Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, hogy csökkentsem...

Mit tegyek, hogy csökkentsem a bennem lévő feszültséget és hogyan oldjak meg mindent?

Figyelt kérdés

25 hetes kismama vagyok és az utolsó vizsgálatom szerint c 2100. Az orvos azt mondta, nagyon korai még, hogy nyíljak, ráadásul az ultrahang szerint a kicsi behelyezte magát a szülőcsatornába. Jelenleg kb. 700-800 gramm és 30 centi hosszú. Nagyon kevés az esély, hogy életben maradjon, vagy ne károsodjon, ha megszületne.

Szigorú fekvést javasolt. Viszont nem igazán tudok feküdni. van egy öt éves kicsi lányom,őt oviba kell hoznom - vinnem, van egy háztartásom, amit el kell látnom, a párom nagyon sokat dolgozik értünk, itthon már nem tud segíteni nekem. Minden családtagom 70 km-re van tőlünk. Félek, hogy nem várja ki az idejét a pocaklakó és magamat okolom a kialakult helyzetért.

2008. szept. 6. 11:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát így nagyon nehéz neked, hogy a családtagjaid messze laknak, de próbáld meg megszervezni, hogy egy pár napot nálad tudjon tölteni anyukád, esetleg a testvéred, vagy akira gondoltál, hogy tudna segíteni. Sajnos hogy ez a helyzet, de szerintem ha tudnak biztos segítenek. Most az a lényeg, hogy még kihúzd pár hétig, nehogy tényleg túl korán jöjjön a picur, és valami baja legyen. Tudom, hogy nehéz ha nincs segítsége az embernek, de sokszor van olyan is, hogy ott vannak körülötted, és akkor sem segítenek. Tapasztalat.

34 hetes kismama

2008. szept. 6. 11:30
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne ha lenne arra módod,hogy rendelj ebédet! legalább főznöd nem kellene. mosást úgy kéne intézned, hogy akkorra járjon le a gép, amire a férjed hazaér és ő kiteregetne. lányod már 5 éves, ő megérti ha neked feküdnöd kell. esetleg kérj meg egy másik anyukát aki a közelben lakik vigye és hozza haza a lányod az oviból. most tényleg a baba a legfontosabb! nekem a 19.héten volt 2000 a méhnyak és ez azóta is megmaradt, bár legutóbb mondta a dokim,ezt nagyon de nagyon jó indulattal mondja, hogy ismét 2000. nekem is befordult már, de állj a dolgokhoz pozitívan! nekem sincs segítségem, nagyon messze laknak a szülők, rokonok! hunyj szemet a rendetlenség felett. ne ücsörögj, csak feküdj!! párod hazafele be tud vásárolni, ne te cipekedj!mi is így oldjuk meg. az elején nehezebb volt, de már egyszerűbben látom a helyzetünket és nagyon bizakodó vagyok!

kitartás!!!

Üdv:27.hetes Kismama:)

2008. szept. 6. 11:45
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet,hogy az lenne a legjobb,ha beszélnél az orvosoddal,hogy fektessen be kórházba mert otthon úgyse tudsz pihenni úgy,ahogy kellene. Addig esetleg megkérhetnétek valamelyik nagymamát,vagy rokont,hogy költözzön oda pár hétre és legyen a kislánnyal,vagy a kislány menjen oda pár hétre.Nem könnyű,de a baba miatt muszáj lenne és te is nyugodtabb lennél,hogy otthon minden rendben.
2008. szept. 6. 12:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj beszélni a családdal, hogy esetleg nincs-e valaki aki addig is hozzátok költözne segíteni! azt nem mondom, hogy menj oda te hozzájuk, bár szomszédomék így oldották meg. Leutazott a gyerekkel a nagyszülőkhöz, és a baba születéséig így segítettek a nagyik.

Jó megoldás az is, hogy rendelitek a kaját, lehet, hogy így kicsit drágább, de legalább a főzést kipipálhatod! A bevásárlásban tud segíteni a párod, csakúgy mint a takarításban is, teregetésben. Most muszáj áldoznotok a babáért! De a legjobb tényleg az lenne, ha valamelyik nagyi oda tudna költözni, és segíteni. Az ovira nehéz megoldást találni... Nagyon messze van tőletek? mert akkor tényleg jó lenne megbeszélni valakivel, akiben megbízol, hogy helyetted hozza-vigye a kislányt!

2008. szept. 6. 13:09
 5/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a válaszokat.

Kórházba azért nem fekszem, mert én könyörögtem ki, hogy itthon lehessek. A párom reggel fél hatkor elmegy és van, hogy csak este 10-kor érkezik haza. Hulla fáradtan persze.

Mindkét oldalról a nagyszülők aktívan dolgoznak, így csak egy, egy hétvégét tudnának bevállalni, bár az is nagy segítség lenne.Hétvégenként egy hétre előre megfőzök, így az étel kipipálva, a bevásárlást pedig a párom intézi. Mivel a nagyszülők dolgoznak, a lánykám felügyeletét nem tudják megoldani. Az ottani ovik nem fogadják be, nincs férőhely.

A kislányt sajnos nem tudom megoldani. Jelenleg nagycsoportos és kötelező járnia az iskola miatt. Mivel csak a város másik végében tudtak neki helyet biztosítani és nem a körzeti oviba jár, ezért senki sincs, aki elvinné, vagy hazahozná. Ha kórházba mennék, ki gondoskodna róla?

És lelkiismeret furdalásom van, amiért így is kivontam magamat a forgalomból és még több terhet raktam azokra, akiket mindennél a legjobban szeretek. Sokat sírok, éjjelente alig alszom. Tehernek, semmirekellőnek, haszontalannak érzem magam.

2008. szept. 6. 13:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne érezd így! Érezd magad és legyél is felelősségteljes anya, mert EGYEDÜL te felelsz most azért, hogy egészséges babát kihordj és világra hozz! Aki ezt nem érti meg körülötted (lehet, hogy lesz ilyen), azt kárpótolni fogja a baba, ha megszületett. Legalábbis kellene, hogy kárpótolja...
2008. szept. 6. 13:30
 7/12 anonim ***** válasza:

TE nem tehetsz arról, hogy így alakult, de arról igen, hogy a jövőben hogy alakul.

Ha nem vigyázol, és nem fekszel, elveszted a babád.

Ha befektetnek a kórházba, mert előbb utóbb oda fogsz jutni, akkor kénytelen lesz párod valahogy megoldani. VAgy táppénzre megy, vagy fogadtok egy dajkát, vagy egy ismerős viszi oviba a kicsit.

Tudom, őrült nehéz, de valamit tenni kell, mert a babád élete a tét. És ha baj lesz, már nincs visszaút...

(amúgy 26 hét után egy jól feleszerelt kórházban egész jó esélyei vannak a picinek. )

2008. szept. 6. 14:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Megértem az érzéseidet, de ez így nem mehet tovább, valamit igen is lépni kell, ha azt akarod hogy a babád életben maradjon! Melyik nagymamának fontosabb a munkája mint a születendő unoka élete? Hát senki nem tud kivenni szabadságot?????? Nem a te hibád, hogy így alakult, de a döntés a te kezedben van! Szerintem értesd meg valamelyik nagymamával, hogy itt pedig komoly a baj, és soha nem fogod megbocsátani magadnak ha rossz történik. Vegyen ki minden családtag egy egy hét szabit, és igen is segítsenek be! Kell hogy legyen megoldás, egy család azért van, hogy ilyenkor összefogjon!
2008. szept. 6. 18:41
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Értem,hogy a párod állandóan dolgozik,de azért valami megoldást segíthetne kitalálni és igenis kórházba kellene menned,különben nem marad meg a baba ha ilyen aktívnak kell lenned napközben.Az egyik ismerősöm majdnem így volt,neki is kórházba kellett volna menni,mert ikreket várt és ugyanez volt a helyzet.Közben a férje is kórházba került és a nagyobb gyerekre se akart vigyázni senki.Sajna nem maradtak meg a babák.
2008. szept. 6. 18:42
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
A nagymamák pedig váltva is vehetnének ki szabit, ha annyira segíteni akarnának...
2008. szept. 6. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!