideges, megfájdul a fejem, stb... 14 éve dohányzom, napi min 1 dobozzal szívtam így most nqgyon nehéz. Ráadásul a kávét is le kell tennem, mert nem tudom meginni ha nincs mellé cigim. A napi 5-6 kávét már 2-re csökkentettem..m
Fejben el van döntve, csakhogy olyan elvonási tüneteim vannak, hogy nem bírom elviselni. Véresre tépkedtem, kapartam az ujjbegyemen a bőrt, sőt már a lábamon is feltéptem, rágom a körmöm, az összes létező bőrhibámat elkapartam. Nem mellesleg idegbeteg vagyok, és vitát gerjesztek itthon férjemmel szemben. Ráadásul a nagy lánnyal is türelmetlen vagyok, kiabálok. Ezek sem hiszem, hogy jót tesznek se a babának se a családi légkörnek itthon. Le lehet ezért szólni, de már szerintem ez is haladás. A doki azt mondta hogy 2 hetem van leszokni, addig nincs összeköttetés a baba és köztem. 4-5 hetes vagyok.
A kérdésem nem arra irányult milyen betegségei lehetnek a picinek, (tisztában vagyok vele, ezért akarok leszokni) hanem milyen praktikák (pótcselekvések) amik enyhítik a dohányzás iránti vágyat. Kinek mi vált be? Esetemben beszéljünk olyan személyről, akinek nem ment ennyire pikk-pakk a leszokás!
Rágózás sem hatásos. Valakinek egyéb ötlet?
2015. aug. 12. 17:49
12/25 anonim válasza:
Én szotyiztam meg nyalókáztam, folyton lefoglaltam a kezem :D munka után hazajöttem pl a délelőttös műszakból, az első a cigi kávé volt. Mikor leraktam, hazaértem és neki álltam ablakot pucolni meg ilyenek :D én úgy tudom, de lehet hülyeséget beszélek, hogy 8-10 hetesen alakul ki a méhlepény. A lényeg hogy foglald le a kezed. Kitartást :)
2015. aug. 12. 18:00
13/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, végre egy értelmes hozzászólás, aki nem csak kioktat.
Tanácsokat várok továbbra is, nem véleményt! Tudom, hogy árt, ezért szeretném letenni!
2015. aug. 12. 18:06
14/25 anonim válasza:
Babatervezés előtt kellett volna letenni a cigit. Azért ez durva, amiket írsz: bőrtépkedés, stb.
A férjem is cigizett 17 éves korától. 20 évig. 3 éve elhatározta, nem cigizik, vett e-cigit, sokszor csak lógott a szájában, nem szívta.
De neked még ott van egy fejlődő élet is! Ez sem motivál? Olvass, süss, egyél magokat, gyümölcsöt, vitamint!
2015. aug. 12. 18:19
15/25 anonim válasza:
Szia! Én úgy tudtam lerakni, hogy eltörtem a cigit, s csak felet szívtam. Majd negyedet. Majd csak pár slukkot. S persze egyre ritkábban. 15 hét végére tudtam lerakni teljesen. Irigyeletem is azokat akiknek kiégett az agyában a nikotin vágy a terhességi teszt láttán, sajna én nem tartoztam azon szerencsések közé. :-/ 12 év masszív dohányzás volt a hátam mögött. Egy tipp: Vegyél töltőst, olyat ami nem olyan finom, de úgy nem kerül horrorba, mert a letröt részt fel tudod használni. Aztán egyszer csak észre veszed, hogy minden gond nélkül valójában 1 héten belül eljutsz oda, hogy kb 1 cigarettát szívsz el mondjuk délután 2.-ig. S egész napra jut 2 szál így apránként elszívva. Nekemígy siekrült. Nem mondom, hogy nem slukkoltam néha bele, de a rendszeresség eltűnt. :)
2015. aug. 12. 19:47
16/25 anonim válasza:
Szotyi, ropi, takarítás, rágó(!!!).
2015. aug. 12. 22:10
17/25 anonim válasza:
ismerosom eros dohanyos volt. Az orvosa azt mondta h tobbet art ha egyik naprol a masikra leteszi a cigit es kozben idegbeteg,mintha fokozatosan tenne le. Kb 4. honap vegere sikerult teljesen letennie es egeszseges gyermeke szuletett
2015. aug. 12. 22:57
18/25 anonim válasza:
12es vagyok. Valóban nagyon sokszor olvasni hogy azt mondja az orvos, többet ártasz ezzel. Mármint hogy egyből lerakni. Szívjál napi 5-6 szálat, ha attól nem teszed magad tönkre, aztán lehet egy hét múlva menni fog a 4-5, majd a 3-4... én babatervezés előtt 3szor futottam neki lerakni, nem jött össze. Max 1 hétig bírtam. Aztán a teszt után még 2 nap alatt elment 2 doboz, majd leraktam. Ez volt december 31én :D mivel itthon voltunk nem volt gáz, de buliba még biztos cigizten volna. És meglepő módon, kb a 18. hétig, eszembe se jutott a cigi :) utána elkezdett hiányozni, de akkor már megtudtam inni a mindenkori reggeli kávémat sima 3in1. A főzöttet viszont nem bírnám :) azóta is eszembe szokott jutni, de olyankor arra gondolok, hogy az első szál még úgyse esne jól. Mert ennyi idő után, most vagyok 37 hetes, és ugye 5 hetes se voltam mikor leraktam, szóval ennyi idő után csak szédelegnék egy száltól :) annak meg semmi értelme. :) bocs hogy regény lett, de hátha erőt merítesz belőle. :)
2015. aug. 13. 00:31
19/25 anonim válasza:
Szia.itt egy másik oldal.Az én anyám dohányzott mikor velem volt terhes.könnyen befulladok,magas a vérnyomásom,futni nem bîrok,nem tudom,hogy köze van-e hozzá,de tuti nem tett jót ;)
2015. aug. 13. 00:42
20/25 anonim válasza:
Én letöltöttem egy dohányzásról leszoktató alkalmazást, az számolta hány napja nem dohányzom, mennyit spóroltam vele, hogy tisztul a szervezetem. Egy időben a tésztában sült mogyoróra kattantam rá, volt, hogy melóban elfogyott 3-4 csomag is. Aztán a rágóra, abból simán elment 10 egy nap. Meg nekem volt nikotintapaszom, de én még a terhesség előtt leszoktam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!